20 de desembre del 2009

El fitxador. M'ha fitxat

Per si algú ho ignora, ha aparegut un blog on un especialista realitza les fitxa de diferents blogs. La d'aquest és just penjada i -noblesa obliga- en lloc de copiar-la us remeto a ca seva i conèixer també la seva plana. I no ho faig perquè em retrata en termes positius, sinó per l'estona que m'ha dedicat, que dedica a la tasca fitxeril, amb prosa lluïda i culte.No cal dir que és una tasca arriscada, pot errar interpretant les pistes i en la difícil objectivitat -li he detectat dos tics-.

Vaig dir, abans de ser fitxat, que la seva tasca era necessària al món dels blogs, món que marca alguna tendència i propicia debat directe i substanciós, no només sobre politiqueries tertulianes; amb la "incorrecció" que cal -a vegades més-. Reducte de la intel.ligència inquieta, per tant heterodoxa. Enorgullim-nos tots els que ens llegim i hi participem . El nivell del país ara és el que és.

Si la fitxa d'UQV serveix per ajudar a coneixer els dos "Criteris" i del que diu del meu hi ha un punt de realitat , podem dir que també ell participa en aquest fer "a fi de bé". El fet de fer les fitxes també implica compromís.

Publicaré algunes observacions a la fitxa. Bèstia de segona com sóc no gastaré -ni gastaria si fos grossa- la indiferència d'elles, no sé si "encetats" també per la crítica de l'espia a la rauxa dels esmentats. De moment però, deixant un moment la modèstia a favor de la veritat i referit a l'apartat influència, diré que més de dues vegades he vist que algunes bèsties grosses han emprat arguments o idees meves, després d'escriure-les jo, o he donat peu a altres. Que no pateixin, ni dic ni diré res, a mí ja em va bé que el que penso ho escampin. He de dir que tot i les crítiques i els defectes dels esmentats, l'espia és indubtable que els hi reconeix implícitament algunes qualitats, per això els llegim. La modèstia no és certament la principal virtud d'ells, i mai he vist que deixessin cap comentari enlloc, com fem tothom.

El comentari a la fitxa no serà llarg, ja que -parafrasejant el que va dir aquell escriptor a l'editor a l'hora de corregir l'obra del primer-: Qui sóc jo per a corregir l'obra d'un geni? -amb la ironia que cadascú li posi a geni-.

Continuaran cinc cèntims a la fitxa.

25 comentaris:

Borjas el 1 ha dit...

Enhorabuena, ya perteneces al selecto club de los elegidos por la diosa fortuna. El UQV te dará la fama del blogerio y tu elevándote por encima del bien y del mal seguirás ejerciendo de diseccionador ecléctico de la "tribu" catalana para mayor gloria de los próceres que la mandan.

Ánimo, que aún quedan muchas facetas de la tribu por desvelar:

-El sexo de la tribu tiene parangón con el sexo asexuado y bisexual de los ángeles.

- Es verdad que las dendritas tribales son metamorfonicamente indiferenciadas respecto a las del pueblo de al lado donde hay primos, sobrinos, cuñados.

Es verdad que las algas martinas de la tribu peninsular tienen un genoma parcialmente vetusto en lo antiguo respecto a los elementos nutrientes de la Isla de Ibiza, o Menorca donde estuvieron los hijos de la pérfida Albión y pudieron alterar el RBN.

- Como diferenciar la locura oligofrénica de algunos de la tribu y demostrar que tal frenopatía diverge diferencialmente de los exógenos elementos que la rodean.

Como verás hay temas para dar y tomar. Al fin y al cabo nuestro gobierno ha pagado millones de euros para saber de estas cosas, así que no voy muy descaminado.

El UQV también te podrá indicar nuevos trabajos de campo, ya que el es una persona muy "leida" y conoce al dedillo el alma de la "tribu". Lo que pasa es que a lo mejor no tendrá tiempo para dedicarlo a semejantes áreas de trabajo por aquello de la dignidad del intelectual serio y probo. Pero conocer si conoce el alma humana y tal vez por eso se evade en circunloquios indirectos para deslizarse paralelamente al bies del mortal de los mortales.

Fuera exabruptos intelectuloides, y recibe mi más cordial felicitación.

U.Q.F. ha dit...

;)

&& ha dit...

Caram, renoi...

Apa doncs, felicitats.

PD: Les bèsties grosses (les de debò) sovint no ho semblen. M'ha semblat reconèixer en vos a una persona lúcida. I això no abunda.

Anònim ha dit...

Montilla es un pueblo cultivador de selectos viñedos, de donde sale el famoso Montilla-Moriles.

Un vino algo añejo y ligero se dice amontillado.

Montilla es un pueblo muy bonito,

Iznajar es un pueblo al lado de un enorme pantano, un pueblo algo más pobre que Montilla, en Montilla hay poca emigración autóctona, es rico claro.

Iznajar es un pueblo cededor de hábiles camperanos, uno de los pueblos que poblaron o repoblaron la Catalunya necesitada de mano de obra fabril, para que esta floreciese.

Joseito Montilla, pues es eso, un emigrante con algo mas de letras en su momento y en sus oportunidades, cuando vió que la política municipal podía ser un buen arrimo para años venideros.

¿Cual era la pregunta y el tono oculto de la misma?.

Bonnie & Clyde ha dit...

Felicitats senyor Criteri, l'enveja no ens deixa viure.
El jose s'ha superat, el caos és inmens.
Salut

Borjas el 1 ha dit...

Gracies Sr. B&C, ¿"pelillos a la mar"?, ha llegit alguna cosa sobre la política del CAOS i les seves fòrmules matemàtiques i aplicacions al mon reial?. Son molt interessants.

El seu admirador.

Evocacions ha dit...

Sí, criteri, jo també m'havia dit: aquests sants senyors no llegeixen res dels altres? Ben mirat, alguns semblen besties grossses i són, efectivament, bèsties, però petites. Alguns fan brillar més la seva fama que la seva vàlua

Criteri ha dit...

Gràcies José, però et diré que enardim en desitjos -jo- que expliquis que collons són les dendrites. Amb sonen a cosa dels nirvis. Ah, i la política del caos.

Jordi, això de la llucidesa... si la meva dona parlés. Però penso que sí, em sembla que em ve d'herència, que tinc la propensió o virtud de com a mínim a no fer les coses fàcils difícils -el paradigme del contrari són els polítics- que sembla que ja és moltíssim. La natura es regeix pel mínim esforç!

Mercès bandits, ja he demanat al José que aclareixi una part. Tot lo altre es pot entendre amb una mica de voluntad :)

Ah, l'enigma del Montilla és fàcil, molt fàcil. I gràciós:)) Va tenir molt èxit. Ho deixo algun dia més

Criteri ha dit...

José, llegiré atentament i comentaré les teves explicacions, però fes-ne l'entrada al teu blog sisplau, ampliant el què dius, i esplaiant-te quant vulguis. Crec que ara toca.

Borjas el 1 ha dit...

Criteri, crec que ja he fet l'entrada anomenada Tiranos o Tiranía

Borjas el 1 ha dit...

Las dfentritas es una figura alegórica respecto a las células grises del meu detective privat Hércules Poirot.

Tengo 3 volúmenes muy sesudos de hace unos años, sobre tesis doctor<les, donde se estudiaba la dinámica del CAOS como caos, (caótico, pero provocado poir quien puede hacerlo), en las líneas maestras de la política social, económica y militar de Occidente. Y no tiene desperdicio ninguno. Bien leidos y dedicándoles un tiempo, aprende uno muchas cosas del MUNDO ACTUAL.


PUEDE que me haya tomado un poco más en serie esto de escribir en este foro, si lo consideras oportuno, pués lo dejo y ya está. No voy a sufrir por ello.

Si tu eres Eclectico, yo soy sardónico y mordaz, cual lobo estepario a lo Herman Hesse.

Borjas el 1 ha dit...

No dormiré bién, no descansaré languido y luengo si no me aclaras el "efecto Montilla", al final será como el huevo puesto de pié de Colón.

(((Que fácil))).


Ánimo dilecto Criteri, eres un animador nato en esto de las tertúlias, sigue así en parejo trabajo con nuestro Otentote UQV.

Otentote es calificativo cariñoide de Jefe Bueno y Grande Hombre, lo explico para que no se lo tome a mal.

Todos mis mensajes no son extenporaneoa, y nunca digo algo sin ningún sentido.

Borjas el 1 ha dit...

Evocacions ha dit...

Sí, criteri, jo també m'havia dit: aquests sants senyors no llegeixen res dels altres? Ben mirat, alguns semblen besties grossses i són, efectivament, bèsties, però petites. Alguns fan brillar més la seva fama que la seva vàlua.

Sr. Evocacions: Soy un poco lento de entendederas y me cuesta luengas horas asimilar sus serias palabras y mensajes inscritos en el atanor de su muy oculta filosofia. Yo no brillo para nada, pero las cosas se tienen que rentabilizar para que no queden en el Hades de la Misantropia. HAY PEQUEÑAS BESTESUELAS RODANDO POR EL MUNDO Y SOLO RUEDAN, ni marcas dejan. Han habido mentes BESTIALES, Newton, Galileo, Leonardo (mi dilecto maestro(, Einstein y cientos mas.

¿seguimos esgrimando en torno al foso?

Borjas el 1 ha dit...

Perdón, donde pone bestesuelas quise decir bestezuelas

Borjas el 1 ha dit...

Feliç Nadal

Criteri ha dit...

Josee, quan et vaig dir de fer el post em referia a les dendrites i demés, ja que suposava que tindria extensió i enjundia, però veig que ho has pogut resumir perfectament.
Saps que ets ben rebut, que d'animar el cotarro també en saps:)) amb ta prosa mordaç i a vegades viperina i que això sí, a vegades cal saber interpretar.
Evo no fa sang injustament, i t'aclareixo que quan parlem de bèsties grosses ens referim a alguna gent que roda entorn el Sostres, principalment,tibats però de prosa incisiva. Ah celebro Evo que també ho haguessis advertit.

REPLANTEJO L'ENIGMA, per fer-lo més fàcil:
"Com traduirieu Montilla al català?"

Bon Nadal!

Borjas el 1 ha dit...

Montilla?

Mont illa

Monte aislado

La isla del monte

Isla Montaraz

Montaras en la isla

Aislado en el monte

Evocacions ha dit...

El Sr Jose es una máquina de hacer comentarios. Jopeta! Pero que no me presuponga filosofía alguna que soy un simple profesor: si a veces soy críptico es por pura catalanidad, es decir, por ahorrar tiempo y espacio. NO aludía a él con lo de bestias, ni mucho menos, como bien aclara criteri (lo de bestesuelas, lo he cogido perp no me doy por ofendido con apellido tan selecto en gobiernos tan antiguos)

Criteri ha dit...

Estic out. Ni he pillat que Bestesuelas fos un joc de paraules contra Evo ni que Jose hagués interpretat que lo de bèstia grossa de l'Evo anava per mi.

Molt bons els intents, Jose! però el que jo proposo -cap i la fi una troballa casual- és quelcom increïble i diria que misteriós. Més pistes?

Criteri ha dit...

Ah, Evo, les bèsties grosses no comenten enlloc, però en Colomer i en Vila tenen la consideràció de si quan ve a tomb alguna vegada parlo d'algun post meu no esborren el comentari. La bestiassa sempre.

Borjas el 1 ha dit...

Obelix llama a sus queridos jabalies "senglars", pequeñas bestezuelas, con cariño, con amor, con mimo, con calor de padre. Las cuida en el bosque, las mima en la aldea y las mima al asarlas con ternura prima.

Son suyas, de la tribu, y no de los romanos que estan "locos".


MONTILLA:

MONTE AISLADO:

PUNTA AISLADA:


........ EN EL MAR BRAVIO DE LA GALERNA CATALANA, AL ESTILO DEL CUADRO "Y LUEGO DICEN QUE EL PESCADO ES CARO", DE JOAQUIN SOROLLA.????.

U.Q.F. ha dit...

Vinc d'un dinar de negocis (potser ens ocuparem de la seguretat personal d'un ítem important) i el cava m'ha despertat una loquacitat desaconsellable, però bah, un dia és un dia.
Jose: em permeto pegar-me la vacil·lada (amb el permis d'en Criteri) que això de les bèsties m'ho vaig inventar jo. Les bèsties són ítems internàutics, i un exemple de classificació orientativa podria ser:
Bèsties grosses: Sostres, Espades, Viles, Grauperes, Barrils, Losantos i similars;
Bèsties mitjanes: Miquels Colomers, Ferrans Caballeros, Mossens Ballarins, Maries Viles, Annes Punsodes, Jordis de la Torres i similars.
Bèsties petites: Noctas,Gossos gànguils, Homes del Sac, Efrems, Raüls Alcons, i similars.
Bèsties ímfimes: Xaviers Roigs, Elies, i similars.
Sub-espècies: Octavis, Margaritos, i similars.
Són catalogacions objectives i no valoratives. En una bèstia petita pot haver-hi més autenticitat, posem per cas, que en una bèstia grossa.

Canviant de tema:
Per al concurs d'en Criteri.
Jo crec que, paradoxalment, la traducció de "Montilla" al català és "Pujol". Una muntanyeta petita, no?
Salut.

Borjas el 1 ha dit...

Vaya vaya, buen Otentote UQV, si resulta que también eres algo humanoide, habla por los codos fuera de sus atanoras fitxes. Bueno, eso está bien. El champán francés a lo Lapuerta aún te hubiese soltado mas la sinhueso.

Que despilfarro de palabras, cual tsunami verborreico en las playas de las hiperboles lenguaraces. Muy bien, poco a poco entraremos en el calor de la pasión que la parla provoca.

Eso está bien, bajar al ruedo donde la tropa se curte en batallas mil batiendose el cobre contra los enemigos de la gnorancia.

Criteri, lo que UQV ha dicho, también lo he dicho yo antes.

Saludos fervorosos en estas lides de paladines de la "parla"

(parla) = habla en castellano.

oido cocina.

Un día haremos un cursillo de semiótica y silogismos transversales respecto al troncal de la materi linguística.

Herrgoldmundo ha dit...

Estoooo, después de tanta palabra sólo puedo decir ¡Feliz Naviadad!

Anònim ha dit...

necessitat de comprovar:)