16 de març del 2011

Estúpids ignorants (trec una d'estúpids i incloc ignorants) Afegitó

Això ve a ser una carta oberta als proatòmics. Diria que són molts, masses.

Erasme i milers de pensadors ho han dit. Jo ho dic així: l'estupidesa és molt democràtica, i en tant que en el post anterior reconec la meva, intento tolerar la dels altres, ara bé, sempre que no sigui perillosa.

Jo tenia el Dyanne 6 amb l'enganxina antinuclear. Una variant progre prototípica setentera. Per això al poble m'hi tenen, o tenien. Ja de ben jove, per simple intuició i algunes lectures, trobava obvi que jugar amb l'àtom era  d'una monstruositat folla. Una altra vegada els fets em donen la raó i un altra vegada -per quant temps?- em serà negada. L'àtom no és segur ni controlable. Que voleu que facin els pobres "50 herois" que lluiten  a les centrals japoneses? Esgarrifa pensar que quedaran irradiats -i ho saben- i amb grans possibilitats que exploti tot mentre són allà. I els terrenys contaminats per qui sap quant temps? I els milions de persones que podran ser afectades? I les conseqüencies psicològiques? I els nens?

Estúpids, més que estúpids...bojos perillosos. Òbviament el grau d'estupidesa i irresponsabilitat és més gran quan més amunt s'està a l'escala social.

Tinc la convicció que malgrat les explosions atòmiques al Japó i la tragèdia que s'acosta, els imbècils perillosos i els imbècils ignorants pensen que els imbècils totals són els que pensen com jo.

Com diu Balmes: "trist consol el de tenir la raó". I a sobre que no te la donguin.

Predicció pèrfida i que no voldria que s'acomplís: Aquesta immensa desgràcia afavorirà immensament l'economia mundial. El sistema consumista es basa en destruir, llençar i de nou fabricar. Voleu més destrucció? És possible pensar amb més reconstrucció?

Deixeu-me dir-ho una vegada més:  Estúpids, més que estúpids! I qui més s'empreny més estúpid és.
I qui s'emprenyi que s'empreny. Ja veieu la que heu montat. Més emprenyat hauria d'estar jo.

Indignez-vous!

Mireu, si ni davant la magnitud d'aquest tragèdia sou incapaços de sublevar-vos...callo


AfegitóUna vegada posats contra les cordes, els proatòmics -els mateixos i.l.lusos que no es plantegen la fi del petroli- diuen sempre, ineluctablement: I què, hem de tornar a l'edat mitjana? A aquests, tertulians, intel.lectuals etc. que ho diuen, els hi caldria la argumentació, però no em dona la gana. No són tan savis? Si  algun lector del blog li cal la resposta li donaré.

per cert "...la minería, las represas o los pozos de petróleo, capaces de afectar a las placas tectónicas"

14 comentaris:

Herrgoldmundo ha dit...

Ostras, Criteri, me has dado miedito, aunque entiendo que te sulfures.

Maspons ha dit...

Pero jodío, tu saps lo que ens hijuguem? I et pots posar en la pell del veins de la central i els milions que s'afectaran? No és una peli.

No sóc jo qui portaré el caos.
No és el pobre Criteri qui ha de fer por.

Jordi Marron ha dit...

Quanta raó.. i com s'afanyen els lliberals de sempre a marcar distàncies amb Chernòbil i dir que tot està controlat.. és per sulfurar-se, jo els enviava a tots -Vidal-Quadras al davant- de visita diplomàtica forçosa al Japó, amb els seus fills i mascotes, que els veïns de les centrals també en tenen..

Miquel dels Sants Molist Badiola ha dit...

Criteri, moltes gràcies per clicar el meu bloc sobre el Centenari de Balmes de 1910.
La veritat és que es compon de les "sobres" que em van quedar per la realització del llibre que es pot veure al final de tot del meu blog.
Ha estat difícil arribar a treure a la venta aquest llibre. En principi, ningú em va ajudar... i he vist clarament que ha estat per causes polítiques. Total, vaig haver de pagar de la meva butxaca. Sort que, un cop a les botigues i batallant molt, una Fundació m'ha pagat la meitat del cost total.
Balmes actualment està mal vist a Catalunya per la seva ideologia i perquè, desafortunadament, Franco va adoptar la seva ideologia i en feu ressò mediàtic.
dimecres, 16 març, 2011

Maspons ha dit...

Jo també ho pensava: a refredar les centrals els enviava! Són japonesos però els enganyen com a xinos.

Gràcies Miquel, per ser les sobres Déu N'hi do. Ja podies haver dit la fundació, ja.

Diuen que quan m'enfado faig por -Dies irae- per tant callo lo que sento quan dius que per causes polítiques t'han fet vores. Lo mínim que se m'acut és: absoluts mediocres amb mando, que són els pitjors.

Saps que aquí tens un amic i colega.
Ah, per cert ni Balmes ni jo tenim ideologia. No sé si hi ha algú més.
Gràcies pel treball, el compraré, i enhorabona.

Maspons ha dit...

He vist que havies fet l'entrada a un altre post, disculpa.

Herrgoldmundo ha dit...

Criteri, ya sé que no es una peli.
No pretendí frivolizar sobre una situación tan dramática y terrible, sino hacerte ver que por mucho que te ofusques nada conseguirás, ni tú ni nadie. La suerte de la humanidad hace muuuuucho tiempo que está echada.

Maspons ha dit...

Després de sentir alguna tertúlia encara estic més sulfurat, però compte, sóc dels que creu també que la sort de la humanitat està cantada, l'únic que faig és"patalejar" i deixar en evidència des d'aquest racó tanta estupidesa i misèria humana.

Estic en desacord en que no cal que ens ofusquem -no és la paraula. Si la gent sabés indignar-se altre gall cantaria. Ho veig difícil ja que el populatxo ni s'immuta ni s'entera de res i els de dalt molt pitjor.

Sombrero de copa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Evocacions ha dit...

Quin riure, Criteri, quin riure, em fan tots aquells que criticaven el que portàven l'enganxina del cotxe "Nuclears, no gràcies". Se'ls dei "progres" i estaven totalment equivocats. Les nuclears són 100% segures. No hi hauria risc encara que hi hagués un terretremol de 9 en l'escla Richter. Tu ja m'entens!

Noctas ha dit...

Epppp un apunt...al youtube hi ha un video sobre un possible tsunami que començaria a la illa de la palma (canarias)i ensorraria la costa est dels Usa i el carib:( quin mal rollo...pel que fa a les centrals, no opino., no en sé res d'això, només que no som omnipotents en tot., ni molt menys...dic el que l'Apañó: La suerte de la humanidad hace muuuuucho tiempo que está echada.

I es que el destí existeix...ja ho diu la física quàntica...

Maspons ha dit...

Evo, fins les evidències negaran. Jo sóc progressista i tradicional a l'hora. Crec que coincidim.
Noctas això del tsunami no sé si té alguna base.
No cal entendre-hi de nuclears...només cal seguir les informacions.

Anònim ha dit...

tens tota la raó amb la predicció. La destrucció, les desgràcies, creen riquesa per al nostre sistema.
En aquests moments algú s'està fregant les mans, fent números.

Per cert, també s'ens va acusar de medievalistes als qui protestàvem per l'absurditat de l'aeroport d'Alguaire.

Maspons ha dit...

L'únic mèrit d'això obvi que he dit és que no ho he sentit enlloc.
Parlant de medievalisme, enganxo el meu darrer comentari al Gregorio Luri. És lo que caldria dir a la gent:


"Resumiendo, LA GRAN PREGUNTA de fondo és: ¿Cómo viviriamos sin energia nuclear -y sin sus riesgos terribles ? Pués quizás no se podría ir en mangas de camisa en casa en iinvierno, deberíamos apagar las luces innecesarias, el coche privado sería un lujo, aire acondicionado poquito, no podríamos comer kiwis de N.Zelanda ni tomates polacos,ni tantos envases, aprovecharíamos más la ropa i los zapatos...continuo? Vamos, dramas menores comparados al de Fukushima.

De todas maneras es lo que nos espera cuando se agote el petròleo. Hay que mentalizar a la sociedad.
Espero que ahora se entienda y en todo caso alguien pueda razonarme si ve endeblez de mis argumentos.

Éste és el peligro, como dice Lola, si todo queda en un susto -un susto con muchos irradiados eso sí- habría via libre para llenarnos de nucleares.