10 de novembre del 2011

Peregrinades i perfídies inèdites. A. Guerra, Tíntin, Olot, Sostres, etc. I un insult a la intel.ligència.

Peregrinades -mecanografia, A. Guerra, Tintin, etc.

- Veig que a les respostes m'extenc massa -i en general. Escriure molt, en bona part potser depèn de lo ràpid que siguis mecanografiant. Potser Monzó escriu contes curts perquè la seva velocitat al teclat és de dues lletres per segon, com vam veure a El convidat.

- Si hi ha un grapat de persones que no puc suportar és Alfonso Guerra. Ara ha tornat, amb encara més cinisme i provocació. Per un moment m'ha passat pel cap votar el PP, després de sentir-lo. És lo que es mereixerien. Una altra: per què als mitjans catalans no es parla del merder del Pepiño Blanco i el gasolinero?

- Sostres deia -si non é vero...- que l'església catòlica ha durat dos mil anys perquè no hi havia dones manegant les cireres. No podria ser que la màgia intemporal i excepcional de Tintin tingui a veure en que només apareix un personatge femení a tots els àlbums?

Perfídies

Després de comentar la importància de la forma,  l'esteticisme a l'hora d'escriure -coments darrer post-, m'ha vingut al cap l'apassionant autobiografia d'un quinqui murcià. Com comparariem l'interés  d'aquestes lectures "vives" amb les virgueries estiloses d'un llorejat literat?

- Dos anys després que jo proposés l'Autosuficiència com un dels eixos necessaris econòmics -al costat de l'austeritat i solidaritat- la Generalitat ha endegat una campanya demanant consumir productes de la terra.  En quant la resta, l'austeritat és hipòcrita i la solidaritat menys de la necessària.

- Les dues últimes  d'aquelles coses que escric que són com una "puntada de peu als ...", en feliç observació d'Evocacions.  Qui van ser els primers a parlar de tolerància zero, de decadència moral, de regeneració moral, de recuperació de valors, etc?

No fa massa es consideraven proclames carques i ara els més vermells i progressistes les fan seves. És més, fan com si fossin ells els autors.

- Que en fem o en farem dels milions d'immigrants extracomunitaris si no hi ha feina ni pels d'aquí. I aviat ni recursos estatals. Aquesta -i altres- no és una pregunta retòrica. De fet ho és tan poc que crec que poca gent sabria contestar-la.

Insult a la intel.ligència

A Olot els semàfors tornaran a cremar tota la nit perquè una persona ha mort atropellada. Després grates i veus que quan es va produir l'accident era de dia!! i per on va creuar la carretera no hi havia cap semàfor!!   

Els semàfors són per a regular el trànsit, no pas per seguretat!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ecléctico y Emérito Criteri, aparte De Dilecto Y Mestre literari:

Dices: " - Que en fem o en farem dels milions d'immigrants extracomunitaris si no hi ha feina ni pels d'aquí. I aviat ni recursos estatals. Aquesta -i altres- no és una pregunta retòrica. De fet ho és tan poc que crec que poca gent sabria contestar-la."

Cuando a los segundones del May Flowers les llegaron los "negritos", exclamaron: "Ya tenemos quienes nos trabajaran las tierras", pero claro, al cabo del tiempo las lanzas se tornaron espadas pero de esas que matan. Aquí, pasará otro tanto de lo mismo, por llenarse la butxaca a corto plazo los botiguers de turno , vamos a estar asumiendo e integrando por pueblos enteros esa relidad "burkariana" y no podremos echarlos y poco a poco se irá diluyendo la idiosincracia autóctona serán ellos, los de fuera, los que nos integraran a los demás. Ellos traen sus propios "Castellers" y cuando miran los nuestros sonríen con arrogancia, como diciendo, ¡¡ya veréis¡¡, ya veréis los nuestros. Su biología es superior a la nuestra y su ánimo procreador cien veces superior al nuestro. Así que no tienen prisa, de ellos será el futuro y el nuestro será retrotraernos a verles crecer sin posibilidades de freno.

Y ahora no tenemos a un Juan de Austria que tome el mando de la situación y los eche por los puertos de Murcia y Cartagena.

Aquí la venta "botigueril" frenará cualquier acción, y los nietos de los tenderos, seran los sirvientes de las nuevas hornadas llegados allende los mares.

¡¡¡Mal nos pese voto a brios¡¡¡

Anònim ha dit...

Com una puntada als collons, sí senor:)))))) Fantaaastico, com diria el mai prou ponderat Punset. Trobo a faltar un crítica de la seva aparició amb Buenafuente.

Maspons ha dit...

Anònimo uno. Gràcies per la prospectiva, tot i que jo no em referia només als "mourinhos" i ho plantejava per a tota Apaña. Queda clar però que apuntes que una part de la solució seria a lo Capitan Trueno:)


Anònimo dos: Gràcies també. Lo que penso de Punset ja ho tinc escrit. Cap sorpresa doncs.

Anakin ha dit...

Hergé decidió excluir la feminidad en su creación con el objetivo de simplificar su mensaje, igual que hizo con el factor político: en la época de auge de los fascismos decide hacerse el sueco y enviar a Tintín a la luna. En cambio, no dudó en hacer denuncia del totalitarismo socialista mediante los imaginarios estados de Borduria y Syldavia; del mismo modo, no dudó en echar toda su capacidad panfletaria en Tintín en el País de los Soviets.

Hay más de un personaje femenino en Tintín, aunque es cierto que ninguno de ellos desprende sex-appeal. Bianca Castafiore, la única mujer con algo de protagonismo, es portadora de una feminidad histriónica, ególatra. Repulsiva, casi.
El resto de féminas sín carga sexual son Nuxka (la niña de El lago de los tiburones), la señora Vlek (la espía de la misma historia), Irma, el ama de llaves de la Castafiore, y las no menos menopausicas porteras de edificios de viviendas en Bruselas.
Resulta curioso ver que cuando Hergé quiso dibujas féminas jóvenes y de buen ver (véanse las primeras páginas de Vuelo 714 a Sidney)demostró cierto trato conflictivo con la parte pectoral de dichas féminas.

Todo ello... ¿resultado de una idiosincrasia afectivo-mental en exceso puritana?

Saludos desde Tatooine

Anònim ha dit...

Dilecte Criteri diuas:

"Insult a la intel.ligència

A Olot els semàfors tornaran a cremar tota la nit perquè una persona ha mort atropellada. Després grates i veus que quan es va produir l'accident era de dia!! i per on va creuar la carretera no hi havia cap semàfor!!

Els semàfors són per a regular el trànsit, no pas per seguretat!

Esta muy claro el nivel de inteligencia de nuestros minimandamases o minimandaatarios. Dale el poder a un tonto y sólo hará tonterias. Esta tonta gente cree que el "nombrasmiento" les da patente de corso para hacer cualquier gilipollada que se les pase por sus estrechas meninges. En lugar de servir al pueblo se sirven del pueblo para "fastidiarlo" cada vez mas.

Llegaron al poder en nombre de la democracia y una vez en el, la anularon, la anulan constantemente y nos hacer caer de rodillas ante sus paranoias militantes.

Esto no puede acabar bien, Dilecto Criteri. Se estan pasando 20 pueblos y encima todos tan contentos. Y encima nos quitan derechos en nombre de nuestra propia seguridad, ¡¡manda guevos¡¡.

Tuyo caro: Borjas

Maspons ha dit...

Anakin, gràcies per lo que ens has dit del món Tintin. Sorpres de la teva intinologia.Chapeau! Hauries d'haver esmentat però que hi ha càrrega política en més ocasions, com a l'hora de epresentar els jueus, o la "delicada" història de l'estel misteriós. Referent a la pregunta: Si, és possible. Hergé fou sempre en el fons un scout catòlic.

Bmérito discipulo Borjas. Que et puc dir que no sàpigues ja entorn la questio?. Resistir i reivindicar lo correcte.