5 de juny del 2012

No soporto la gent. Tres o quatre cosetes.

Cap de setmana indignat

No soporto a la gente, digué F F Gómez per justificar la seva retirada dels escenaris. Vaig pensar: quin tio més avinagrat.No vull dir ara que signi i rubriqui l'ex-abrupte, però puc dir que no em frapa tant i amb els anys lo de FFG s'entén més. I ho dic jo que em considero un ànima filantròpica que fa el possible per fer la vida agradable al proïsme. Però la immensa vulgaritat regnant sovint m'enerva.

Estava a punt d'agafar el son, en aquell moment dolç del duerme-vela, quan va passar un ésser humà tocant el claxon. Sobresalt i gran dificultat per tornar a agafar el procés del son. Altres vegades són grups de pobre gent la que passa parlant a crits per la nit.

A un munícep del poble li han buscat cadira a la Diputació. Dos sous d'escàndol. No pensava que es cobrés tant a la Diputació. Una companyia de ballet ha fet un  ERE perquè la Dip. els deu calers. Sembla que a la gent li importa un rave.

CIU de Mollet vol que l'Església pagui l'IBI. Ja és un insult a la intel.ligència que els partits progres ho demanin, però que ho facin els de CIU supera lo insuperable. Ara, que els partits paguin IBI res. Ells són com ONG's diuen, que no tenen ànim de lucre, ni generen beneficis. És clar que no, lo que generen són despeses i pèrdues!! Els beneficis que s'ingressen els polítics és obvi que no vénen dels beneficis que generen.

En un agradable sopar popular cinèfil vaig seure davant un home -ja granat- d'aquests que diuen que lo pitjor de la societat és l'església -literalment. Com que és raríssima l'ocasió que tinc de debatre-ho vaig entrar al drap. Li vaig dir que la culpa de com anem no és dels capellans -que cobren mil euros- sinó dels partits; que Carites hauria de desaparèixer i que els pobres haurien d'anar fer cua a les seus dels partits i que la misèria l'havia de solucionar l'estat; i quatre coses per l'estil. L'home, segurament acostumat a que la gent li seguia el discurs va restar desconcertat amb la meva vehemència. Però em vaig equivocar. Tenia davant un menjacapellans dels de veritat i vaig deixar escapar la oportunitat d'esbrinar, escrutar, intuir la raó profunda de la teo o catolicofòbia.  Jo no tinc tan clar aquest enigma..


Boicot a la cervesa S. Miguel fins que no prengui mesures!

(manquen dues cròniques açoriano-portugueses: el futur és portugués, catalans i portuguesos -curios., etc)

10 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi cada vegada m'agrada més està sol. Em sembla que és la tònica de la societat. Cada vegada som més intolerants amb els altres i ens aillem més.

Herrgoldmundo ha dit...

Creo que ya he mencionado a FFG como un gran filósofo en mi blog, y en más de alguna ocasión he apelado a su ya famoso grito de rabia y desesperación: "¡a la mierda!
Y es que no damos pa más.
Ahora nuestros parásitos de la política se cebarán con la Iglesia, facilón chivo expiatorio en un país que, como ya he escrito reiteradamente, es ROJO; dolorosamente bolchevique, rencoroso, revanchista e inmoral.
Ahora los políticos (CIU incluido) se dedicarán a lanzar cortinas de humo populistas y demagogas, no sea que algún plebeyo futbolero en vez de arremeter contra la Iglesia se le ocurra mirar hacia los privilegios, prebendas y chanchulleos de los políticos.
Si es que...

Maspons ha dit...

em sembla que també ho he dit lo del meu pare, home sense carrera i malgrat això o potser per això d'una visió lògica de les coses, i amb sentit comú i de futur.
Jo era petit i ja ho deia: AQUÍ PER ANAR UNA MICA BÉ HAURIEN DE MANAR ELS ALEMANYS.

Que no triguin, que això ja és irrespirable.

Anònim ha dit...

T'estàs convertint Criteri en un vell del tot equivocat i rondinaire. Manar els alemanys a casa nostra?... estàs sonat o què?. Aqui hem de manar els catalans... ¡¡qué cony dius!! tu i l'Apañó... vaja quin un, aquest quinqui, que no es vol integrar i va donant lliçons de europeisme. Hahaha, quina colla de barruts esteu fets col·legues... No serviu ni per anar a tocar la guitarra al metro, que és on ens acabarem troban't-hi tots plegats; uns tocant i els altres passant la gorra.

Pokón ha dit...

Tens raó anònim s'acosten temps de misèria i passarla gorra.

Maspons ha dit...

Compte,manar en el sentit d'administrar.

Ara, si algú pensa que els catalans i espanyols administrem millor i que els nostres pobles i ciutats es poden comparar amb la -en general- meravella d'equilibri d'ordre, civilitat i natura de lo que trobem cap el nord, ell mateix.

Anònim ha dit...

Quines mesures té que prendre San Miguel, que no siguin servir les cerveses ben fredes i a bon preu?

Anònim ha dit...

El Nord es caca, llufa, flatulencia. El nord es soletat, suicidi, alcoholisme. Només ela alemanys (a casa seva) i nosaltres, som dignes de viure. Goita si ho som que sense tindre ni un duro, com a país mai l'hem tingut, mireu on hem arribat. Tenía un amic enginyer alemany q.e.p.d. que quan ens vam coneixer no s'en estave del que veia i amb els ulls oberts com a plats, em deia Katastrofe, Katastrofe ¿cómo españoles tan pobres vivir como ricos y hacer tantas fiestas?, i es fregaba els ulls atònit. Això Criteri també té el seu mérit. Per fer de triler, s'en ha de saver d'això de donar voltes i amagar la boleta, sinó, no t'hi guanyes la vida. Ara, ja no val fer de triler. No hi han diners per fer apostes i per tant, no hi ha res a guanyar -les vaques les hem escurat- El pastís s'ha anat reduïn i gairebé no queda res i aviat, ben aviat, ¡¡tots al metro!! Ara bé, que bé que ho hem fet això de viure com a rics sent més pobres que les rates. Ni en Houdini ho faria veure millor. Die Arbeit Freisetzung >:-)

Maspons ha dit...

S Miguel lo que ha de fer és no ser catalanofòbica, o com a mínim treure els directius aquests del primaverasound.

Maspons ha dit...

Coincideixo amb tu. I Ho vaig escriure aquí. Lo millor del món és ser del sud d'Espanya: al nèixer ja tenen la festa pagada, no els hi recrimino pas si hi ha imbècils que els hi paguen. Ara, els catalans no. De festa poca i viure per treballar! Excepte els polítics.