21 de febrer del 2012

La tercera "Espanya" -o la quarta- enfront la Memòria històrica.


Quan sento Memòria històrica surto espiritat, però com que hi sortia gent de Mollet i a casa ho volien veure vaig resistir una part del Banda Ampla. En aquest tema es donen totes les coses que jo detesto intel.lectualment: manipulació, calúmnies, sectarisme, crispació, cinisme, etc
L'advocat que va parlar tant, el Pau Gil, és amic meu.
Al programa m'hagués explicat com el cul. Arà però faig les preguntes que penso que calia fer.

- Lo primer que calia era saber: què es vol reivindicar amb això de la MH? Pam! ja errem! No es tracta de reivindicar sinó d'estudiar! Però, que no s'estudia? No se n'ha escrit un femer de tot? I doncs? Segon tema, fosses. En la meva ignorància, suposo que compartida, caldria saber de bon principi: S'oposa algú a obrir fosses o a estudiar fets?    Qui hi ha enterrat a les fosses, rojos o blaus? És qüestió de pressupost? Si a algú interessés explicaria com s'en van emportar a matar al meu avi. Uns "lluitadors  per la llibertat". Per cert, la família de Lorca s'oposa a que el desenterrin.
 
- Sabia que es parlaria més de la guerra, franquisme i de política que de MH, com pertocava.

- Sembla que hi hagi interès en parlar de la MH només relativa al franquisme. Mal fet. La ignorància hi és també en els "fets de la reraguarda".

- Al programa hi havia gent tan sectària i idiota -entre els convidats especials sobretot- que encara plantejava el tema en termes de bons i dolents. I el supertocho inevitable que es va fotre amb l'Església.

- Després que una dona narrés la tortura i assassinat del pare, una altra, la mestretites de torn, es va autoinsultar la  pròpia intel.ligència dient: Són casos personals (sic)

- Això que heu llegit ho ha escrit un que suposo que hagués estat de la "tercera Espanya", com la majoria era. Tot i que ara seria de la cuarta. L'eclecticisme és el futur i allò correcte. Cregueu-me.

En definitiva,  no seré jo que faci escarafalls perquè s'estudïi la història i es divulgui  -tota-  ni tampoc -si hi ha aquest clam popular- que s'obrin fosses. Ara bé, no puc deixar de sentir un tuf polític, per tant sectari, per definició.


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Els que plantegen el tema de la Guerra civil en una cosa entre bons i dolents acostumen a ser els comunistots.

Maspons ha dit...

Tampoc és qüestió de comptar-ho. Això sí, el que és evident és que "l'esquerra" és a qui més li interessa remoure -inexplicablement- aquest passat.

Anònim ha dit...

ei, molt bo això de la quarta Espanya:))

Maspons ha dit...

Tampoc no sé si és exacte. Potser el meu és un posicionament que encara no està contemplat. Segur, vaja. Vagi errat o no.

Maspons ha dit...

Si no ho vaig publicar és perquè em pensava que eres el troll que havia canviar d'ordinador i no anava al correu brossa.
I si ho publico ara és per l'atenció en escriure'm, no pas perquè diguis res de pes:(

Franquistoid? ni pensar-ho. Sóc eclèctic. A vegades he defensat l'excomunista Joan Herrera, i a qui ha calgut, quan considero que estan en la raó i la lògica. Fa poc que em deus llegir i és normal que estiguis desconcertat.

Nas ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Maspons ha dit...

Alto les seques, xaval!

Ens ha fotut el Nas, ha descobert Pamplona! I es clar que defenso Herrera i ICV quan parlen de medi ambient, doncs quan et creies que el defensava. I defenso al PP quan diu que amb Franco hi havia més ordre, i l'anarquisme per la meva vena surrealista. Ultraconservador? Conservador a seques, i també progressista, però també més "d'esquerres" que ICV, jo ja fa temps que demano la nacionalització de banca i energia. Que la tele del franquisme era de més alçada és tan obvi que remeto el lector al meu post sobre això.
Costa, sé que costa d'entendre l'eclecticisme,però cregueu-me, els temps em van donant la raó, com ho demostra també el descrèdit cada vegada més gran dels polítics, per tant de les ideologies . Quan hom entén que és l'eclecticisme és que ja n'és.

Si repeteixes calúmnies, com la que sóc homòfob, lògicament no et podré publicar.

Nas ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Maspons ha dit...

Has de flairar amb els dos forats (narius?), no només amb l'esquerra.