3 de desembre del 2010

Quatre pobres reflexions i una gran primícia. I una pregunta bastant pèrfida per alguns

Tenia més coses, però davant l'empatx, deixò aquestes quatre cosotes personals.

Ja que dic personal i com a motiu de confiança afegida, esmento la satisfacció de llegir que el dia de les eleccions -i suposo que més dies- el nostre futur president va anar a complir amb les seves obligacions o devocions religioses. Com Obama!  Un bon senyal, no ho dubteu. Zapatero no hi va:) -ni voldria que ningú hi anés.

Espero gaudir amb el L. Tena, no ho crec amb el Laporta; espero veure com anirà lo dels pactes, contradiccions, desafiaments de l'ambigüetat.

Mas no podia començar pitjor: el primer que ha dit és que treurà Medi Ambient. El segon que en destaco és quan veient-se-les venir diu: Catalunya l'aixecarem entre tots. Home, així qualsevol.

Dada positiva: El sostre electoral de Ciudad'anos. Recordo que Barrera va dir quan va entrar el Partido Socialista Andaluz al Parlament català: Ja sabem quans estrangers hi ha a Catalunya. Amb els de Rivera no sè si en podem dir estrangers, enemics, autoodiats...

Pregunta pèrfida, teoria peregrina

S'em va ocòrrer preguntar-me si una cosa que ha ajudat a la baixada d'ERC és que les noves generacions sobretot, la veuen com una cosa rància, de resonàncies dels anys 1930, vull dir menys atractiva i "moderna" que S.I. o que el ianquicisme de Mas. És així?

Particularment penso que els qui han votat Esquerra Republicana l'han votada més per esquerra i republicana que  per catalanisme. Bé ho penso i a més els dirigents sempre deixen lo d'independentista en darrer lloc.

Personalment

Bé, no sé si havia explicitat que votava Carretero. En Criteri sempre amb la minoria més absoluta e incompresa. Ja sabeu que no tinc predilecció per les masses, però tampoc per estar tan sol :( Això no vol dir que no tingui raó, ans el contrari, que el seny és cosa de pocs. I no dubteu que si Carretero s'emportés les masses...segurament que en fugiria. No pas per elitisme. A Mollet: 111 vots -és clar que és un Mollet. Bonic número. De derrota en derrota també es pot guanyar però la lluita és innecessàriament llarga.

Trailer de primícia: 
Informaré el perquè de la manca de candidatura Laporta-Carretero. Només a les vostres pantalles!!!

6 comentaris:

Carles ha dit...

Efectivament això de l'ERC potser que tinguiper alguns unes reminiscències de temps passats i resonàncies semblants a las que produeixen les sigles PSUC o el POUM.

No està mal el repàs.

Efrem ha dit...

Fa un parell d'anys (o tres? no ho recordo) quan va sorgir reagrupamet, vaig assistir a la presentació de Barcelona, a Sants (a una sala molt famosa de la qual ara no recordo el nom, ¿"Cotxeres" pot ser?). Després d'escoltar atentament tots els discursos i les paraules. Vaig acostar-me a parlar amb Carretero, la meva pregunta era clara i directa: Reagrupament està disposat a fer tots els esforços per presentar-se a les el·leccions en coal·lició amb la resta de forces independentistes? (En la xerrada es va difondre que aquest era l'objectiu: independentisme unitari, unir). La resposta va ser clara, també: no.

La meva opinió és que totes les forces independentistes haurien d'anar a una, SI és el que va intentar: el que cal és deixar-se de sectarismes i deixar la política social per l'etapa post-estat.

Maspons ha dit...

Carles, jo, la veritat, això dels "valors republicans" ho puc intuir una mica, ara, que hi hagi la necessitat d'un partit republicanista i que només des del "republicanisme" es puguin defensar el dret i la justícia...no.

Efrem, lo que et volien dir és que no estaven per pactar emb ERC. Òbviament si no hi ha unitat pots portar ous a vendre. Em sap greu dir-ho però em sembla que Carretero ha perdut la carrera, i no era de fons. Si no hi ha una batzegada de Reag. a les municipals,valdria més que busquessin vies d'unió.

Nap ben dret ha dit...

Eh! benvolgut Criteri: estic a Badajoz fent la matança del porc. No del Carrillo ni del Montilla ni del ZP. Vull dir el porc de quatre potes i rosset com un nen Jesus. He vist la teva resposta i la teva tasca de "fer net" al bloc i que t'agraeïxo perquè jo no vull semblar, ni ser un troll. Això ja ho son d'altres que tú ja saps bé qui són. Merci beaucoup. Mentrestant -com deia- estem matan el porc i gaudin't d'uns díes plens de feina, bona vida i... molta pluja, lluny del escándol mundà de la ciutat. El pernil aviat el tastarem... Et desitjo salut i peles.

Maspons ha dit...

Nap, em vols fer la denteta, ja saps que sóc tirant a rústic, "que descansada vida la que huye del mundanal ruido".
Pobre porc però. L'has degollat? Ho has presenciat? Bona matança i bo profit!

Jordi Marron ha dit...

Criteri, si algun dia caminem cap a la independència serà pel canvi de rumb dels partits majoritaris i no per l'efecte catalitzador dels nous partits.. per altra banda, i com que de l'autocrítica després del 28N només se'n salva en Mas, el caràcter d'en Carretero em sembla el menys indicat per a arrossegar multituds, potser hauria de travessar el Cadí de tant en tant i deixar-se contaminar per la resta del país que tant estima.. això ho feia Pujol i ho han fet tots.. el que no pots fer és anar d'oracle de Delfos per la vida i deixar el CAP de tant en tant per baixar a Ripoll a concedir una entrevista (a mig camí, és el més just, sicum dixit)..