22 de setembre del 2011

Cochambre -ronya- a la Festa Major

El Contrapunt m'acaba de publicar això.


Cochambre, amb Franquesa

En una Festa Major no cal programar Shakespeare, però cal tanta grolleria?

Tot i que això no ho llegirà cap infant, si reproduís lo que deia el monologuista Franquesa -davant un munt de nens- molts s'esquinçarien els vestits. És un tipus graciós; podria evitar ser tan malparlat i groller.  I a Benet XVI el tractà de pedòfil, a la infanta Elena de "deforme", etc. Si Franquesa és gràciós els Hotel Cochambre són uns fenòmens: s'ho han montat de meravella cantant -cada any el mateix- coses com el Patio de mi casa; el repertori més suat dels 60 i alguna gracieta. Res a dir si no fos la cochambre. Paraulotes i grolleries, constants alusions -mig apologètiques- a les drogues i alcohol. Per arrodonir-ho, el Benito cantant va expressar la seva simpatia pel Benet papa corejant: Que Ortega Cano conduzca el papamóbil!
Bé, després d'escriure això suposo que m'he guanyat algun qualificatiu carcúndic. Cosa que -cregueu-me- em preocupa tant com "anar a la Meca". Per cert, és curiós que en l'Anglaterra illetrada de Shakespeare la gent gaudís les seves obres.


Per cert, ambdós artistes catalans, adreçant-se al públic en un espanyol magnífic, això sí.

5 comentaris:

Maspons ha dit...

Referit al post ecònomic anterior. Curiosament, TOT el món polític mundial, i surt a TOTS els mitjans AVUI, s'ha posat d'acord e a dir que això no millora, va a pitjor.

I pitjor que anirà fins que no s'apliquin les meves: Solucions a la "crisi". Com pot ser possible tanta estupidesa?

El de sempre (U.Q.V.) ha dit...

A cal "atchissss" hi ha un nou comment que t'agradarà. Salutacions

Outsider friar ha dit...

Amic Criteri, no deus ser l'únic a qui va desagradar l'actuació del Franquesa o bé algú s'ha fet ressó del que has escrit al Contrapunt, no ho sé. La cosa és que la notícia ha arribat als ultracatòlics:
http://www.intereconomia.com/blog/cigueena-torre/tambien-se-han-colado-obispo-astorga-20110923

Maspons ha dit...

.................estupefacció.........de pasta de boniato!
Intereconomia: "Poco después el mismo "artista" actuó en Mollet donde, según me dicen, su gracia consistió en poner al Papa de pedófilo entre las carcajadas de los asistentes. Muy "gracioso" como se ve."

Com dimonis a arribat a intereconomia l'article?

Continuarà negant l'acosador del Criteri la meva influència?:)) Precisament aquesta setmana la M. Tura escriu un article al Contrapunt en la línea resposta? del meu -costa però de llegir les seves entrelínees.

Outsider, m'has donat una de les grans alegries del blog. No cal que digui que no per orgull si no per fer-me creure la possibilitat que la meva tasca civilitzadora no és endebades o no passa desapercebuda. Gràcis pater.

Maspons ha dit...

Errata. Lo que comenta Tura no fa referència al article de Cont. sinó al meu post sobre l'estat del comerç a Mollet.