13 de desembre del 2010

M'han censurat

Fa una mica de ràbia que després de fer el petit esforç de fer un comentari, educat, un blogaire t'el censuri.

En dos dies. Al blog d'un  professor de filosofia i filosofador  gironí -en "Cuinetes" sap qui és i també ho ha petit- jo contestava a un fanàtic -o demàgogic- de l'ensenyament públic que entre altres coses deia que els col.legis de Pedralbes no havien de ser subvencionats (sic).

L'altre. Vàrem fer una nit -pel pont- a la Garrotxa i parlarem amb un senyor molt agradable que resultà ser el pare de Joan Boada d'interior  -quan m'ho va dir em vaig quadrar:). Em va parlar de l'honestedat del seu fill -els pares...- i quasi el vaig veure com un sant laic, o més aviat ateu. El cas és que em ballava pel cap que algunes bestieses havia dit. Vaig buscar-ho i efectivament. Mireu que diu: "l'església va exercir el lideratge en la repressió i assassinats del franquisme"sic; "les catedrals haurien de destinar-se a espais associatius" sicsic, i m'aturo. Bé s'em va ocòrrer comentar-li la conversa i això...i censored.

Un republicà i l'altra mig comunista. Vaja adalids de la llibertat: "aquests arguments són perillosos i esgarriacries, fora". Com es podria defensar des de la filosofia o l'ètica aquesta censura?

De fet, tot i que no m'agrada que em tapin la boca, em sento a l'hora cofoi  -m'ho agafo així- de veure com puc arribar ser de perillós:)


Notes disperses:

Tot i que no vaig a molts concerts, diria que pocs grups aconsegueixen aixecar la gent de les cadires ja a les primeres cançons, com ahir  Kool the Gang, acompanyant a la meva funkarra dona. Música i espectacle previsible, però no per això menor i exent d'alguna sorpresa. Artistes que buscaven el contacte amb el públic, pujant al galliner, fent sortir un noi i noia a ballar -el noi, un crack del  hip-hop del grup Brodes bros, amb qui parlàrem a la sortida.  Amb un final amb el grup titular donant la mà a les fans una bona estona, podent fer fotos a un metre, etc. Gent encantadora.

La veritable raó de la no unió Laporta i Carretero en el pròxim post.

M.P. Tornados i inundacions tropicals ja al sud espanyol. Lo prioritari és la lluita contra la desfeta ecològica.

12 comentaris:

Outsider friar ha dit...

Tres consideracions, respectable Criteri:
a) Hi ha gent que té una fe cega en l'ensenyament públic i en bona lògica han d'estar en contra de qualsevol subvenció al ídem privat (ara bé, distingir entre Pedralbes o no Pedralbes comporta manca de fe, incoherència o peresa mental)
b) Hi ha gent que és honesta (fins i tot santa) i és curteta o ignorant o diu bajanades.
c) A mi la censura, llevat dels casos de trolls torracollons (no és el teu cas, evidentment), no m'estranya gens; més aviat el que m'estranya és que encara no ens processin per expressar idees dissidents (tot arribarà, tot arribarà)

Anònim ha dit...

Em fa gràcia lo de mig comunista pel Boada:)))))Sap què és aquest? Bon gestor dels incendis i la seguretat segur que no!

Evocacions ha dit...

L'home que censura és un professor de filosofia que accepta tots els elogis i benediccions del que diu però que davant d'una possible ficada de gamba que se li explica, malgrat ésser educament, no la fa pública. La vaig patir, en més d'una vegada. Després se li omple la boca de parlar de censura (de la franquista, clar). Ara podem parlar de dmocràcia, però no té les de guanyar. Ètica? Moral? Tot i ésser reconegut, la seva fama brilla molt més que la seva vàluai, per siposat, que la seva capacitat de diàleg.

Maspons ha dit...

Dues consideracions, pater: Les concertades de Pedralbes i de S. Cugat l'únic que reben és el sou dels mestres, amb tot el dret, ja que allà també es paguen impostos, i més! I pel que fa a les privades no sé si els donen algo, ni per a què.
Segona i potser això l'hi va emprenyar al profe filos. La gran majoria que està contra la privada és perquè aquesta és majoritariament religiosa. Cal que els passerells ho sàpiguen.
M'agradaria saber com es defineix ell mateix -el Boada-Potser hagués hagut de dir postcomunista?

Evo, veig que el coneixes bé a l'interfecte i ets el doble d'àcid que jo potser perquè t'ha paswsat tisora el doble de vegades:)

Sigaleta de gos ha dit...

Però, qui és, ¡recony! aquest paio? Tanta por per un profe de filo.?, collons! ni que fos en Franco rediviu. Dieu qui es i així lo caurà la cara de vergonya. Vinga no siguis covard, Criteri.

Maspons ha dit...

"Siga", és més que un profe de filo, ho fa a la universitat, i té mooolts contactes i influències, està a l'Ateneu de Barcelona, etc. Em guardo l'as, si algú ho diu que ho digui, però no anònimament.

En realitat tampoc volia fer massa sang perquè és un paio que -no tant com jo- també va per lliure i casca bastant la tonteria imperant, i ja ho vaig dir un dia: els de Girona són així. Ara, això de censurar opinions no li puc entendre.

Sigaleta de gos ha dit...

¡Caram amb els gironins!... jo que em pensava casar amb una noia d'aquelles terres... ja m'heu fotut.

Maspons ha dit...

Aviam, deixu-me matisar, els de Girona tenen virtuts i defectes, el que volia dir és que són molt ells.

Noctas ha dit...

I jo que com les porteres vull que em digueu qui és el gran censurador...
Criteri: No sé cantar com el Freddy Mercury, però tampoc desafino., les coses com són:) saludus

J.Glez.Berm. ha dit...

Me llamo José González Bermúdez y el sujeto en cuestión creo que se llama, Jean Paul Pijoaparte.

Sigaleta de gos ha dit...

Al Barça li ha tocat L'Arsenal.

Maspons ha dit...

Veient i suposant la intriga: L'Home que mira.
Noctas, no es tracta de ser un artista, lo important és no fer un do on hi ha un re. Felicitacions!