30 de novembre del 2013

Un fet bàsic no analitzat sobre Canal 9 i que prenent-lo com a referència en resulta un anàlisi del mal que han fet i poden fer encara aquests dits "progres"

Els progres catalans no podien veure ni volien veure Canal 9 a les ones del Principat. La gent catalana normal no la podíem veure. A què vénen tants escarafalls ara que la tanquen? Clamaban al cielo  -y les ha oído-  perquè era una eina propagandistica del PP, perquè no hi havia prou valencià,per Tómbola -nascuda  -compte- amb el PSPV, etc. Benvinguts però al canvi amic progres. No sé si ningú en diu res per mala memòria o per un silenci pactat implícitament. No sé que ningú els hi hagi retret.

Recordo una diada de falles veient a Canal 9 l'ofrena floral a la Mare de déu dels Desamparats -la Geperudeta, amb la desfilada de les agrupacions dels pobles habillats tradicionalment. Un fet entranyable-que agafo d'exemple, perquè desconeixia, - religiós, folklòric i en certa manera per tant, identitari-patriòtic. Doncs no ha estat així per els "progressistes" i marxistes ja en dècades passades.  Aquest tipus d'actes, les falles, la bandera amb la franja blava i   tot allò amb regust tradicional valencià ho titllaven de bunker-barraqueta i blaverisme. I és clar, si als valencians -i a qualsevol (?)- els toques els signes i símbols d'identitat és com si els toquessis allò que no sona. Aquesta és la meva explicació al recel -o animadversió- de massa valencians al catalanisme i que no s'entén massa. Un de tants disbarats, de consequencies tan negatives, comesos en nom d'un "progrés-progressista" sovint tan curt de mires com sectari . El dia que els comptem -els disbarats-...serà un gran dia.

M'agradaria deixar clar que això ho signa un a qui uns consideren progre i és avantguardista -o així- i altres el tenen per carca essent tradicional -o aixà. No sé si és la manera d'estar bé amb tothom o amb ningú. De tota manera, ara penso, tinc amics a ambdues bandes.

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

hi ha molt desconeixement sobre el País Valencià, o Comunitat Valenciana, i tambè molta hipocresia des d'aquí amb el tancament de la RTTV, simplement els convenia fer rebombori.

salut

Maspons ha dit...

Celebro molt que tinguis la mateixa perspectiva, crec que la correcta.El desconeixement, sí, és colossal, també de les zones del sud del Principat, per.ex

Maspons ha dit...

Com que ho considero interessant i curiós enganxo la conversa del post anterior amb el bloger Efrem Gordillo amb qui de fa temps tenim contacte blogaire, des que era un estudiant Ara encara no a la trentena surt ja als diaris arran del seu llibre sobre el pensament de Dalí.


"Blogger Efrem ha dit...

l...Però jo al que anava (que dels blogs estic temporalment jubilat, per manca de temps), que no sé si te n'havia informat, i em fa il·lusió: http://dalipensador.blogspot.com.es/

28.11.13
Elimina
Blogger Criteri ha dit...


1- Que li dediquin si, però sense abusar dels pressupostos.


2-Collons amb les sincronies!! -ja saps que tinc un tag que les anomeno Casualitats. Ho explco: justament he llegit avui la nota de la conferència que donaràs sobre Dalí a Barcelona. He pensat que series tu i aquest pensament t'haurà degut haver arribat...de manera misteriosa:)

Gràcies per pensar en mi. Deus ser prou perspicaç per endevinar que tinc un interés extraordinari pel Dalí.

28.11.13
Elimina
Blogger Criteri ha dit...

Aclariment: volia dir que suposava que aquell Efrem de la nota eres tu.

28.11.13
Elimina
Blogger Efrem ha dit...

Doncs sí. Era conferència - presentació del llibre :)

Si mai el llegís, tindré més que interès en saber-ne la seva opinió crítica!! ;)

1.12.13
Elimina
Blogger Criteri ha dit...

Me n'alegro del ressò de la teva obra. Avui ho he llegit a l'ARA!
Espero que en algun moment alguna cosota de les que m'has llegit et serveixi -encara que no te n'adonis.Com potser tampoc s'adonava Dali de la influencia dels seus anagrames. Recordes que te'n vaig fer algun?
Aquests són els que vaig fer a Dalí -tots tenen missatge, però algún és sorprenent


Salvador Dalí: A Dalí vas d'or. Valora didals. Dadà: virolla. As d'or val Dalí. La vida? dòlars.

No dubtis que llegiré i parlaré del llibre, així com espero llegeixis el meu...quan el tingui:)
Sort

1.12.13