17 de novembre del 2010

A qui heu de votar o qui votarà què. I contra el vot en blanc.

Ho plantejo a grans trets i centrat en l'aspecte identitari -que desenganyis el lector- és el que pesa més, a tots cantons! Certament no tant en aquestes eleccions, on juguen variants noves. Agrairé a qui  hi digui la seva o qualsevol matisació.

El nacionalista que considera que no és temps o no té ganes d'esmolar les eïnes... CiU
El sobiranista que considera que és temps d'esmolar les eines i té paciència per esperar que trobin ja la pedra d'esmolar...ERC
El nou sobiranista que no es trenca massa el cap i creu en carismes, etc Solidaritat Catalana I.
El nou sobiranista de vot més seriós i exigent...Reagrupament
El respectuós amb el fet català però amb tics castellanitzadors...Nebrera
El que vol una Catalunya mig espanyola...PP
El que no li preocupa massa ser una Catalunya mig espanyola...PSC
El que no li preocupa massa ser una Catalunya mig espanyola però tampoc cap altre possibilitat...ICV
El que està per una Catalunya mig espanyola i europea -vull dir blanca-...Plataforma per Catalunya
El que vol una Catalunya castellana...Ciudad'anos

I esmento també

el partit de qui que creu que la vida és un carnaval -ultrarelativista- diari...la CORI

el partit més necessari i urgent: arreu està dispers, silenciat i diuen que potser son rojos en el fons, per la qual cosa no els votarem...els PARTITS VERDS. D'això el món en pagarà una factura immensa, si és que tenim efectius per a pagar-la. De fet, algú ja ho està pagant, com són el bestiar de zones àrtiques i molts agroramaders afectats de noves plagues o sequera.
No pretenia el toc ecològic, a més a més a la majoria del lectors s'els enfot i altres no s'ho creuen i es refien dels que diuen que això és alarmista en lloc d'alarmant.
,
El vot més absurd

Allò que la lògica fa evident que no s'ha de fer mai és votar en blanc, ja que:

Arguments contra el vot en blanc, des de la lògica

S'ocuparan igualment tots als escons. Ni que votés el 90 per cent en blanc.
Els partits n'estan encantats
Afavoreix als partits que n'estan més encantats
A l'hora del recompte el blanc és ignorat, compte com a participació i refrendament a "ells" !!
I ara no hi ha excusa, ja que ara hi ha la possibilitat de votar la candidatura dels Escons en Blanc, que amb aquests si que veuriem els escons blancs, buits..
I ara no hi ha excusa. Hi ha, amb possibilitats de fer soroll al menys, freakis, populistes,Nebreras, animalistas...
Si estàs emprenyat amb "ells" i els vols fer emprenyar...no vagis a votar.
Perquè et creus que fan tantes crides a la "participació"? Santa inocència.

Un anàlisi no sé si exacte però políticament eclèctic.

Trailer: ara no el tinc a mà però em sembla recordar que és bastant bo

11 comentaris:

Ganes de riure. ha dit...

Jo votaré, "botarate"

Jaume ha dit...

Meeec. Per què SI i Rcat són el referent dels "nous sobiranistes"? Més aviat dels sobiranistes ed tota la vida desenganyats dels ercians, i provinents dels abstencionistes.

Maspons ha dit...

Òbviament Jaume aquest post és minimal i està bé aquest matís, ple de raó. Però pensem que el gruix seran nous votants que no votaven ERC i als ex ERC que el votin considerem-los "nous sobiranistes" en el sentit filosòfic de "home nou".

Vota vota, "botarate" (?)

Jordi ha dit...

Ojo amb les proclames ecologistes que algú encara votara als "verds" comunistes de Iniciativa.

Milions de catalans ha dit...

Noooooo, els verds noooooooooooooo, sisplau. Aaaaaaaaaaaagggg...

Maspons ha dit...

Veus com la gent es confon? Quins Verds? hi ha més partits "verds" que
persones defensores del medi.

I -si va per aquí- no cal ser progreguai per a defensar la supervivència del planeta, el que és és que és cec qui no veu el problema, l'amenaça del drama. Al menys em quedarà tenir la raó. De fet ja la tinc.

Maspons ha dit...

Pensava si m'havia anat de l'olla, però no.
Potser perquè m'agrada sistematitzar i sintetitzar, però penso que havia de definir-se -per a un estranger per exemple- la postura de cada partit en front el fet nacional.
I voilà.

Evocacions ha dit...

El comentari de milions de catalans és per sucar-hi pa.
Es podria afegir alguna cosa dels taranbana diCV (els de Bolònia, esl mossos, etc... des de l'esquerra daliniana)

Indíbil ha dit...

Apreciado Sr. Criteri: antes de pasar a comentar el “leit motiv” del presente post, permítame expresarle, en consonancia con el espíritu de su artículo, que mi intención de voto así como el de toda mi familia, coincide con la opción representada por la formación nacionalsista CiU, liderada por el mítico rey Artur al que los sociatas pretenden menoscabar y zaherir, apostillándolo con la deshonrosa coletilla publicitaria diseñada por la nada inteligente “Nomenklatura” de la calle Nicaraguae, “Mas de lo mismo”. Como quiera que mis múltiples ocupaciones no me permiten disponer de mi propio tiempo tal y cómo desearía, me vi en la obligación de postergar la respuesta al post del pasado 7 de semptiembre en que Ud. se ufanaba, como reprochándome mis ideales, no haber pertenecido ni flirteado jamás con los rojos-marxistas. No le falta a Ud. razón por lo que respecta a su propia conducta pero no es prudente ni justo enjuiciar a todo el mundo por igual. Piense Sr. Maspons que en la larga noche que siguió al fin de la contienda, sólo unos pocos ciudadanos se organizaron, lucharon y defendieron los ideales de la liberación del yugo franquista -no digo de la Libertad, así con mayúsculas-; fueron las organizaciones sindicales de nuevo cuño surgidas a principios de los años 60, CC.OO, USO, HOAC, etc. y los partidos de inspiracion marxista como el PSUC del que aun conservo el carnet y los estatutos escritos en catalán. De socialistas no llegué a conocer ni uno. ¡Todos escondidos, cagados de miedo!... y de católicos, los ya citados de la HOAC y otros afines a las tesisi progresista de Mons Teilard de Chardin. Así es que una vez hecha esta reflección.aclaración, le ruego que noo se dé Ud tanta auto.coba porque ser católico, entonces, no tenía ningún mérito porque eran partícipes de pleno derecho del poder dominante. Saludos cordiales.

Indíbil ha dit...

Sr. Maspons, observe que he dicho "partícipes", no cómplices del poder dominante, especialmente la Iglesia catalana -la más socialmente avanzada y menos dogmática- de la piel de toro. No ignoro el cruento tributo en miles de vidas humanas inocentes y daños materiales sufridos por el clero en la retaguardia, durante la otra noche, la del "terror rojo". Por otra parte, yo no fui ni soy católico ni de ninguna otra religión, pero respeto profundamente las creencias ajenas, en especial las de raíz cristiana que son, al fin y al cabo. la base de nuestra educación y nuestra cultura.

Maspons ha dit...

No havia "reparat" el doble sentit Evo, del Milions..

No nego i sovint ho dic el paper capdavanter dels CCOO, PSUC, etc, en la lluita antifranquista, amb or moscovita o sense, és igual. Aquests i els catòlics. Ni anarquistes ni PSOES. Ja sabeu la conya"PSOE 100 anyos de lucha... cuarenta de vacaciones"
No puc votar un partit tan desarrollista com CiU.

Ciu. Gent més preparada i excel.litista, com el Más, sí, però que representa una continuació del model consumista. Multiplicarem el trinxament del país, amb carreteres, ara que aviat el preu de la benzina frenarà el transport privat. I el Vallès amenaçat pel quart cinturó.

Enn quant que l'Església va estar al costat de Franco a la guerra, és obvi. Els altres volien pelar tots els capellans...i beneficiar-se a les novícies. Ara, després...Jo vaig estudiar amb capellans i MAI em van fer un panegíric del règim.