30 de desembre del 2011

PREDICCIONS PER L'ANY -garantides

Fou el dia dels inocents quan avisava que publicaria les prediccions de l'any. Em referia a les prediccions que escrigué aquí el 2008 pel 2009. Disculpeu.
 PREDICCIONS PEL 2009 -o máás
 Un comentarista confiat em va convidar a pronosticar  el 2009.
    
Sobre la "Crisi"

El 2008 em quedava sol dient que no, que això no era una crisi. Ara tothom rectifica dient que la crisi de veritat serà -i acabarà!-  aquest any 2009. Erren de nou. El que tothom entén per crisi vindrà per a no marxar. Adéu per sempre al malbaratament i el consumisme. Sembla terrible però tranquils, no passa res per estalviar en collonades o perquè els polítics o futbolistes cobrin el salari mínim, p.e. Temo, constato però, que l'opció general de solució és fugir endavant i la recepta "imaginativa" és: més consum! Potser aplicaran mesures que seran miratge de millora -i farien trontollar momentàniament el què pronostico- (els "milions" de Zapatero). De fet no en tenen ni idea, enlloc, i per tant TOTES les possibilitats -de desastre- són obertes.

- El primer que faran: augment forassenyat d'impostos i sancions. La reducció -misèrrima- dels sous dels de dalt serà l'última mesura, essent optimistes.

- La divisió rics i pobres serà ara entre ocupats i aturats.

- S'anirà veient com la gent s'anirà adaptant a la situació: auge de les botigues de segona mà, tallers de reparació, cosidores, sabaters, recollida de deixalles per a revendre,  etc
 
- Es parlarà de la fi del cafè para todos autonòmic i la tornada a la pesseta.

Política


- S'iniciarà l'escalada de partits petits. Potser s'obrirà el meló del debat sobre la immigració.

- Els comunistes -i ex- aprofitaran de la crisi per a treure pit . (Tot i que fa temps que passen de demanar la nacionalització de la banca, o l'energia.

- Començaran a manifestar-se tímida però clarament les primeres reaccions del malestar ciutadà, però es mantindrà la fe zapateril. Les maniobres de distracció però, aniran perdent efectivitat.

Internacional

No hi entenc, però em fa mala espina, tinc por que s'emboliqui massa la cosa a l'Orient Mitjà, a mig o llarg plaç, així com la dependència total europea al gas dels Putins, i de la dependència energètica en general. Obama farà -més o menys- el què li diguin els lobbys.

El clima seguirà desorientant i donant ensurts.

Notes

Tant de bo erri. En parlarem -D.V.-d'aquí un any. I recordeu aquests prioritaris conceptes: 

Sobrietat, autosuficiència i sol.lidaritat.

Apostes? De fet no és més que un petit joc el què he fet, de no massa mèrit, ja que la majoria del què dic semblaria obvi. 

Nota actual del 2011

El lector serà prou intel.ligent i m'estalviarà que puntualitzi res, p.e. -Començaran a manifestar-se tímida però clarament les primeres reaccions del malestar ciutadà.- Hom ho relacionarà amb el 15-M. 
Malgrat haver-me avançat en alguna predicció i algún detall discutible -"el meló del debat immigració-, crec que l'afinació predictòria fou prou correcta.

Predicció pel 2012

Més negra de la que tothom ens pensem -no m'hi entretindré, total per a què. Bé en tot cas diré que això encara no és una crisi: es continuen llençant tonelades de menjar -i de tot- i els càrrecs públics cobren molt. De fet es posen el sou ells -imagineu-vos. I un inacabable etcètera.

No hi ha res, res de presunció en les prediccions, tan sols intento advertir i que s'em faci cas, com tothom d'altra banda.

15 comentaris:

Ricard C. Estrada ha dit...

Enhorabona per les prediccions. Segur que les del 2012 seran igual de bones. Bon any nou!

Maspons ha dit...

Gràcies, igualment, i per a tots els passants.

(he fet un afegitó al post)

Anònim ha dit...

Molt Bon Any Nou, malgrat tot, Criteri.

Anònim ha dit...

La primera catalana del año ha sido una niña llamada Diana que ha nacido en el Hospital de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Diana, que es la segunda hija de una pareja de ecuatorianos afincados en Mollet del Vallès... bla, bla. Això si que fa por i no les bajanades ecològiques que tant t'agraden, babau.

Anònim ha dit...

I van fer les campanades a Guissona, per allò de la integració i no hi havia cap negre ni cap moro ni sudaca entre el públic!

Maspons ha dit...

Que ens ho agafem amb tranquilitat.

Anònim tontolcul: avui estavem a uns 15 graus persobre la temperatura normal. A les rambles hi aniràs aviat amb arca, dropo! -no saps ni perquè ho dic-

Segon anònim: quan vaig veure que les campanades les presentava el personatge del Mourinho vaig canviar de canal!

Anònim ha dit...

Hi han punts sensacionals, com la "recollida de deixalles per a revendre," Ja ho veiem, sobretot el coure, on sóc jo les visites els contenidors són un parar..
Aquest troll, quant més l'encertes més li toques la moral" Que es foti.
T'havies deixat però les retallades.

Maspons ha dit...

Mercès. Lo de les retallades potser vaig pensar que hi era consubstancial, però ho has ben observat.

Anònim ha dit...

Ahir entrevistaven al Martí Boada i vaig pensar en tu. Deia que a vegades periodistets ignorants li pregunten "Creu en el canvi climàtic?" i deia " com si això fos un acte de fe! quan s'han mesurat sense cap mena de dubte les quantitats de diòxid de carboni que hi han a l'atmosfera, etc"
L'ignorància és enciclopèdica, bon Criteri.

Maspons ha dit...

Per això que dius i per tot plegat,com Larra, he arribat a un punt d'escepticisme total. I impotència.
A les persones conscients,reflexives, que han perdut la fe en la humanitat, si més no en la massa -dirigent o popular- els hi adreço un consell: llegiu humor.
Intentaré escriure'n. Tot i això és perceptible que començo l'any amb menys optimisme que un API.

Evocacions ha dit...

Em costa escriure, últimament, Criteri, sense ordinador, el portàtil és tonteria. D'acord amb la predicció: això no és una crisi. Faré també unes prediccions... Mañaaaana!

Maspons ha dit...

Mirant el meu blogroll observo que no hi ha massa ganes d'escriure -posts nous- per una o altra raó.No va malament desconectar una mica.

A veure aquests Reis!

Anònim ha dit...

Ostres Criteri, quin fart de badallar... ¿Segur que no tens més prediccions per fer? Buufff ¡quin avorriment!

Anònim ha dit...

Esta lenta agonía no me es nada grata de contemplar, como la del Apañó o la del aixà. ¡Haz algo!... no dejes que fenezca la cosa. ¡Muévete! pide ayuda... grita, lucha. En fin ¡trabaja!, piensa y desgañítate por mantener lo tuyo, pero con dignidad, no con esa especie de apocamiento y cobardía que exhibes cada vez que te asomas por ese tu blog.

Maspons ha dit...

Lo cualo?

Bé, gràcies per l'interès aniguei.