26 de març del 2011

VISCA, VISCA, VISCA, BRAVO I OLÉ

Post que tenia endarrerit

Una de les més bones notícies possibles:

" El Congreso aprueba ‘mantener en valor’ la figura y la obra de Balmes


La comisión de Cultura del Congreso ha instado al Gobierno a ‘mantener en valor’ las actividades conmemorativas del bicentenario del nacimiento de Jaime Balmes impulsando el estudio y difusión de su obra. Balmes, teólogo, filósofo escritor y periodista del siglo XIX tendrá un merecedio reconocimiento.

La congresista de CiU Montserrat Surroca destacó la importancia de Balmes, que dejó obras como La Civilización, Reflexiones sobre el celibato, El criterio o Filosofía fundamental y señaló que la vida y obra de Balmes tienen que volver a ser analizadas para darle “la relevancia que el personaje se merece”.

“Conocida y reconocida por todos los españoles”

Por su parte, el consgresista del PP Eugenio Nasarre recordó que Balmes (nacido en Vic en 1810) es “un personaje conocido en el callejero” de muchas localidades de Cataluña, pero por el contrario es “muy desconocida su obra y aportación intelectual”, y recomendó que su figura fuera “conocida y reconocida por todos los españoles”.

Una enmienda transaccional aprobada por unanimidad deja establecidas las acciones para la edición, traducción y publicación de sus obras o sobre su figura, a través de las distintas convocatorias de subvenciones, además de incluir un enlace sobre su figura en la web del Ministerio de Cultura."

PEL meu anivesari -24-2, rebé alguns regals, alguns una mica amargants però útils ;) A., i precisament fou també el dia en què fou publicada la notícia.

Estic molt content, com podeu suposar -tot i algun grinyol en el text (citar El Celibato?...) I donada la meva ingenuïtat  i per autocomplaença no puc estar-me de pensar que potser aquest blog hi ha ajudat.

L'any Balmes no ha acabat!
No està tot perdut.

Pronostico però que es farà poca cosa i desapercebuda.

6 comentaris:

eufemio ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Evocacions ha dit...

Jo diria que certament va sense accent. Si vols una anàlisi teva, demana.

Maspons ha dit...

Pensava contestar les extenses desacreditacions de l'Eufemio , pero el teu odi cerveral encara creixeria.

Pensava no llegir-les, però ni que sigui per informació...


Pensava deixar el missatge per si el morbo augmentava les visites però...oh, baixen. I encara algú es creuria el que dius.
Pensava no eliminar-lo però algú encara es creuria algun dels insults.
Pensava no contestar-te però com que aquest és un post d'un fet que només mereix felicitacions i no de massa comentaris et contesto i no et contesto.
Pensava ser breu, però el diumenge a la tarda ja se sap.

Pensava...HO PENSO TOT I ESTIC PER TOT.

Aquest Eufemio bàsicament diu que sóc tonto i dogmàtic, tant, que per això em llegeix. Cert, em reconec dogmàtic, en tres o quatre coses però.
I sí, la meva niciesa es manifesta llegint l'Eufemio, -apart de per moltes coses en les que em perdo-. Però ja que ha escrit aquest foli, encara que siguin d'improperis, escric això, potser amb l'anim de saber el motiu de tan odi i corregir-me. Ara, quan els fets em donen la raó, dificilment podré deixar de reclamar-la.
Ara, ara,...segur que hi deu haver altres raons per llegir-me que això que diu.

Eufemio, Pax i Amor, i encara que no dius mai res de positiu, agraeixo la teva lectura.

(ara penso que moltes coses ja les havia dit i per tant ja no hi tornaré)

Maspons ha dit...

Gràcies Evo per no entrar al seu joc.

Evocacions ha dit...

De res

Maspons ha dit...

L'altre dia el Noctas comentava, en un post on es posava "estupendo", que ho feia amb ironia autoparòdica, no cal dir que jo també. Cosa que a alguns costa entendre.