27 de setembre del 2010

Una altra cosa que fa ràbia i a sobre emprenya, de la circulació de zebres i ases

Els ases del pas de zebre

A Mollet hi ha una recta i llarga avinguda, sortint de la vila, on hi ha un pas de zebra tocant l'altre que fa perdre la paciència. Primer trobem els conductors "educats" que aturen el cotxe -i la circulació- quan els peatons que van a creuar encara estan a metres del pas, però el que em creua el cablejat és quan amb la carretera buida trobes el peató que no espera unes dècimes de segon i que passis i et fa parar fins i tot de cop. Pel conductor representa: freno, embrague, marxa, gas,treu i posa quan al peató li costa esperar alguna dècima de segon només. Pensen que fan valer "els seus drets de peató", quan en realitat fan ostentació de la seva falta de lògica i de...la seva fatxenderia estúpida, perquè...

parlo del qui en podríem dir el chulo-cebra. És aquell que creua el pas zebra alentint el pas, i ho fa amb posat altiu i mirada desafiant al pobre conductor, convençut  d'haver fet valdre el seu dret inalienable o potser d'haver tocat els pebrots al "malèvol" conductor. La veritat és que no sé si emprenyar-me o compadir-lo. (i com ha afegit en Noctas: fins alcen la mà, com un urbano! :)

Per Europa et deixen passar, més o menys, però ai si no vas lleugeret! Passar lleuger un pas zebra és un acte de civisme. A Mollet moltes vegades la gent els passa en fila!
Confesso que apuro bastant i intento avançarme als peatons torracollons, però tot i que ho faig quan no hi ha cotxes darrera, compte, sovint sento de lluny: "...ebra" i coses pitjors  "...ón".  I jo senyalant enrera dic: "que no passa cap cotxe, passa ara burro!". Crec que als pasos zebra hi passa gent que es comporta pitjor que ases.

Segur que entre els qui llegeixin això hi haurà el del dit inquisidor acusant-me del meu poc "civisme".

4 comentaris:

Evocacions ha dit...

Tens rao, pero nomes a mitges perque el cert es que aquest comportament es degut, en part, a la incapacitat de molts conductors de parar en el pas zebra i aixi obliguen a dir, o ara o mai, que carai!

Maspons ha dit...

Sí, hi ha conductors bestiotes, però jo no parlo de parar, parlo de FRENAR -a part de referir-me al que passa arsimoniosment i t'obliga a parar, reduir, embragar, desembrag..etc etc. Repeteixo que al peató no li representa res esperar uns segons.

Noctas ha dit...

jjojojojo què bo aquest post! I és cert, aquest treure pit quan creuen el pas de petons i aquesta mà a vegades que fa gestos per frenar al cotxe com si fosin urbanos...molt bo!

Maspons ha dit...

Això, això, la mà!!:))
Avui m'hi he tornat a trobar, ara a l'Avinguda Llibertat. Ni un cotxe més darrera meu al carrer i he hagut de frenar pera que el peatò no podia esperar unes centèssimes de segons que passés jo!