21 d’octubre del 2011

Al final tothom em dona la raó -a casa meva. Sobre El-s Convidat-s

Una reflexió d'actualitat abans de la continuació de les cròniques.

El fill gran tenia al Punset a una "peana", com tanta altra gent, en canvi a mi mai m'ha agradat, amb aquests aires de suficiència i de "profeta de  la"Ciència"". Així mateix a casa esperaven amb cert interès el Convidat amb el Sopa Quintana. Jo vaig dir que no el veuria però al final ho vaig fer. Des que en un concert -pagat per l'Ajuntament de Barcelona!- va a començar a malparlar dels catòlics i clamant per l'apostasia, a mi aquest  ja me les va acabar d'acabar. Després de veure'ls ambdós al programa de l'Om, Punset i Quintana ja són ben poca cosa a casa nostra i penso que en bona part de les cases. Em van donar la raó els de casa. En el cas de Quintana, el parlar espanyol amb els fills és la qüestió menor.

Com canvia la gent a casa seva. Deu ser la confiança de "jugar a casa" que els fa deixar-se anar i mostrar-se tal com són, i mostrar les limitacions, que tots tenim. Afegim-hi el baix perfil de Monzó i Buenafuente, per no parlar de la insubstancial Amengual. És curiós que els únics -que recordi- que salvaria, tenen en comú el fet de ser homes de fe: Ballarin, Calçada i Forcades. Bé, un és dona. Millor dit, una és dona..., no que això és redundant...(?) 

15 comentaris:

Noctas ha dit...

Jajajaja molt bo aquest Criteri...desmitificant el Convidat:) Ara bé, la imatge pública no té per què coincidir amb la privada i això de per sí no té perquè ser dolent.

Borjas el 1 ha dit...

Ostres, ostres Balmesiano. Que disertación mes surrealista a costa de las miserias de unos "comicos de la legua". Desde cuando estos "seritos" tiene cátedra de algo, a quien han "epatado" (sin eme). Sólo son bufones bien pagados, los cuales releen los subguiones que les presentan quiene mandan.

Darles protagonismo populista es banal, y oirles decir sandeces da nauseas.

Al senil del Punset, el payo tuvo sus momentos buenos y sus maneras correctas, pero desde hace algún tiempo el pobre es ya un remedo de si mismo, ya no tiene fuelle para dar mas aire. Eso no quita que ha sabido transmitir cosas e ideas generalisas con gran calidad.

Quiso imitar al Miravilles de preclara memoria, pero si el Miravilles era un científico nato y lato, este Eduardito es uno de letras que se busco un hueco en TVE después de ser ministro con la UCD. Yo lo he visitado en su casita de Palau de Plegamans i Solità, es muy simpatico.

Maspons ha dit...

sí Noctas, aquesta és la qüestió. Però el fet és que la part humana i íntima de les figures aquestes m'han decebut.

suposo, 1, que el Punset ha llegit 4 llibres de ciències i s'ha vist amb cor de fer divulgació científica. Un eentrevistat brillant i tres de fantasiosos -però tots pontificant- i voilà. A mi només em pontífica el pontífex de Roma. A sobre Einstein estava equivocat, hahaha

Maspons ha dit...

Algun anònim m'ha insultat per posar en qüestió el pope Punset. Curiosament a l'APM ha sortit un convidat que ha "cantat" sobre Punset.

He de dir a l'anonimada -i a tothom- que parlo agossaradament només d'haber-lo sentit parlar -però no crec que erri. Mai he vist un programa seu :)

Maspons ha dit...

Tothom és lliure d'opinar, no?
Per cert, ara no cal tenir compte de google per comentar aquí.

Anònim ha dit...

Com sempre fas trampa miserablement, i manipules les coses.
Sí, algun anònim t'ha insultat no per posar en qüestió el pope Punset sinó per fer-ho des d'una autoritat intel·lectual que NO TENS, perquè tu no ets llicenciat en res, ni catedràtic en res, ni tens cap legitimitat intel·lectual. I aquí no val dir que tothom pot opinar. No, els llecs no poden opinar en matèries que desconeixen i fer suposicions pejoratives "ad hominem". Això ho fan els bocamolls de casinet, que és el que ets tu, però almenys no tinguis les penques de dir les coses com no són.

Au, a veure si tens nassos de publicar-ho. Ho dubto, perquè les `veritats a la cara no van amb tu. amb tu va la manipulació a cara tapada.

Borjas el 1 ha dit...

Irredento Balmes-iano y purista Pla-nero y sobre todo DILECTO escritor de la malvasia detallista y puntillista.

El Eduardito es un noi muy listo, ya recordarás que fue ministro y esta gente suele ser de entrada algo preparada. Pero para opinar en profundidad y en propiedad debes de aguantar algunos programas y leer algún libraco de los suyos (los cuales son meras reiteraciones unos de otros).

Tiene un valor intrínsicamente complementario al "poder" político y correcto del momento. Siempre se moverá por las inmanencias contractuales de los eventos circunstanciales y de necesidad política del sistema. Si hace falta montar un sarao para "demostrar" que seremos inmortales basándose en la muy positiva medicina pública y hacer soñar al respetable tamaña elucubración, pues nada ahí va el Eduardito y ayuda a su señor y mata al contrario.

Que hay que demostrar que la sanidad gubernamental es la más "in" del mundial mundo, pues también, otro programita señalando las excelencia y los avances en tal sentido y el televidente a soñar la noche del domingo que esas futurabilidades.

Maspons ha dit...

1, m'ho has tret de la boca: Punset és molt llest, lo que en catala diem molt "puta" i li surten les coses bé, tan quan diu que són blanques com negres.

Anònim: ho veeeus? si raones ho publico. No em coneixes. Ara, com vols que contesti un insult que no és raonat?
Reconec, sí, que en aquest post he fregat i potser superat el límit de l'agossarament: ni tinc carrera científica ni he vist el programa, però això diria que és encara un mèrit afegit:)
Em pensava que després del programa Punset-Om ja havia quedat clara la poca consistència intel.lectual del personatge. En tot cas a mi m'ho ha semblat, i puc estar errat, com ho pot estar ell amb totes aquestes teories sobre el cervell i la felicitat, com ho estava Einstein.

Alex ha dit...

Criteri, et dono un cop de ma.


Eduard Punset
De La Frikipedia, la enciclopedia '''extremadamente''' seria.
Saltar a navegación, buscar
De la serie animales y otros bichejos:
Muestra de Punset
Nombre común: Punset
Nombre científico: Homo Sapiens
Punset en sí

Los científicos han estudiado el ADN superior de Punset determinando que este es la pokemonización del Homo Sapiens,(Humano), por lo tanto, es el estado superior, lo que está por encima de todos nosotros inferiores homínidos. Esto le eleva a un nivel mental superior al nuestro, digamos que es casi una deidad superior. Por supuesto, no tiene el nivel de Dios, Marleytuga, El Punto... Pero entre ellos y nosotros, está él. Entonces llegamos a la conclusión de que Punset es el equilibrio: mitad Dios, mitad humano, como Hércules pero bajo y regordete.
El Origen

Corrían tiempos del S. V a.c., cuando una nueva especie surgió, la evolución del Hombre, Eduard Punset. Todo esto pasó por que Dios quería hacer una versión más avanzada del ya anticuado humano. Pero todo salió mal, porque resulta que Eduard Punset es hijo de su padre y su madre, como todo hijo de puta vecino. Pero además, también es hijo de la madre naturaleza de ahí su gusto tardío por la ciencia, además de su superioridad mental o intelecto macromegaloclitoriano, gracias al cual consiguió revelarse contra Dios, como otros tantos. Así su mente superior le ha permitido liberarse de Dios y todas sus leyes. Del mismo modo Punset no see ve afectado por otras leyes como las leyes de la física, la ley de Murphy, la ley Sinde o la ley contra el robo o el asesinato. Por tanto podríamos decir que Punset es un ser libre totalmente, no como nosotros, esclavos de los Dioses. Pero esto sería un cuerpo de forma fálica una falacia puesto que depende de Chuck Norris
Breve reseña Bibliográfica
....consiguiendo que el espectador entre en un profundo sueño. Pero existen casos en que Punset descarga su furia utilizándolas intencionadamente, pero en este caso el profundo sueño es permanente, consiguiendo que la víctima no despierte jamás.
...
Sin duda este es su ataque más famoso y el que mas personas alrededor del mundo hemos sufrido. Es el efecto que nos produce Punset, cuando sin darse cuenta nos hace reír con su exceso de frikismo y sus gestos, y su tono de voz friki. Han habido grandes personajes históricos que han cometido el error de no poder aguantar la risa delante del grandísimo Punset. Fernando Esteso es un claro ejemplo, tras reírse Punset le castigó aplicándole unas hondas tostón que le dejaron una empanada mental crónica. En este video vemos como Punset aplica su Ataque Efecto Risotada al pobre Esteso: [1]

Evocacions ha dit...

Bé, no veig per enlloc l'argument adhominen. Sí el veig en les crítiques de que no ets llicenciat. Però, deixem estar això. M'encanta Punset, però aquest programa que veiem (el de l'OM) té unes grans virtuts, com insinues i has dit altra vegada: fer aparéixer la gent en estat més pur. No entenc com alguns es prestten a això. Ho parlava aquest cap de setmana amb uns amics a propòsit de Bojan i derivaven en els altres convidats. Jo els deia que al costat de tots aquest (salvant també els que tu dius perquè lo cortés no quita lo valiente)Pau Riba, que també va sortir, va quedar de pel.lícula (mentre la copilot deia fora de guió: "és que l'agrada molt el Pau Riba. Efectivament).

Maspons ha dit...

hahaha! prometo, que no sabia que existia això de la frikipèdia que ha enviat Alex, gràcies, veig que no sóc sol a considerar a Punset l'homo sapiens sapiens per excel.lència.

Evo, et confesaré que a part de considerar Punset petulant, segur que es diuen coses interessants al seu programa, però a diferència de tu que ets molt racionalista, a mí en el fons de la qüestió el que em desagrada és aquesta consideració reiterativa que té de l'home
d'ésser mecanicista, biologia pura reproductòria, materialista, desprovista de qualsevol component elevat.

Borjas el 1 ha dit...

Maestro y Dilecto Criteri, se aprenden tantas cosas en tus escritos que no tengo mas remedio que descubrirme en mi figurado sombrero y destacar tu serenísima sapiencia y tu maestría literaria. A partir de ahora me dirigiré a ti como un dilecto maestro literario y profesor emérito.

Al punset tienes que darle una sentencia en la duda, pues el payo a pesar de todo tiene cosas buenas, pero claro esas cositas están inmersas en la totalidad de su copiosa obra negreril, esa que le escriben y el firma.

Su gangoso estilo esta plagado de titulitis honorífica de forma que los títulos de sus entrevistados parecen darle el lustre que necesita para ser tenido en cuenta.

Es asaz repetitivo, y le da vueltas y vueltas al mismo esquema hasta que te obliga a aprenderlo de memoria. Pero bueno el pobre es feliz y mientras viva y deje vivir, pues eso.

Anònim ha dit...

"Evo, et confesaré que a part de considerar Punset petulant..."

Té pebrots... el rei de la petulància dient que Punset és petulant.

"...el que em desagrada és aquesta consideració reiterativa que té de l'home d'ésser mecanicista, biologia pura reproductòria, materialista, desprovista de qualsevol component elevat."


Ja ho entenc: com que no pensa com els teus doncs au, a desprestigiar-lo, a menystenir-lo, a criticar-lo.

Ets un sectari.

Evocacions ha dit...

I a mí, Criteri, i a mi (m molesta el mecaniscisme, la genètica portada a l'extrem, etc). Perque de vegades les coses no són qüestió d'ideologia, sinó de pur ésser.
No t'ho creguis, però amb cada post dones una patada al coll.... a la petulància dels altres. T'ho diu un doctor.

Maspons ha dit...

Al menys,Evo, en aquest post si que ho pretenia lo de la patada als...:)

Anònim no t'acostumis a l'escomesa gratuita perquè igual em canso i no et deixo fer-ho més.

Bengolgut deixeble 1, veig que estás de bon humor:). Només et dire i CREC que ha quedat clar que no tinc mania ni despretigio a Punset enterament, només que no m'agrada la seva pontificació i a més he intentat epatar davant tanta punsetmaniafilia, crec que per primera vegada.

Lo que li escriuen negres es molt perspicaç.