24 de maig del 2012

Plantejo un problema, molt marrano -per si algú el vol resoldre.

Hi ha moltes modalitats de jocs. De tant en tant en plantejo algun en aquest blog d'Utilitat Pública -BUP-, però també d'esperit lúdic. Aquest entraria a la categoria dels problemes matemàtics. Res de l'altre món però socialment útil -conèixer-ne la solució. Ja que parlem de casinos...A jugaaar!


PROBLEMA

48.000.000 de turistes anuals visitarien Eurovegas i una quantitat que ignoro de gent forana treballadora  es quedaria tot l'any a viure a casa nostra. Més els gàngsters i els executius. Podríem apuntar aproximadament QUANTES TONES  O METRES CÚBICS D'EXCREMENTS -LÍQUIDS I SÒLIDS- ENS DEIXARIEN ANUALMENT?


Del problema a les desgràcies

Ara veig que caldria  esmentar  l'infinitat d'altres residus, com les tones de brossa i els  produïts pels consums energètics.

El consum d'aigua i la destinació d'espais naturals per l'abocament de les muntanyes d'escombreries són una altra vessant de la problemàtica.

De totes maneres, si hi ha un país occidental acostumat a viure entre  fums i la natura emmerdada és Catalunya. Hi estem avesats.

8 comentaris:

Noctas ha dit...

jajajajaja avui sí que he rigut...un saludu criteri!

Evocacions ha dit...

Sí, molt bo, Criteri. Pisando fuerte... Des d'aquesta perspectiva l'Eurovegas seria una merda, se'ns pixarien a sobra (jejeje). M'ha agradat que hi hagi competència (Cirsa)

Anònim ha dit...

Kk de la vaca, Criteri. Cagarada pudenta.

Ricard C. Estrada ha dit...

Cal meditar en aquest dilema que planteges... De fet, ja ho diu un oncle meu, metge amb uns 50 anys d'exercici: "l'ésser humà és fastigós".

Maspons ha dit...

Sí Noctas, és per riure... i plorar.

OK Evo, això em recorda Port Aventura, que no paren de fer-los propaganda, cada nova atracció, cada inici de temporada, etc, i de Catalunya miniatura, St Miquel del Fai, etc ni mu!

També encertat Ricard. Per això sovint proclamo i defenso la necessitat d'acostar-nos a la vessant espiritual.

(l'anònim també olora bé:)

Maspons ha dit...

En quant al resultat del problema?
Ja donaré un resultat aproximat.

Maspons ha dit...

el meu resultat: arrodonint a 50.000.000 de persones, entre visitants -estada promig de tres díes- i nous habitants al país.
A raó de 2 kilos de "obsequi" per persona diaris serian -per sobre però bastant orientatiu-

3X50.000.000X2k= 300.000.000 KGS

TRESCENTES MIL TONES ANUALS D'OBSEQUI.

TRESCENTS MIL CUBS D'UN METRE CÚBIC
ANUALS -LA DISTÁNCIA A SARAGOSSA-
Més les tones d'altres residuos, de tot tipus.
Fins dimarts!

Anònim ha dit...

Aquest article és digne de marcar en la meva opinió. Val la pena estalviar per a futures referències. És una lectura fascinant, amb molts punts vàlids per a la contemplació. He de coincidir en gairebé tots els punts fets en aquest article.