Amb motiu de la presentació de la Bíblia Catalana Interconfessional, creients i agnòstics cults avalen sense complexes la lectura de la Bíblia. Deixo magnífic text de Rafel Argullol, catedràtic agnòstic i més sensat que la majoria.
"Después de siglos de intolerancia religiosa contra el pensamiento ilustrado, ahora se reivindica una pobre y falsa ilustración para ser intolerantes en todo lo que implique elementos religiosos. Este desastroso sectarismo, supuestamente progresista, ha arrinconado la cultura religiosa de las escuelas y de las universidades con un especial rencor contra el cristianismo. Y es este fanatismo antirreligioso el que ha alejado las últimas generaciones de estudiantes de un tesoro como la Biblia, condenándoles a ser más pobres moral y espiritualmente".
"Junto con el inmenso placer literario que para los no creyentes significa la lectura de la Biblia, es del todo obvio que sin conocimientos bíblicos toda la cultura occidental es un imposible (...). Defenderé siempre que la Biblia es también una lectura obligatoria desde el punto de vista de la ética ciudadana. Su complejidad, belleza y altura de miras, a menudo trágica, la conforman como uno de los documentos más penetrantes para acceder a la condición humana y a su contradictoria complejidad. És el libro que salvaria en caso de naufragio universal...con las tragedias griegas. Con estos dos libros la humanidad podria volver a comenzar".
Esdevindrà fashion? si no per aquests motius tan alts de mires, diuen però -per mor dels temps que corren- que s'ha desvetllat un gran interes en el darrer escrit de Joan: El llibre de l'Apocalipsi.
Ideóleg del Mercadet dels diumenges i Ass. Col.leccionistes de Mollet. Cofundador Ass. 7 Plomes. Membre CEM. Refund. CANEM. Blog ascètic, acètic, escèptic, ideològicament assèptic. Eclèctic, proestètic i filohermètic. De tints profètics. Boca-i-plomamoll. Escriuredor planer, planià i balmesià. Tradició i avantguarda, heterodox.
5 comentaris:
Potser si s'hagués llegit més i millor la Bíblia no hauríem arribat a aquesta situació caòtica.
Hi ha una part de la intel.lectualitat que fa pena i la societat li va a remolc.
Ricard és una síndrome però també un símptoma, de que no anem bé.
Però la majoria ben endolladets, An.
Criteri, la meva resposta seria: difícilment. Que l'aval vingui dels cults no és precisament un incentiu a la seva lectura, tot això suposant que el terme "fashion" tingui algun sentit...Potser si l'aval vingués dels "culs"...No sé, si, per exemple, sortís la Belen Esteban llegint la Bíblia...
Curiós punt de vista i real: als cults no s'els hi fa cas:)
Sobre la Belen,Parla amb el bisbe: a la reevangelització per la tele basura! Ens falta marketing.
Publica un comentari a l'entrada