2 de maig del 2012

La veritable raó que haguem de pagar l'autopista -teoria peregrina. I un consell grandiós

Teoria "peregrina"

No dic que la cobdícia no sigui una raó important.  però penso que si hem de pagar l'autopista és per tenir una via de circulació ràpida. Si fossin gratuïtes, hi hauria una massa de cotxes grandiosa, que n'anul·laria la rapidesa. I total: Nosaltres no hem de pagar -pensen els polítics. Ara, també és possible que a cap de la munió dels de dalt no se'ls hi hagi ni passat pel cap això. Dieu-me visionari o eixelebrat, però em sembla obvi que el trànsit autopistari no seria el mateix sinó molt pitjor encara.

Parlaré de la campanya No vull pagar, que és més que una campanya. És un moviment , i ens podria dur molt lluny. A la fita. 

Una sèrie TV

Dilluns vaig anar  a la Maquinista   -per a uns paradís i per altres monstre infernal- i vaig ensopegar amb la sèrie -anglesa!- en dvd, que m'ha fet aprendre quasi tot allò que sé de política i m'ha fet riure com poques: SI, MINISTRE.
Feu-vos amb ella i no us enganyaran més els polítics. Després del Príncep de Maquiavel és el referent de la classe política per a mantenir-se al poder. És un manual per a la manipulació i un  llistat de totes les martingales al descobert -la sèrie hi és també en  llibre, també molt aconsellable.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

No la conec aquesta serie, Criteri, però si després del desgavell polític i econòmic que patim des de fa anys, encara et queden ganes d'aprendre quelcom i riurel's-hi les grácies d'aquesta nova clase social en que s'han convertit els polítics, sento dir-te que ets masoquista "tope guay".

Maspons ha dit...

És tot el contrari del què imagines. No rius les gràcies d'ells, els guionistes s'en riuen d'ells! i destapen els secrets més íntims del poder. Impagable.
Intentaré copiar algun paràgraf del llibre.

Anònim ha dit...

És molt cert. Enlloc he vist algun estudi que informés com estaria el trànsit per les autopistes si aaquestes foren gratuites.

Anònim ha dit...

Com que no ho han sigut mai de franc, és imposible saber-ho. Es poden fer extrapolacions però... sempore será pura teoria. A Alemanya es van fer als anys trenta i sempre va ser de franc. Ells tenía gairebé el triple d'habitants que Espanya i mai hi va haver problemes. Tot això que dius, Criteri com cas gairebé tots les teves parides, és una falàcia. Ja t'ho dic abans de fer cap estudi.

Anònim ha dit...

He volgut dir: "A Alemnya es van fer les autopistes (no, les extrapolacions). Ells teníen...

Maspons ha dit...

Estás comparant Alemania, les seves autopistes amb aquest monstre que és la connurbació de Barcelona. Mal fet.
Tens raó, no cal cap estudi -també val per l'altre anon- per a veure el desastre de trànsit que seria, sobretot caps setmana. Triple contra senzill, si algun dia són de franc. Admeto apostes.

Poli ha dit...

(Sóc l'altre anònim) Diu l'anònim dolent que no passaria res si fossin gratuites. O sigui, que a part de fer un escrit sintàcticament penós, i de menysprear amb això de les parides, no raona bé.

Anònim ha dit...

Sembla Criteri, que parlen de tu a "Cal Apañó".

Anònim ha dit...

Per cert, quin és el consell grandiós?

Maspons ha dit...

Qualsevol persona mínimament intel.ligent, si em fa cas i mira Si ministre s'adonarà de la grandiositat del consell.
Fas bé de preguntaró perquè al post no quedava prou clar i ho he aclarit una mica.

Anònim ha dit...

Jo pensava que el "consell grandiòs", ironies teves, apart, era aquest: "Parlaré de la campanya No vull pagar, que és més que una campanya. És un moviment , i ens podria dur molt lluny. A la fita." ¡¡Viu!!... que despreciable ets de vegades, Criteri.

Sursum Corda ha dit...

¿Yo, Criteri... soy un troll?... dices en Can Apañó. Y, tú ¿qué crees que eres? bendito narcisista... ¿un cisne negro? ¡¡Venga ya!! ¿Cómo te atreves a insinuar siquiera que puedes competir en sabiduría, con tanta y tanta gente bien preparada que corre por esos mundos. Andas siempre copiando y pegando, haciendo bueno aquello de "trabajar poco y ganar mucho" y ¿aun pretendes que el "troll", el cantamañanas soy yo?... no tienes perdón de Dios, vaya. No te conozco de nada, pero, guárdeme el Señor, de tener nada contigo porque contigo no habría habido "La Santan Cena" porque tú sólo te la habrías "merendado".

Anònim ha dit...

Desde luego, Criteri, tu querencia al ridículo va en aumento.

Anònim ha dit...

Pronto habrá que "desempolvar" el "nas vermell" i ponértelo otra vez, Pafiam, digo Criter, como en pretéritos tiempos. Otra cosa no puedes hacer, de tanto que se oyen las risotadas en las paredes eco-reflectantes de Internet. Es una atronadora carcajada: JJJJAAAAA...
JJJAAAA... JJJAAAAAAAA... que se repite machaconamente, hasta perderse en el infinito cosmos que nos circunda.

Milions de catalans ha dit...

Caram! Criteri com li pots dir al pobre anònim el que li dius? No veus que ell te raò... i vas i gairebé l'insultes.

Moreno ha dit...

Yo venía de la España que hace daño a ver de que iba la cosa y la verdad es que he quedado defraudao. Leí algo de Larra y de Balmes hace años aún que a este ultimo conozco poco aunque se que escribió El Criterio. Perdone usted señor pero no le veo la gracia del escrito. El Sr. Mostaza que evidentemente no es usted dice cosas que hacen reir. Bueno y que quiero decir. No me lo he pasado bien leyendo este bloc.

Anònim ha dit...

Eh, eh, Criteri... que dicen en Can Apañó, que cuando te pones "estupendo"... no sé qué de "asno"... bueno, tú sabrás que has dicho y hecho. ¡Vaya! con esas incursiones en terrenos movedizos. ¡Es que no escarmientas!

Anònim ha dit...

Sursum corda no es un troll, es la madre de todos los troles.

Maspons ha dit...

Sr. Moreno: quién le dijo a usted que en ese blog se lo pasaria bien???
En esta santa casa -i solo en esta santa casa- hallará ud -a parte algunas cosas ingeniosas- muchas de las cosas que no querría oir nunca. Sin el más mínimo espíritu provocador, solo por la verdad y el bien común.

El troll en su línea argumentativa de siempre. I que quiere que le diga? Más de uno? supongo, siempre ha sido así entre quienes dicen la verdad.

Maspons ha dit...

"Milions de catalans". M'honora que algú amb nick tan original em defensi, ni que sigui tan tímidament.

Maspons ha dit...

Ah, al pròxim post faig 4 observ inèdites sobre 4 coses. Entreteniment i informació -bé o regular-, marca de la casa -

Anònim ha dit...

Es tonto. Encima se le ve feliz de que le insulten.
Y se cree que Moreno es un lector nuevo.

Anònim ha dit...

Éste tío que solo sabe insultar està como una cabra.