10 de novembre del 2010

Un hoste que es porta el pa, i trailer important

 Per acabar el cicle papal penjo l'article del Contrapunt.

Comprenc que hi hagi persones a qui la visita de Benet XVI els desperti el mateix entusiasme que despertaria a d’altri la visita d’un aiatolà. Ara bé, centrar la crítica a la visita en el dispendi econòmic que representa és d’una barra i cinisme inaudit, i pretendre que la gent s’ho cregui és un insult a la intel·ligència –de fet molts s’ho creuen, però. Em nego a creure que els crítics no s’adonen del ressò planetari que tindrà el país i com de cara resultaria una campanya publicitària tan gegantina. Sense l’aportació de l’Església la despesa seria l’equivalent a dues cigarretes per català. En un moment trobaríem infinitat de despeses públiques inútils pel cost equivalent de la visita.

Resulta tragicòmic veure tanta gent d’ínfima talla intel·lectual, però sobretot moral, donant lliçons i criticant –i insultant– el Papa; dramàtic trobo que els sindicats i partits que al franquisme foren aixoplugats als despatxos de les parròquies ara ho agraeixin així. També protesten pels talls als carrers. Amb el famós sambòdrom ambulant de l’Hereu també? Esperem el rigor dels mitjans i que se centrin en allò essencial, que seran les paraules del Sant Pare.

Resumint, amics menjacapellans, val més guardar pietós silenci si no voleu quedar en evidència i estar agraïts pels beneficis –relatius, ja ho sé– com poden ser una encara major afluència turística. Sia benvingut, doncs, el Papa i sobretot escoltem-lo.

Al costat de l'article hi havia, amb fotos incloses, sis persones del carrer, opinant -més aviat repetint com lloros- negativament de la visita. Van quedar molt progreguais. S'avergonyiran? Bona senyal si sí. L'únic a favor era un mahometà, com era previsible.

Trailer

Carretero a Mollet. Hi converso. Crònica.

Ah, ja sabia perquè demanava jo rigor als mitjans i que se centressin en les paraules del Papa: el centre i focus han estat per ells....................les monges que tenien cura de l'altar. 

5 comentaris:

Anakin ha dit...

Debido a mi aburrimiento cósmico, me permito sugerirte que pronto toques algún tema que me permita meter baza alguna.
Recuerdos muchos desde Singerlin-Tatooine.

Maspons ha dit...

no sóc partidari de tocar les coses de partits però alguna cosa caurà, cansament còsmic, ja ho sé, peerò ara toca.

espero suggerències i si puc excel.lir, et complauré

singerlin i tatooine són tan diferents com l'aigua i el whisky no?

A.Costafreda ha dit...

Para combatir tu "cómico" aburrimiento, que también es el nuestro, te recomiendo te des un "garbeo" por tu blogg y el de tu maestro Obi-Vam... seguro que te vas a divertir sin necesidad de susurrarle nada al oído de maese Criteri.Fuertes emociones te esperan ¡oh, Jedi de la luminosa espada!.

Maspons ha dit...

Un altre que s'avorreix!

"El saben aquell que diu que el criat diu al senyor: Hi ha un lladre a la biblioteca...està llegint" Us heu desavorrit una mica ja? El Criteri procura que ningú s'avorreixi.
Aquest deia l'Eugenio que era un dels seus acudis preferits tot i que no l'explicava.

A.Costafreda ha dit...

Molt bo!, Sr. Criteri. Fa gràcia.