15 de febrer del 2010

MÉS DECONSTRUCCIONS. ANAGRAMES -diverses i sorprenents-

Segona entrega, amb alguna troballa antològica.

Fauna

Jordi Pujol. Jo! Pujol dir -molt ell. Laporta, la tropa -la portarà a la victòria? José Montilla. El majo listón. Jo sol alimento. Majote sillón! Zapatero. Petarazo. Para, zote! Apretaoz. Rata o pez? Atrape Oz -mag-. Otea paz -de moment la otea. Tapa Zero -fou portada de la revista gai. ZETAPARO. Tanta unanimitat em recorda una tonadeta: "i ninguna era buena".Em sap greu pels seus fans, però a veure si ells en troben cap de positiu.

Flora bloguera

El café de Ocata. Cala de afecto, però també: Cae él afectado? -per les referències ultraerudites. Desde mi celda. Desdice de mal. Dé el CD de misa -és capellà i tecnològic. Filosòficament.Filo sòfica ment. Entrellum. Lluert-men -canvia de pell? Temen llur...ploma?Benvinguts. Vens tub gin. Vingen tubs. Vins beguts. O amb anglès de la Barceloneta: Vins be guts! -sovint parla de les seves xerinoles graduades. Pels pels, però cap altre em fou possible.

Escriptors sovint esmentats per aquí

Ballarin. Branilla -llarg i sec. L'albiran -però no l'abasten-. Plató -tindrà a veure amb el Pla Ot?. Balmes. Val més. Gracià. Gràcia. Lluis Vives si vull vies. Ortega Gasset. Rosega gatets. E!, grito a gestas!. Josep Pla. Pag(j)esol. Jo pelas. Jepo Pals. Volia "jorobar" Pals amb la nuclear. Tot i que també pels pels, tampoc aquí cap més fou possible. (Alguna petita llicència (?) és permesa a l'hora d'anagramitzar)

Dos de destacats

Unamuno. Un humano. -qui conegui Unamuno ja ho interpretarà. Montaigne.   A món i gent!

Un antològic

Pensi el lector informat, abans de continuar llegint, els dos atributs essèncials de Garcia Lorca..... Ja tenia Grràcia loca, però després aparegué inapel.lable: GRÀCIA, CALOR.

Una acròstics de propina

UQV Un que vacil.la
RDC Rebutja Déu Crist. Renega de Crist
SS Som, serem

No esteu de dir si algun-s us han fet especial gràcia. De la mateixa manera que parlo d'antològics reconec que serà molt difícil que pugués mantenir el nivell de troballes. Qui sap però res dels misteris dels mots?

11 comentaris:

Outsider friar ha dit...

Home, Criteri, com que retornes cortesies ho poses fàcil...Gràcies!
A "Otea paz" manca la "r"; però sempre es pot utilitzar aquell idioma que parlaven els sioux als vells westerns: "Otear paz"

Borjas el 1 ha dit...

Esto de deconstruir tiene una serie de alicientes de nivel cavilón de salón harto hortera. Que hay detrás de los nombres por resultado natural o por búsqueda innate de un obsesionado con lo oculto, misterioso, cavernoide, muy dentro de la lengua.
- Se armo la zapatiesta o el zapatero la armo.
- El paro creció o Zapa-te- paro lo aumento.
- Rouco – Rasco – la Rosca.
- El Bobo – boboneó – boboneando.

Criteri ha dit...

Friar, segur que ho havies probat:) Et sortia quelcom millor? Segons el context no és siux: Su misión: tantear posturas,otear paz..
Jose, estos cavilones se agrupan en totno a una disciplina que se llama enigmística: acrósticos, palíndromos, etc, i efectivament cada un li dona l'anàlisi que li sembla. Els que has tingut l'amabilitat de deixar-nos son semblants a calembours,

Borjas el 1 ha dit...

Aquí te dejo algunos palindroos, que los disfrutes, oh, genio de la red.
“A Mercedes, ése de crema”.
“Así Ramona va, no Marisa”.
“Anita lava la tina”.
“La ruta natural”.
“Ana, la galana”.
“Ana lleva al oso la avellana”.
“Le avisará Sara si va él”.
“Así le ama Elisa”.
“A la Manuela, dale una mala”.
“A ti no, bonita”.
“Sor Rebeca hace berros”.
“Oirás orar a Rosario”.
“Adán no cede con nada”.
“Es Adán, ya ve, yo soy Eva y nada sé”.
“Amigo, no gima”.
“No traces en ese cartón”.
“Amad a la dama”.
“Logré ver gol”.
“La moral, claro, mal”.
“No deseo yo ese don”.
“La tomó como tal”.
“Yo hago yoga hoy”.
“¿Subo tu auto o tu autobús?”
“O rey o joyero”.
“Amó la paloma”.

Evocacions ha dit...

Molt bons. Pobre Efrem. Vaig estar parlant amb un senyor catedràtic que ha fet algunes cosetes de Balmes; la última sobre l'ús que en va fer d'ell el franquisme per a fonamentar el nacionalcatolicisme, fugint del feixisme, que feia sospitosa la ideologia del Règim. Me l'enviarà. Quan el rebi te'l passo. Reconeixia que no se l'ha donat el reconeixement que mereix i ell ho atribuia a aquest factor (que molts desconeixen). Jo li deia que qualsevol pensador és bo per a pensar a partir d'ell. Sovint el dolent és qui pensa el pensador.

Borjas el 1 ha dit...

(Alabama, amábala)

Atemorizados,
Los
Americanos
Bordearon
Así
Medio
Alabama
,

Astutamente
Matarían
Á
Bin
Anastasio
Laden

Criteri ha dit...

Evo celebro això del catedràtici espero amb candeletes el text. Segur que deuria ser utilitzat, però aquest no és el motiu central del seu menysteniment, sinó pel seu sentit de l'ordre social que xocava amb la universitat promarxista quins fills tallen el bacallà fa temps i per desidia dels mateixos potencials balmesians.

Gracias jose pero por favor en los comentarios no me "pegues" pillastre, mandalo por correo.

U.Q.F. ha dit...

Així que tu també jugues a màscares, dilecte Criteri?
Ves per on, ves per on...
Saps què vull dir, no?
:)))

Criteri ha dit...

La xarxa és molt rara malpenst-un m'ho ha dit- i abunden trollshackers. A veure si canvian la contrasenya.

Maspons ha dit...

La xarxa és molt rara -un m'ho ha dit- malpenst i abunden trollshackers. A veure si canviant la contrasenya.

Efrem ha dit...

Recaramm!! hahahahaha! Està vostè molt boig! Bones deconstruccions! ;)