23 d’abril del 2010

El diumenge 25 a votar! -Visca Catalunya!

Tenia previst fer aquesta meva petita col.laboració a l'èxit del referèndum -l'èxit en sí ja és poder fer-lo- organitzada per Mollet decideix.  Una mestra a una enquesta del Contrapunt diu "ni serveix de res, ni l'interessa" sic. Ara escric això amb moltes més ganes. I de moment les consultes ja han servit perquè en parlin als principals països.

Sé que -curiosament- els lectors i llegits d'aquest blog no són majoritàriament sobiranistes i menys nacionalistes, i -majoritariament- ens respectem. A tots els que puguin votar els demano que es deixin de prevencions sobre nacionalismes, de IVs internacionals, tebiors i mandres i vagin a votar...sinó per a ells pensant en els seus fills. Visca Catalunya, la justícia i les llibertats dels pobles!

31 comentaris:

Efrem ha dit...

Hem d'anar posant greix a la maquinària de la llibertat, ara menys que mai es pot oxidar.

Jaume ha dit...

és ben curiós que algú que ha d'ensenyar a un altri, digui que no li interessa una cosa que mou al 20-40% de la gent que està al seu voltant: nem bé, cirerer!!!

Brian ha dit...

Home, Criteri, una cosa no lliga gaire amb l'altre: dir els respectes a tots i al mateix temps demanar-els que vagin a votar (pensant en els seus fills). Ja sé, em podràs dir que anar a votar no vol dir votar "si". I jo et respondré que sí, que la pràctica, fins ara, demostra que anar a votar en aquests referèndums vol dir votar "si".

Herrgoldmundo ha dit...

Suscribo íntegro el comentario de Brian ( y que no sirva de precedente)
¡Ayssss, Criteri!, el Noctas te diría que "se t´ha vist el llautó" :))

joaquim pibernat ha dit...

Anem per pams: jo no sóc tonto i estic al cas de qui guanyarà les properes eleccions, no per mérits personals, sino per alternancia. I el nou president de la Generalitat és un tebi de mena, que té per soci un espanyol i que aquesta vegada no ha anat al notari per renunciar a un pacte amb el PP.

Laporta i Carretero ja han fet llufa abans de començar. Lopez Tena va petar. I esquerra, pobre esquerra...

Som una nació, però una nació ocupada per espanyols de tota mena i nouvinguts del món sencer. Potser al 2050 els nouvinguts montin una reserva de catalanets a Ripoll. I finalment a la reserva serem independents, perque si ja tenim un president xarnego ara, qui diu que un xinès no pot arribar a la Generalitat dintre de 40 anys? Mireu a França! en Sarkozy i la Bruni...

Anem a votar collons! que ens quedem sense nació!

Jaume ha dit...

Brian, que té que veure que els resultats hagin estat majoritàriament pel sí? fa molts anys en una enquesta sobre referèndums de la independència va sortir que les motivacions dels que votaven pel sí eren un 1/3 motius identitaris 1/3 motius pràctics (conòmics, àsicament) i un 1/3 per sentiment liberal, llibertari o com vulguis dir-li (és a dir, per què sí, si és que ho volem majoritàriament). NO sóc pur, però el que més em mou és el tercer terç. Per això, també convido a tothom a votar, i espero que guanyi el sí molt majoritàriament.

Anònim ha dit...

Aquests discurs fan fastics, mes de lo mateix, mes, mes, i a la final de tot, quina cosa serà. Tota aquesta gent parla i parla d'un hipotètic futur sense futur per omplirse les buxacas i res mes. Discutir per discutor per anar a la res. Xinesos, àrabs, latinkings son el futur i desprès els xarnegos seràn els salvadors de la "patria catalana", amb un "balmes" redactant a esdpañol com llengua de l'autèntic imperio.

Hi ha que assessinar-los a tots els de fora, purificar la sang en cent vint generacions, i a les hores estarem al paradis catalanofobo, amb una bona creu "gamada indú" davant del cor de l'autèntic "CATALÀ".

Anònim ha dit...

A crispación está en la clase política y en los medios de comunicación. No hay crispación en la sociedad. Sólo la que, interesadamente, le transmiten aquéllos. Los políticos necesitan votos y remueven a la gente para que les voten. Los medios necesitan lectores y montan sus espectáculos para vender. ¿Esto es ético? Las penas, las preocupaciones y el malestar de los ciudadanos están en otra parte, en otras cosas.

Evocacions ha dit...

Jo sobre el tema no puc entrar perquè és llarg i no voldria ser malinterpretat. NOmés dic: que els arbres no tapin els bosc, que els bosc ens deixi veure els arbres: no hase falta desir nada más. Criteri, tens la virtut daplegar opinadors, generar polèmica i debat, sense pilotejadors. Sa, sa, sa.

Anònim ha dit...

Y luego que ?, vendran diciendo que el pueblo catalan quire su estatut, votan niños, inmigrantes y asun asi no lo haran mas de 30%, luego de ese 30%, el 17 o el 18% seran menores e inmigrantes y luego el 85% diran que si al estatut, vamos un 9, 10% de la poblacion que puede votar en Cataluña.Es que estas no ticias no tendrian ni que salir en los telediarios ni el periodicos, carece de importancia todo esta parafernalia que se stan montando, para ir en su contra ademas.En fin, a otra cosa mariposa, aunque bueno, si tambien es noticia que vayan 12 y 15 personas a las embajadas del Mexico y Buenos Aires a no se que, pues bien estamos, con las cosas super importantes que hay, sobre todo la economia, pero de esto poquito.

Es la política sucia.

Criteri ha dit...

(Volia dir el lema de l'edat contemporània)

Criteri ha dit...

(Volia dir el lema de l'edat contemporània però com que som tan moderns m'he confòs))

Anònim ha dit...

Estas una mica omnubilat bloguer criterio, la nit de san valenti no es la nit del ganivet llargs, el teu enamorament consultiu no serà benvingut ni ambientament recollit. A la fi, si ets feliç així, pues vinga.

Un que ha anat a votar i a votat NO.

Anònim ha dit...

Con semejantes datos, muy fiables por venir de un medio no nazionalista, poca esperanza de seguir adelante. Además los datos se quieren maquillar con extrapolaciones globales de sumar las otras consultas, cosa harto ficticia y nada matemática. En fin, UN FIASCO, y eso que votaron gente menor de edad, gente sin empadronar, y en muchos lugares sin pedir níngún tipo de documento. Una familia vecina votaron todos, los tres hijos y los padres. Ah¡ los hijos tenían 11, 14, 17 añitos, ¿¿??.

En fin, no está nada mal para pasar un fin dre semana soñando en los brazos de morfeo.

Cuando la realidad se imponga el nazionalismo tomará fuerza, los campos de concentración de xarnegos y gentes de mal vivir se llenarán y se aprovecharan sus recursos para engrandecer las arcas de los dirigentes que se mueren de hambre actualmente en la espera de su momento triunfal.

Un nacionalista catalán pero con seny.

Anònim ha dit...

Lasverdadesdelbarqueroduelenyescuecenmogollónyasílesvaalossoñadoresdeentelequiasquehaceneltrabajosuciodenuevoscapitalesynuevosproy3ctosempresariales.

Criteri ha dit...

Sense l'efecte de les copetes de xampany de la trobada segueixo pensant el mateix: la gent no sap comptar -o és que sarna con gusto no pica.

"En estos días de elecciones en los Estados Unidos fue recurrente en los analistas, la frase de William Clinton "es la economía, estúpidos" y Bush entendió ...però els anònims i tutti quanti no :)

Óscar ha dit...

M'agradaria creure.
Més encara m'agradaria no fer ús de la FE, sinó dels fets.
M'agradaria que els polítics comencessin per respectar l'escola i no ficar les potes per inocular ideologia igual que l'església.
I m'agradaria que abans de parlar d'Independència parlessim de canvi social.
Fins llavors Laporta semblarà el més adient i... SI, NO o VOT EN BLANC tindràn la mateixa credibilitat.

Només parlo de coses que m'agradarien. Inocues. Com qui llença una fletxa a l'horitzó o qui fica un missatge a una ampolla i la llença al mar...

Anònim ha dit...

Referéndum

Se dice que no se sabe si los gallegos suben o bajan o que el hombre es el animal que tropieza dos veces en la misma piedra. Si es así, se puede decir que los catalanes independentistas tropiezan tres veces. Lo digo por la tercera experiencia del inútil referéndum que fue un fracaso total.

Después de los resultados de ayer, supongo que no les quedarán ganas de hacer más el ridículo. Señores lumbreras de la política catalana, la culpa de la actual situación de crisis económica se debe a las decisiones de los políticos catalanes durante la Transición, que no han aceptado un concierto económico igual al vasco o navarro y la han cagado. Bueno, lo han echado todo a perder, porque ellos pertenecían a la burguesía y no tenían problemas ni los tendrán nunca, puesto que cada día que pasa se enriquecen más, en detrimento de la clase trabajadora y de los desheredados que se están hundiendo en la miseria más absoluta.

Cuando se van a dar cuenta señores gobernantes catalanes, que la Catalunya de hoy ya no es lo que era ni lo será nunca, porque han arruinado la industria típicamente catalana y la de las multinacionales que se instalaron aquí en tiempos de vacas gordas. Además, aunque se nos trate a todos de catalanes en tiempo de elecciones, actualmente ya hay más habitantes inmigrantes que autóctonos y tal como están las cosas con la integración en Europa, no hay nada qué hacer, pues no están por la labor y saben que no se puede ser europeo sin pertenecer a un país miembro.

Como será imposible obtener la independencia con los políticos que tenemos, se tendrá que cambiar de estrategia y exigir parlamentariamente los mismos privilegios de Euscadi, para poder avanzar económicamente sin perder el tiempo en tonterías. De otra manera, Catalunya no levantará nunca la cabeza, si desde Madrid nos tienen permanentemente el pie en el cuello.

CONSTANTE

Criteri ha dit...

Óscar, quan parlava del paper de l'escola -contestant un comentari- a l'hora de "fer país" hauria d'haver matisat però s'entèn: la majoria de mestres no estan per la tasca, o directament s'els hi enfot-o encara pitjor-. Ideologia a l'escola? mai. Però CAP. El dret a existir lliurement de Catalunya no és cap ideologia, és un dret. I una mica de catecisme no aniria malament, home :) que bé prou que s'en donen "d'altres".

Rigurós anàlisi Constante, i "jaté" que estic d'acord en moltes coses. Si abans el meu entusiasme catalanista era molt alt, fruit de les coses que apuntes i altres, l'entusiasme s'ha barrejat amb desencís i escepticisme, però malgrat tot "m'estimo aquesta pobre, bruta...pàtria", la meva.


Aquest és un tema delicat i espinós perquè bàsicament, el catalanisme és un sentiment, encara que la pela sigui la pela (les que s'en van vull dir) Per reblar la qüestió el pròxim post serà una pregunta que em faig i que no sé contestar. Pregunta que s'hauria de fer tothom. Reflèxió inèdita.

Que faria jo...? (Escric l'inici per si no m'enrecordés)

Sombrero de copa ha dit...

Malauradament, perque jo estimo Catalunya, molt bones reflexions Sr. Constante i Criteri.

Anònim ha dit...

EN los comienzos del siglo XXI el mundo se espantó de la barbarie cultural que supuso la destrucción a manos de los talibanes de decenas de esculturas de Buda, algunas de gran tamaño y con siglos de historia. Las obras de arte tienen -con independencia de su antigüedad, que supone un valor añadido- en sí mismas su propio valor y, aunque sólo fuese por ello, deben ser conservadas. En estos días asistimos al "desmontaje" -destrucción, según parece- del grupo escultórico "La Piedad" que Juan de Ávalos esculpió para el frontispicio de la basílica del Valle de los Caídos. No sé en qué quedará esta "aventura", mas parece que no es un hecho aislado sino, más bien, otro capítulo a sumar a la desaparición de los crucifijos en las escuelas, las soflamas de determinados políticos contra la Iglesia. Los que hoy pretenden sustituir -a golpe de martillo o con el expolio- los signos de la identidad cristiana de nuestro pueblo, son herederos de los que en los años treinta incendiaron y destruyeron iglesias, esculturas y pinturas -muchas de ellas de gran valor y antigüedad- por el hecho de ser símbolos cristianos. Los talibanes -en un hecho reprobable- destruyeron obras de arte que ofendían -según ellos- sus creencias. Nuestros talibanes de corbata (o sin ella) intentan hacer desaparecer las obras del arte religioso, no desde ninguna creencia trascendente, sino desde el odio a la Iglesia, probablemente porque -como el Bautista a Herodes- les molesta, porque recuerda al pueblo que por encima de las "verdades" del Gobierno hay otra Verdad o, si alguien lo prefiere, la madre Naturaleza. Tengo la esperanza de que pase pronto esta hora porque -pese a los esfuerzos de ZP- nuestra sociedad de hoy es civilmente más madura que la de 80 años atrás.

Anònim ha dit...

Dilecte Criteri, visto lo visto y no encontrando mas relevancia en intercambiar iteraciones ad nauseam, me retiro a mis cuarteles de invierno de investigación científica y ensayos de interés general, humano, social, (Y NADA DE POLÍTICA), ya sabes donde encontrarme, allá por l'Illa en compañía de un buen "llibre".

Jose_Borja

Alipori ha dit...

Vaya con el pelma del José Borjas... Es como el Guadiana: aparece y desaparece en un afán de notoriedad digno de mejor causa. Yo al menos ya le he visto despedirse lo menos en tres o cuatro ocasiones... pero ¡no cae esa breva!... es tan pesado, tan rematadamente pesado, que no nos concede la satisfacción de verlo desaparecer de una p. vez.

Anònim ha dit...

Tranqui Alipoli, que esta vez va de verdad. Eso sí, ve al psiquiatra a que te renueve tus neuronas espejo, las tienes una mica gastadas. No te preocupes en tu fabuloso mundo virtual eres el rey de la estulticia, y tu futuro rey-no independiente te dará de comer como palanganero de las noches de vino y penes de tus jefes que ahora afilan sus ganives a la sombra de la libertad que luego harán desaparecer y tu por supuesto luciras una diadema de sapo en espera de que la princesa te convierta en eunuco de vistosas vestimentas.

Oido cocina = ración de pendejo para el alipoli.

Alipori ha dit...

Jose-Borjas-Anónimo, si de verdad desapareces de una p. vez creo que al final seré yo quien pague la "Kedada" a que pienso convidar, no a los cuatro pringados profesores de instituto fracasados que tú pretendías, sino a todo la blogosfera, tal es la alegría que sentiré -sentiremos- todos en ver como te esfumas perdido entre los etéreos efluvios de las substancias dopantes-narcóticas que te colocas por todos tus agujeros. Agur, piltrafilla infecta.

Anònim ha dit...

Alipoli, eres en función de querer ser mas que otros. Tu fracaso personal en lo político te lleva a emularte en sitios como el presente en casa Criteri, en otras casas serias te han denegado tu aporte viperino, y aun no entiendo como en esta casa seria y pairal te mantienen en nómina, diles a tus sosias "unalunarara y múltiples firmas que sigan firmando libros en El Corte Inglés" para mayor gloria. según parece hasta la vaca sorda te impide el acceso, también el UQV te ha marcado y otros como la clidice, así que, fracasado literato, vete a la mierda, de donde no debiste salir y vive de hacer de pordiosero mendigando a alguien que te deje escribir tus miserias en su blog.

Anònim ha dit...

Ni defender ni atacar, simplemente los occidentales en Occidente y TODOS los moros a su casa. Y se termina el problema. Quien no sabe convivir e integrarse entre gente civilizada, que se queden en sus desiertos con sus cabras y sus camellos.

Apúntatelo para ti mismo unalunararita, ya que sólo te falta el turbante y la mierda de camello.

Criteri ha dit...

Borjas, fa molt que l'Allioli no comentava i reconeix que el primer comentari no era per tant, però és clar, us embarqueu a la brega i...

I...d'altra banda, si és cert que és Lunarara i aquesta és el bestsellerer, hauria de censurar-lo? a un escriptor de fama?

Per cert, ja sabeu tots que de política aquest blog la mínima i quan necessari, i celebro que pensis igual Borjas. La política al cafè i de passada, no a espais seriosos.

Borjas el 1 ha dit...

Deixem passsssar.

Alipori, no Allioli ni Alipoli ha dit...

Per fi! Sempre he sabut Criteri que ets un home intel.ligent. El teu últim comentari posan't una mica d'ordre en el cervell atabalat del teu amic Borjas, ho demostra. T'ha costa't però paga la pena nomès per assegurar les col.laboracions de un escriptor de prestigi com es unalunarara; es un autèntic crack de El Corte Inglés, preferible, obviament al carnùs del teu amic i "protegit", José-Borjas-Anònim que nomès fa que possar-se en ridicul i menysprear el teu bloc amb las bestiesses que diu. Criteri... ets un sant. S'ha de tenir paciència per obviar el que tothom sap: fas tasca social i d'autèntica caritat cristiana mantenin't aquest pobre home malalt i amb innombrables problemes mentals.

Maspons ha dit...

Volia dir que no parlaré de misèries polítiques partidistes.