1 d’octubre del 2010

El problema més urgent i un parell de cosetes breus

Avui un prebost de la política ha dit: "Allò prioritari és crear ocupació". A priori respectable i plausible. Però pensem. Cal ocupació per a fabricar què, si tenim i sobra de tot? No seria millor parlar de repartir ocupació, de ben administrar, de reduir diferències entre els que guanyen aquestes quantitats immorals?

Serveixi aquest post de preámbul de l'article que posaré del Contrapunt, tot afegint una reflexió que pensava mentre cremaven contenidors i es trencaven vidres a Barcelona: els qui pensen que el PIB és allò prioritari estaran contents, ja que aquestes destrosses -i qualsevol desgràcia amb danys materials-fa pujar el PIB. Voleu més summum de l'absurd? Apuntaré també el que jo considero quasi paradigma de la necetat consumista: les botelles d'aigua embotellada. Per beure un got d'aigua cal fabricar una ampollota! Estem bojos.

Catalunya


Suposo que amb els esdeveniments violents del dia de la vaga, els que m'hagin llegit, aniran comprenent ara quan deia que les meves ànsies; el meu orgull de país estigui una mica aigualit, així com que a voltes anar per europa dient que ets català faci quasi vergonya. Afegim-hi la fornicació al carrer i etc. Ve de lluny. Europa ja ens tenia clissats el 36, amb la bogeria incendiària i assassina dels primers mesos de la guerra. I a la Setmana tràgica. Quina mena de gent som -i tenim- com deia Gaziel? 

En fi, discurs repetit, però que quasi ningú atén ni entén.

8 comentaris:

Noctas ha dit...

Recomano llibre de Racionero que va en aquest sentit...no recordo, però, el títol...no produir tant, tenim de tot, cal repartir més i podríem, si no fóssim tan idiotes, tenir molt més espai d'oci...com es diu el llibre? cagu en tot!

Anònim ha dit...

Hi there, Sarah here. Its been an incredible pleasure to join this valuable online community..:-) If you are not one of my common members on 21Car Century Insurance, allow me to quickly reveal a little concerning me personally. I'm a retired vehicle insurance advisor and now I'm a fulltime blogger. I'll explain to you on the way to lower your expenses and acquire the best free online super-cheap car insurance quotations and discover the correct auto insurance online. Do you possess a brand new car and you are prepared to invest in auto insurance? Really, not so fast, it's good to evaluate your alternative, compare companies, rates and realize what sort of policy you can pay for. There are several car insurance businesses that you should decide on and it challenging to say which of them are better than others.

Get the free 21 car century insurance secrets and techniques e book right here: [url=http://21-carcenturyinsurance.com/category/auto-car-insurance/]Auto Car Insurance[/url]

Evocacions ha dit...

Ja saps, Criteri, que aqui m'hi trobaràs: decreixement. No cal més feina, sinó organitzar-se millor per tal que tothom que vulgui pugui viure la vida dignament i no ens carreguem el planeta produint tonteries.
Noctas, no seria "Del paro al ocio"?

Maspons ha dit...

Sí, el Racionero, tot i els seus "bandassos" sempre ha tingut aquesta vena, i efectivament, vosaltres dos, i qualsevol persona mínimament pensant -avui sembla que rara avis- , li es fàci arrivar a la conclusió que una vida plena passa per això que vosaltres i jo plantegem.

Jaume ha dit...

NO mateu tot el que es gras.. l'excedent permet que s'investigui allò que és inútil, de moment, i que serà imprescindible anys a venir. Decreixement? No ho tinc tan clar. Expliqueu-ho als indis, si n'estan descontents de créixer. Una mica més de racionalitat potser sí, però sense renunciar a avançar. Recular mai, tot i que he de reconèixer que això de treballar només 3 dies a la setmana ha de ser collonut.

Evocacions ha dit...

El problema de l'India és precisament el creixement, crec. El creixement de la població que fa impossible que qualsevol altre creixement generi un bon nivell de vida.

Maspons ha dit...

Exacte Evo, i el mateix diríem de Xina...amb aquell cel grocgris i l'al.lienació pel treball en ares al creixement.
He de reconèixer però que el Jaume -tot i que hauria de reflexionar-hi- ha donat la raó -potser sofisma- més meditable que he sentit en defensa del "desarrollismo" -sí, aquesta és la paraula, encara que com el Jaume, hom volgui racionalitzar-lo.
Epur no és sostenible.

Noctas ha dit...

Evo..del paro al ocio..exacte crack!