24 de gener del 2011

Grup Fontvella -Danone, etc- i les seves grans camames i gran documental

 TV2, diumenge nit. Documental de visió obligatòria, no pas per l'Alosette i jo -de fet jo no el vaig poder veure tot. Sobre el futur de l'home.

Pensaments caçats al vol:

Parlo bastant de la bestiesa de les ideologies. Si ni ha una de veritable i real és aquesta: " La verdadera ideologia de hoy és el consumismo"

"Los ciudadanos estan psíquicamente entumecidos: el volumen de la música,  la publicidad, las luces por la noche...no hay tiempo para la reflexión"

"El problema no és la degradació del planeta, això és el símptoma. El problema és el comportament estúpid del ser humà"

Lo que "tant agrada" a alguns lectors: "Hemos llegado al límite crítico" "El ciudadano ignora que hemos llegado a la transición"

Esmentaven un pensador; genial i profund: "Nunca te hartas de lo que en realidad no quieres" Aplicat aquí a allò que ens fan consumir.

Hi havia coincidència: el creixement no és un fi, el fi és l'equilibri, el desemvolupament i felicitat de l'home, recalcaven tots. I del planeta, és clar.
Estalvio més sermons, quedeu-vos amb les cites...o continueu tancant els ulls. I consumiu fins que reventeu...i reventem.

m. c. Ni atur, ni terrorisme, ni "crisi", ni mandangues. No us deixeu ensarronar. Sapigueu quin és el problema.

Insult a la intel.ligència. Les camames del Grup Fontvella

Tinc especial mania al Grup Fontvella. Primer, recordem-ho, perquè fan veure que l'aigua és de la Font vella, quan és d'altres manantials. I és diu Sacalm. Primer van fer còrrer l'espècie que coïa millor els llegums. Després deien que "aligera peso". La mateixa companyia té Danone, contribuidors a l'anorèxia, fent-nos creure que menjar Danone aprima -cuerpos Danone.

No oblidem els Danacols, anticolesterol diuen; els Activia ,que "deshinchan", els Actimel que diu que ho curen tot -però fan venir cagarrines-, un altre que protegeix els òssos, etc

L'última: Un spot. Una mestratites pregunta als alumnes. Què feu per a ser ecòlogics? (sic) Banalitats al canto: tancar l'aixeta quan es renta les dents, etc Després va fer callar els altres per a dona rveu a saberut de la classe: I tu Pepito?  Pepito: Jo bec Fontvella! Diu ella: Molt bé Pepito! (ens volen fer creure que l'embotellen amb un plastic miraculosament ecològic i que beure  aigua amb plàstic és bo per la natura.

Per estafons, antiecològics i insultar-nos la intel.ligència: Boicot!

No sé si són paranoies meves (sembla que sóc l'únic que hagi arribat a aquestes conclusions)

22 comentaris:

Sigaleta de gos ha dit...

No t'entendrè mai, Criteri. A sant de qué fotre un link de marietes i nenes bé que no serveix per res. No veus que tots, els del teu pùblic som mascles?... o potser vols que comencem a mutar fins arribar a ser maricons i frikis com la Carmen de Mairena. Com t'ha pogut menjar el corcoll una paia que ni tan sols es atractiva i/o maca, en tots el sentits con aquesta pollosa de l'Annette que, tot just fa uns dies, deia que ens fessim unes palles pensan't amb en Mas o amb ella... si fa vomitar la pobrissona?. Deia Criteri que em sorprèns i... molt. Sé que no tens filles i això t'exonera davant la justicia humana i divina, perquè de no ser per això... ¡¡¡agafava el bolso i m'en anava cap a casa!!!

Anònim ha dit...

Si senyor, ja som "Can pixarellisca"!!! Eh!... que ho ha dit en Criteri. Així es que... a cardar tots!!!... un dos un dos... aaaalto.

Watermelon ha dit...

Como piensa Ud. Sr. Maspons que 45 millones de personas puedan vivir sin tener como base económica los réditos creados por el consumo. De verdad cree Ud., junto con su "protegida" jardinera, ecologista y naturalista amiga, que sin consumo se puede vivir. Bueno... ya me dirá en que pasillos del metro nos iremos todos a tocar la guitarra y si esta nueva "profesión" nos será rentable a todos por igual. Mire Sr. Maspons, creo que su "ingenuidad" es una estudiada manera de "quedarse" con el personal, de otro modo no entiendo cómo una persona tan seria y "acurada" como Ud. pueda suscribir teorías tan infantiles y utópicas como las que Ud. dice profesar. ¿Seguro que está Ud. en su sano juicio?.

Maspons ha dit...

He linkat la jardinera perquè els seus consells naturals són útils i explicats amb senzillesa i -repeteixo: és precisament perquè és la única femella i verda que s'ho creu i raona que ha passat per aquí. I tu ho has dit Siga: el seu tarannà no és el de latípica maria-eta.

C. Pixa siguen suaus, essent grollers...una casa de barrets, la més pútrida, diria jo.

Em sap greu abusar de WM, que vindria a ser la reprentació dels consumidors, però el desgavell és tan obvi, juguem tan en avantatge,que et sap greu abusar.
Dius una cosa meditable WM: "como45 millones de personas puedan vivir sin tener como base económica los réditos creados por el consumo?" Això és d'ESADE o Harvard?Escolteu WM, no veig per quins set sous s'han de produir coses inútils, no duradores,i que lexcedent de benefici de produir-ho sigui la clau del benestar.

Utopia és pensar que això pot durar i que sigui universal. De totes maneres "no som nosaltres que ens hem de justificarper voler aire net i terra verda i vida humanitzada" Això és caure en la trampa.

Gràcies WM per aportar reflexions, encara que sigui errònees:), serveix per entendre-us una mica més.

Tinc el dubte de si censurar el post crec que groller, tan groller com el seu nom de Sigal

Maspons ha dit...

On deia post vull dir comentari, al darrer paràgraf anterior.
Si algú o la interfecta em vol orientar en la dificil decissió de censurar...

Anònim ha dit...

Sr. Criteri, què vol dir Mollet en castellà. Ahir m'ho va preguntar un amic i no vaig saber que dir-li.

King Kong ha dit...

Bé Criteri! firme y seguro ;)
Ho dic per la resposta al senyor Meló.

A.Costafreda ha dit...

Ostres! el del motllo de fer formatges pontifican't envers el "populisme" i l'Apañó, portan't-li la contrària. Collons!, i et queixes!, Criteri... això si que es un bon baladreig. Guaita si en son de barruts tots dos. L'un diu que no hi han referències del mot, "populisme", enlloc nomès no sé on de Guadalajara,(Mèxic), i es queda tan "pantxo" Villa?. Ambdòs, es nota, que són uns carallots d'un sol llibre... l'un per vell, jubilat i prepotent i l'altra... per jove, fatxa i de poques llums. Sempre he dit que per parlar de segons quines coses, s'ha de tenir cura de saber dues coses: primer, saber de qué es parla i segon, tenir vergonya. Quan no es tenen cap de les dues coses passa el que passa a cal "Sense presses". Ni més ni menys.

Check to check ha dit...

Recony Criteri, deixa de fer bacaines i escriu!! Tots estem pendents de tú que ets el mestre. Tens mandra? Nomès escrius de tant en tant. Què passa? Ets enamorat, ets un panoli que llença la pedra i amaga la mà?. Digues quelcom més sovint i sobretot no parlis tant de politica i més del ésser humà... que és el que cal.

Maspons ha dit...

Anònim, no ve de Moll -peix- sinó de la mateixa etimologia de molles, mullido, etc: Terreny reblanit.Hi havia molt aiguamoll. Nom antic Moledo (993)

K K, em sembla que WM és síndria:)

em passaré pel formatger.
Em sembla qe els comentaris meus són molt, massa llargs tenint en compte que majoritàriament no us cenyiu als temes.
Si, hauria de parlar més "sobre el ser humà". Ja he explicat que l'artilleria pesada la tinc a un manuscrit que espero veure publicat i que penso ensenyar l'index...us encuriosirà?!

Check to check ha dit...

Jo sí sento molta curiositat. Però ensenya una mica més que l'index... no siguis cruel. ;-)

Noctas ha dit...

Els pensament caçats al vol m'han semblat una meravella. A mi almenys m'ho ha semblat així.

Dantés ha dit...

No Criteri, t'equivoques, els crema-esglèsies son comunistes, no consumistes. Cada cop desbarres més. Quan es cremàven esglèsies no hi havien consumistes sinó, comunistes i anarquistes. Eing?. Baixa del cavall, -per no dir del burro- que encara no t'en has adona't que ets al sègle XXI.

Maspons ha dit...

Jo no he dit això tan dantesc, Dantès. No, si ara em discutiràs que a aquestes Espanyes, quan el govern la pífia, el govern no desvia l'atenció i el populatxo no es revenja en l'Esglèsia...la catòlica és clar.

Sort que tenia al quite l'Apañò:"Ahí, ahí, Criteri, tú sí que has estado finísssssssimo y acertado :)" Algú dirà que hi ha ajudes millors, però... vamos ;)

Celebro molt especialment la valoració den Noctas, ell, tan poc sensible a les coses de la natura.
Em sembla notar una evolució i creixement, aiximateix com en el camp de l'espiritualitat. Bé, Noctas!

Dantés ha dit...

En el paràgraf final ho dius taxativament i com una breu sentència, -tornau a llegir-:

T'oblides una cosa, quan les coses van maldades, la xusma -compte amb la paraula, hi ha xusma il.lustrada- SI que "sap" contra qui anar -potser no tant ara- el poder els hi encoratja: CONTRA ELS CAPELLANS!

Al segle XIX, a la guerra de Cuba, a les repúbliques corresponents: A cremar esglésies i matar capellans.

El capitalisme no és culpable, ho és el consumisme.

Evocacions ha dit...

No prendre més Fontvella. Fa temps que vaig llegir el post, però no vaig poder fer el comentari. L'he rellegit ràpid i no m'ha semblat veure de quin documental es tracta. Apa, fés el favor de posar el títol que m'interessa. El capitalisme és consum desaforat si no posem remei. El consum ens consumeix. Caldrà fer-te costat en el tema.

Outsider friar ha dit...

"m. c. Ni atur, ni terrorisme, ni "crisi", ni mandangues. No us deixeu ensarronar. Sapigueu quin és el problema." (??????)
(?????????????)

Maspons ha dit...

A veure Evo si ho podem trobar-ho al diari del diumenge o al web. La tierra o algo així es deia.

Veig que cal que fili més prim, Dantés i Outsider.
Em referia Dantès que el culpable del desgavell del món que parla Noctas -no pas dels assassinats del 36-i del desgavell de la natura no és pas el capitalisme sinó el consumisme...o sigui tots. Fixa't que havia fet punt i apart.

Outsider,M'he proposat incloure al final de cada post el recordatori del gran problema, al costat del qual els demés: NO SÓN RES. Però és que ningú no sap mirar la tele, les notícies? amb tots els desastres naturals que han passat, a Australia, centreuropa, i no sé quans més. A les Maldives ja han de marxar pel nivell del'aigua.
Per la lectura del post suposava a més que quedava clar quin és el problema de món. O sia que vull dir que podem parlar de naps o cols però en realitat TOTS els esforços haurien d'anar a salvar el planeta tot recobrant l'home el seny.

Per cert del tema ambiental NO ACCEPTO discutir amb ningú, en tot cas serà l'ecocida de torn el que haurà de defensar lo indefensable, aquesta economia insostenible, amb el risc segur de quedar en evidència.

"m. c. Ni atur, ni terrorisme..."per cert faig servir m.c, també la forma genuina catalana B.E. o encara un altra, que la vaig conèixer pel Mota: M.P.
Si algú pot intuir que vol dir...

Anònim ha dit...

"m.c."= més cose.

Anònim ha dit...

Més coses. He oblidat possar la essa.

Maspons ha dit...

Tindria la seva bona lògica, anònim, diré però que és una metàfora castissa, d'una cosa molt persistent i insistent.
M C, M P, o la forma catalana B E

Maspons ha dit...

Ah, pensem també, que el grup Danone-Fontvella, ho he recordat veient l'anunci, aquests productes que inventen aprofitant la inocència i ignorància de la bona gent, aquests iogurs que tenen la barra de dir que són medicaments (sic) contra el colesterol, pels ossos, l'Activia que diu que "desinfla", que miserables són.
Estic ontent Evo de que tampoc no compris res a aquesta gent