5 de maig del 2011

Què és una pregunta pèrfida?. La mare de totes i una paradigmàtica.

Què és una pregunta pèrfida? aquella en la que contestis lo que contestis -paradoxalment- quedes amb el cul a l'aire -mesurat amb la vara de lo políticament correcte, és clar. Hom les tem. Jo les considero un exercici intel.lectual fantàstic.O sia, que seria dificil que jo trobés pèrfida una pregunta.

La mare de totes i una d'exemple

Ràdio Mollet. Parlàvem de la prohibició del Mein Kampf. Jo vaig preguntar a l'interlocutor i també "locutor" Oriol Escura si també s'havien de prohibir les apologies a Stalin. "Tu i les teves pèrfides preguntes" digué.
Posaré com exemple una de punyetera. Contestits lo que contestis quedes "malament": Tindries sexe amb la dona més bella del món si tingués anticossos de la sida? Amb protecció, és clar. L'únic que contestà, el Noctas: sí. Aquesta és punyetera, però de fet, raríssimament ningú es veu en cor de contestar-m'en cap amb concreció.

De fet però no s'haurien d'anomenar pèrfides. La realitat és com és i la veritat no ens ha de fer por. Cal dir lo que pensem, al menys si s'ens demana. Crec poder afirmar que així ho intento, i afirmo que és una insensatesa. I que fer-ho de franc és estupidesa.

La veritat ens farà lliures. Ens faria, més ben dit.

No tingueu por. J. Pau II

(si algun valent vol contestar alguna de les dues preguntes...)

10 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Evocacions ha dit...

Ja he tornat. Responc la pregunta: No es tracta de prohibir les "apologies" a personatges, penso. El que cal és veure el que diu el llibre. Per exemple, si només s'enalteix el personatge, no passa res; ara bé, si es fa apologia de l'odi racial, de la violència, etc, ja és una altra qüestió. No sé qui em va dir que el Mein Kampf era un dels llibres més demanats a la bibloteca (penso que de Plaça Universitat); com sigui, no està probihit.

Maspons ha dit...

Certera matisació. Però donem-nos compte que les apologies a Stalin i el no gaire menys bàrbar Lenin són "correctes", les de Hitler impensables i punibles. Hàbil com anguila t'escapes i no sabem si prohibiries el Kampf o no. A cada país he vist que hi ha una legislació diferent. Vull dir que el debat hi és.

Per cert per un euro al mercadet: edic. 1941 El judío internacional, de Henry Ford!! Aquí si hi ha antijudaísme.

Noctas ha dit...

Les apologies a Stalin i Hitler s'han de prohibir sempre i quan siguin apologies dels seus genocidis. I quan dic apologia, dic apologia! Un pot lloar certes coses del què va fer Stalin o Hitler i això en sí no ha de ser prohibit. No s'ha de prohibir, doncs, stalin o hitler, i tot el que digueren, però cal prohibir tot el que sigui lloar els seus genocidis. LLoar els gulags, lloar els camps de concentració. Això ha d'ésser liquidat! El tema sida, ara no recordo exactament el què vaig respondre...un saludu punyeteru!

Maspons ha dit...

Jo em contradic en això i ho reconec. Per una part ho prohibiria -i tantes coses-però per l'altra penso que LA PARAULA NO DELINQUEIX, EXCEPCIÓ FETA DE LES CALÚMNIES! En democràcia hauria d'haver el dret de lloar, raonant, i tant, les idees o fets d'aquests dos monstres,si sincerament les creu bones, però la mentida és intolerable.

Aquesta memòria, Noctas...:)

Herrgoldmundo ha dit...

Yo no prohibiría el Mein Kampf. De hecho lo leí siendo apenas un adolescente y su lectura me resultó "interesante".
No matan los libros, sino los lectores sectarios y dogmáticos previamente condicionados para creer ciegamente en una revelación.
En Barcelona cerraron la librería Europa por considerar que hacía apología del nazismo.
Resulta curioso que dicha librería fuese asaltada y atacada por los progretas, una y otra vez, aprovechando la impunidad y el anónimato que les proporcionaban cualquier manifestación o acto reivindicativo.
Al final ganaron los "buenos" y cerraron la librería "ley en mano".
Y es que, bajo el amparo de la ley, se cometen no pocas injusticias y revanchas sectarias (véase también la "ley de memoria histórica")
"El manifiesto comunista", a toro pasado y con datos en la mano, ha hecho mucho más daño a la humanidad que el Mein Kampf: Stalin, Mao, Pol Pot, Castro, Hugo Chávez, y un sin fin de dictadorzuelos repartidos por todo el planeta.
¿A alguien se le ocurriría prohibir "El Capital" o "El Manifiesto" ¿eing?
No somos más hipócritas porque no podemos.

Maspons ha dit...

La veritat és que a mi també m'indigna la condscendència amb els genocidis del comunisme. Pojquée? que diria aquell. Suposo que no volen baixar del burro els cantadors del marxisme, i als excantadors callen com putes.
M'agradaria que la Vaca sorda i vermella hi digués quelcom, però és cara d'escoltar:)

Herrgoldmundo ha dit...

La vaca no dirá ni "mu", y nunca mejor dicho. ;)

Maspons ha dit...

quasi millor, així no ens emprenyarem:)))