31 de gener del 2010

Breus comentaris a tres coses de La Vanguardia

- Carretero abandona Reagrupament. Una notícia transcendental pel futur del país. La veu de l'independentisme arrauxat? desacomplexat? serà encara més arrauxada: Laporta. Tremolor general possible, a diverses bandes i fronts.

- Notícia menor, però entranyables les paraules emocionades i sentides de Jordi Carbonell, home clau en el catalanisme intel.lectual i polític, manifestant que a les seves velleses ha tornat a la fe dels pares.

- Tant se val "dretes, esquerres, centre," clero o intel.lectualitat, assenyats com Marina o fanàtics com Losantos: amb Catalunya Espanya mai encerta. Tant se val la tendència del conservadurisme català - i d'on sigui- amb temes de medi ambient sempre naufraga: Josep Pla volia una central atòmica a la Costa Brava. De totes maneres tant de bo, haguéssim evitat les hordes turístiques i convertir-nos en el pixador d'Europa.

22 comentaris:

Borjas el 1 ha dit...

Con nada estais contentos, a todo le sacais el jugo por el mismo lado. Cualquier momentos es vital y trascendente. Cualquier soplagaitas del tres al cuarto encandila y horienta la dinámica general del "pais -ito" y todos tan contentos. Así a ningún lado iremos. Pero bueno se trata de jugar, pués juguemos.

Maspons ha dit...

S'ha entès que digui que jo estic content amb Laporta.

Ara, que el panorama cambiarà ho mantinc.

Borjas el 1 ha dit...

Pensiones 67 años y políticas:

Nos han engañado como a perros. Como perros nos tratan. Como perros nos alimentan. Y como perros nos condicionan. Como perros de: Pavlov.

Es lo último que nos faltaba. Perros, apaleados y muertos de futuro, de hambre y en la miseria.

Maspons ha dit...

Compta, lo de Laporta és una predicció, crec que amb garanties.

Borjas el 1 ha dit...

Pero como se puede votar a un tipejo que se beoda de champan francés a 20 Euros la botella y no trasiega el puro "cava" catalán. ¿Explícamelo?.

Brian ha dit...

Hola Criteri,

Hauràs de fer neteja de spams i posar un paraula d'accés (a mi no m'agrada -i no la tinc- però quan t'han fitxat, no hi ha més remei). Això es una plaga!

Tinc molt mala opinió de Carretero i Laporta, però no tant per la seva ideologia, sinó per tot el contrari: per la seva manca de ideologia i de serietat, i pel seu excés de populisme i oportunisme. Però en fi, temps al temps.

Respecte del que ens ve d'Espanya -tot i que de vegades hom pot sentir-si temptat- jo no els posaria a tots en el mateix sac (per la mateixa raó per la que tampoc poso en el mateix sac tots el catalans).

He fet una nova entrada que (molt indirectament) te a veure amb el teu bloc. :)

Noctas ha dit...

Regrupatis en via d'extinció. Si ja es veia a venir:) saludus i que consti que em sap greu pels il.luisonats. Es impossible SI ETS UN HOME HONEST il.lusionarte amb la política i després no desil.luisonar-te. En fi...

Borjas el 1 ha dit...

Sres. Seriedad, que hay que limpiar el comedor, no echar la basura debajo de la alfombra. Si unos pelagatos, timadores, sirleros, trileros de tres al cuarto son la esperanza de Catalunya, venga San Pedro y lo bendiga.

Acaso no recuerdan Vds., la manera del Sr. Lapuerta para quedarse sólo como prima donna a los pocos meses de Preesidente del Barça. De que vive el Sr. Lapuerta si no es dus manejos de comisionista de jugadores, partidos, seleccones nacionales inencontradas en el mapa?. Venga ya hombre, vaya jenizaro es el niño.

Outsider friar ha dit...

No sé, Criteri, a mi tot això de Reagrupaments que es desagrupen, Laportes, etc. em sona a "divide y vencerás"...
Emocionant Carbonell, i encara més la pedagoga musical de la Contra d'avui dient sense embuts: "soy católica" (ondiaaaa!!!!!); em penso que l'últim correligionari que hi va sortir deia alguna cosa com "creo, contra la evidencia, que el amor tiene la última palabra sobre el dolor" (potser perqué els filòlegs ho han de dir difícil).

Criteri ha dit...

El Laporta Xampany francés,Jose, i Berlusconi, perquè el voten?

VAig dir que el gest de Carretero obria la porta al Laporta, et voilà.
Gràcies pel consell, Brian, dec està fitxat. Ho deixaré uns ides més a veure que passa. I no, si jo com el Noctas, no m'en fio n d'aquí ni d'allà. Salvant excepcions que de moment no sé ben bé quines són.

Ho vaig dir ja: per l'independentistme, Laporta és un fantasmon útil, com hi han tontos útils.
Saluts

Maspons ha dit...

A veure si trobo la pedagoga aquesta, Mn.
Em sembla que tots heu fet judicis de preferències. El fet és que en una enquesta a RAc1 -catalanista, això sí- el 50 per cent ha dit que "els seduïa" o algo així, un pacte Laporta Carretero. Cal seguir-ho, com cal seguir l'Anglada, vestit de frac i corbatí blanc al Palau de Viena amb la "flor i nata" del populisme europeu.

Evocacions ha dit...

A los 67? M'he cago en dena! Jo agafo la llarga malaltia abans! El Carretero ja torna, des de Puigcerdà, son amour! COm si fes falta..

Borjas el 1 ha dit...

Vaaya baile de disfraces, todos se transexuan en lo que no son hasta el mismo momento de la desfloración, y claro te puedes encontrar con una sorpresa genial, magistral, enooooooooooooooooooorrme. y todo por no haber mirado los bajos del transporte de ideas. Vaya discusión mas afiebrada que estamos teniendo.

Yo procurare llevar mis 500 millones de euros de mi pequeña cuenta a un banquito de Andorra donde sé que te hacen un buen trabajo cuidadero, y como allí están los dineros de algunos politiquítos conocidos, pues nada, traqnui.

La cuenta grande as de los 3000 millones me los llevaré a las Caimán, allí son más profesionales y no hay peligro de que los insoecs del MAFO os encuentren.

Me estais obligando, vale.........

Borjas el 1 ha dit...

Carretero vuelve a dar la vuelta a la chaqueta, Lapuerta dice hoy lo que no dijo ayer, el Mas ya no vista al notario de guárdia pidiendo firmar un no acuerdo. Los antigios Terras Lliures ya no saben donde meterse al excluir a los comunistas de sus vidas, Los calvos aragones travestidos en líderes cristianos lamen los prepucios de los zapateros de guárdia para ir a la misa de "ultras" allá las américas. Ya vale de baile de "urracas· de disfraces y de mentiras.,

Criteri ha dit...

La sociovergència pronto llegará, yo lo cantaré y tu lo verás...

Deixant ideologies al marge, potser la Nebrera és la de més fiar.

Borjas el 1 ha dit...

Criteri, he llegit l'ultima entrada de l'Apañó, y alguien ha dejado algo en tres partes que te dejará el corazón "gelat· pero muy "Gelat", y sobre todo en Cayalunya. Yo me quedado asombrado y pasmao, por lo que puede ser de premonitorio para todos.

Sólo digo: OIDO COCINA¡¡¡

Anònim ha dit...

Prensa madridista:

"Ya tenemos un valiente en caca-lonia, un hombre que no ha querido someterse a la maquinaría de presión del tripartit, ojala todos hicieran lo mismo, se terminaría la nefasta dictadura que estamos padeciendo".

Jaume ha dit...

I tant company. Destapo una ampolla de xampany cada cop que anuncien que ha baixat el turisme.Salut i independència!!

Anònim ha dit...

Saben aquel que diu:

Van un catalan y un murciano por la playa y se encuentran una lampara mágica, se aparece el genio y les dice, os concedo un deseo a cada uno: Dice el catalán, ¿me podrías construir un muro de cemento y hierro de 30 metros de altura alrededir de toda cataluña para segurar nuestra independencia?, dice el genio, -concedido-.

Y al murciano le pregunta ¿y tu que quieres?, vamos a ver, el muro también pasa por la costa, claro le contesta el genio; bien, yo quiero que llenes de agua el interior del muro.

Criteri ha dit...

Jaume, vinga, deixa't de proves i endavant.

Aquest anònim no sé si és correu basura o acudit basura. Brossa.

Jaume ha dit...

Aquests murcianus són uns pancatalanistes, entenen que el mur els arribaria fins a Guardamar?
Ai, cartaginesos...

Maspons ha dit...

La veritat és que potser l'he entés malament. Volen que ens ofeguem o es referia a l'aigua de l'Ebre?