10 de juny del 2010

Una via inèdita, genial i gens traumàtica cap a la sobirania catalana: Catalunya juancarlista i monàrquica

Com sempre quan és llarg: llegiu al menys les negretes

 Lopez Tena va unes passes per davant. Altament recomanable reflexionar la proposta: una Catalunya sobirana i juancarlista!!!!. Tot i que amb tanta veneració a la gorra frígia i per la nostra falta de visió política, la seva proposta és bufar núvols. Com sempre la ideologia espatllant-ho tot.

Abans que Monarquia o República, l'objectiu és la Independència

Monarquia catalana

 "Moltes persones pensen que l'Estat català independent ha de ser republicà, per convicció o perquè identifiquen la monarquia amb el Regne d'Espanya, però fóra erroni no fer-se dues preguntes, ¿Què és més convenient per assolir la independència? ¿Què és més favorable per a l'Estat català? Ja Cambó responia "Monarquia? República?: Catalunya!", i reblava Joan Sales, polemitzant amb Josep Carner: "Totes les nacions tenen defectes i seríem ben pàmfils si imaginàvem que la nostra serà en això diferent de totes les que hi ha i hi ha hagut en el món a fi de fer feliç el príncep dels poetes (...) Fóra en tot cas un escrúpol de monja que de tant voler una nació sense defectes ens deturéssim de fer-la; és que n'hi pot haver cap de pitjor que la inexistència? Somniar perfeccions ve després d'assegurar existències".

DES D'AQUEST PUNT DE VISTA, NO ÉS RELLEVANT que el catalanisme, especialment d'esquerres, hagi estat històricament republicà, o monàrquic per mera conveniència, perquè es referia i refereix a la forma de l'Estat espanyol, entenent que era més favorable per Catalunya que Espanya fos republicana que no que fos monàrquica. No es tracta d'això, sinó de l'Estat català, de la conveniència de la monarquia o la república per a la Catalunya independent. Qui només vulgui la independència de Catalunya si és republicana, o si és monàrquica, o socialista, o liberal, o europeista, o cristiana, o laica, o multicultural, o pacifista, o solidària, o de tots els Països Catalans alhora, o democràcia avançada, o... (ací cadascú que posi allò que vulgui, el seu "escrúpol de monja" favorit); qui subordini i condicioni la independència al seu model de societat preferit, millor que no es torbi i no continuï llegint aquest article, adreçat als que volen només la independència. I punt. I a part.

SI NOMÉS ENS FIXEM EN LA PROBABILITAT, sembla clar que la Catalunya independent serà una república, per les següents raons: manca de dinastia històrica; context internacional republicà, on en un segle no s'ha creat cap monarquia a Europa, i molt poques al món; i manca de suport popular: els monàrquics a Catalunya són partidaris de la monarquia espanyola i de mantenir Catalunya al Regne d'Espanya, els independentistes catalans no són monàrquics. Nogensmenys, si l'Estat propi és l'objectiu i la dicotomia independència/dependència és a hores d'ara la contradicció principal que desplaça i subordina totes les altres, el dilema monarquia/república esdevé una contradicció secundària que s'ha de resoldre al servei de l'assoliment de l'Estat propi. Fer el contrari fóra caure en l'oportunisme dogmàtic, per insistir en la centralitat d'una contradicció ara no principal (monarquia/república, capitalisme/socialisme, etc.) en el moment erroni.


DOS SÓN ELS escenaris que recomanen l'adopció de la forma monàrquica, si s'esdevenen: 1. Les facilitats que pot oferir a l'establiment i consolidació de l'Estat català el manteniment de la dinastia borbònica espanyola, bé tenint com a cap d'Estat català el que ho sigui a Espanya, tal com s'esdevé a molts Estats de la Commonwealth que mantenen com a cap d'Estat el britànic; bé iniciant una nova dinastia amb una branca de la família real espanyola. Només s'esdevindrà si els espanyols s'avenen amb més facilitat a la independència catalana si mantenim la seva casa reial, i si aquesta l'acceptés i propiciés. És un escenari improbable però possible, encara que molt arriscat per a la pròpia casa reial espanyola: donada la xenofòbia anticatalana que predomina a Espanya, podria ser que l'establiment de l'Estat català amb rei o reina compartit amb Espanya o provenint-ne, provoqués el seu derrocament a Espanya, i una situació altament paradoxal: república a Espanya, monarquia espanyola a Catalunya, tal com s'esdevingué a Àustria i Hongria entre 1918 i 1947: república a Àustria, monarquia austríaca a Hongria, no proclamada per veto dels aliats però mantinguda mitjançant el govern per un regent. 2. La superior projecció de la marca Catalunya com a Estat monàrquic que com a Estat republicà. Hi ha al món més de dos-cents Estats, i menys del 10% són monarquies. Esdevenir-ne donaria a l'Estat català un plus de visibilitat, especialment si s'adopta una dinastia altament visible al món i seguint l'exemple noruec s'entronitza a Catalunya la casa històricament rival de la borbònica espanyola: els Windsor, que regnen a Gibraltar. Tenir com a rei un fill de Lady Diana Spencer, i nét de la reina Elisabet II, projectaria al món la marca Catalunya amb molta més eficàcia i extensió, sense cap més despesa addicional a la que genera un cap d'Estat, rei o president. Nogensmenys, a Europa tots els nous Estats independents han adoptat als segles XX i XXI la forma republicana, amb les soles excepcions de Noruega i d'Albània, aquesta de curta durada. Noruega és el cas més interessant: per referèndum es va triar la forma monàrquica quan es va independitzar de Suècia (1905-1907), i va nomenar rei un príncep danès, monarquia històricament rival de la sueca, amb qui competia per l'hegemonia al Bàltic i el domini sobre la mateixa Noruega. És, però, altament improbable, per manca de suport popular i polític a l'establiment de la casa de Windsor com a casa reial de Catalunya.


EN CONCLUSIÓ, EL FUTUR ESTAT català independent serà probablement una república, però cal no menystenir els avantatges que per a la seva creació i projecció ofereix la monarquia, i esprémer els escenaris que la farien possible, al servei sempre de l'objectiu principal, que no és la república: és la independència. Sense existència no hi ha atributs, sense Estat no hi ha ni monarquia ni república, sinó la que tenen els que sí que en tenen d'Estat propi, els espanyols, i que decideixen per nosaltres i ens imposen la seva monarquia o la seva república. Per a Catalunya l'objectiu no és ni la monarquia ni la república, ho és la independència, tenir Estat propi, i al servei d'aquest objectiu tota la resta és instrumental, tot allò que sigui "escrúpol de monja", en paraules de Sales, no té cap mena d'importància. Per assolir la independència s'ha de fer, per dir-ho a la valenciana, "lo que més convinga, lo que faça falta". Aprenguem de Cambó. Monarquia? República?: Independència!"
Alfons López Tena
Notari. President del Cercle d'Estudis Sobiranistes


Observacions critèriques:  Tenir de rei el fill de Lady Di és suggerent, :) proposta  en la línea imaginativa i possibilista que tant m'agrada, per tant cap frikada.

L. Tena esmentava en un altre mitja, com a factor important, que  una monarquia catalana anularia moltes reticències de la gent que per lligams familiars o sentimentals amb Espanya ara no és sobiranista.

33 comentaris:

Anònim ha dit...

El gobierno municipal de Mollet del Vallès, por su parte, presentará la propuesta de prohibición el 28 de junio en el próximo pleno ordinario. Terrassa debatirá otra propuesta del PP para prohibir el uso de velos integrales islámicos.

Anònim ha dit...

El gobierno municipal de Mollet del Vallès, por su parte, presentará la propuesta de prohibición el 28 de junio en el próximo pleno ordinario. Terrassa debatirá otra propuesta del PP para prohibir el uso de velos integrales islámicos.

Anònim ha dit...

Dear Mister Criteri is a real honor to return to his beloved blog. I've been away, particularly in Mexico, looking for authors writing nevele short and intense.

In the near future I will leave an address where you can send me your writing and editing see the R. Digets, or whoever you want, be my literary agent in Europe.

My mom tells me that money matters the Catalans are a few foxes, and I think I'm half and half Catalan Franciscan, is dedir of San Francisco.

Write to me at pulposo@gmail.com and receive my conditions of release and mount dollars.

Anakin ha dit...

Leído tu primer párrafo, Criteri, es evidente que te empeñas en razonar mal. No mezcles churras con merinas. ¿No hay forma de arrancarte esa costra de terquedad?

En fin, suerte que aún me tienes a mí, tu fiel tutor, tu troll de lujo, que hasta se ha permitido rebautizarte a la vieja usanza galáctica.

Nos vemos en Tatooine, Crotiro

Criteri ha dit...

Costres! Anakin, ja et vaig dir que no coneixia massa del món Jedi, però em pensava que éreu lluitadors i alliberadors de la Galàxia i part d'Andorra, o potser èreu imperialistes.

Aquesta tanda d'escrits catalànics -com ha passat amb les meves prediccions- són coses que ara potser hom no en faci massa cas. Estan basades en la pura lògica i intuició i no dubtis que tard o d'hora el lector les haurà de revisar. És informació valuosa.

Com a mínim, gràcies per la fidelitat :)

Anakin ha dit...

Yo soy el Jedi que salió rana, Crotiro. Así que de mí puedes esperar lo mejor y lo peor.

Evocacions ha dit...

Jo, Criteri, quan veig que arriba l'alcalde amb "tota la seva prole" i tenen reservat lloc tot, els alcaldes i els que només són descendència, ja penso que estem en una monarquia, que per aquí no ha passat la revolució francesa.

Noctas ha dit...

I hauria d'esser un independentisme bilingüe...molt important això! saludus

Anònim ha dit...

Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò. Fins fa dos díes recollint cagallons de gos i de tatano al parc del Retiro amb el seu ajundant el troll 1, Jose, Borjas, Anónimo, etc., etc. Jo soc el veritable "animador" d'aquest indret i no aquests pobres essers. Fixa't que un d'ells encara no ha passat de "La Guerra de las Galaxias" pobret... encara es deu fer pipi al damunt, i la seva mare li deu netejar el culet tot brutet de caca; el Jedi bò/dolent, diu que es... i aquell pobre dropo que nomès escriu an anglès perquè es vegi fins on es pot ser de barrut i desgraciat. Doncs bè amic Criteri m'alegra veure que cada cop ets més asenyat.

Anònim ha dit...

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Anònim ha dit...

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Anònim ha dit...

iu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Anònim ha dit...

iu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Anònim ha dit...

iu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Diu el més espasa de les espases:

""Em trobabes a faltar i per això has deixat la porta oberta, oi "granuja"? Ja es veu que l'objectiu era jo i no el Jedi... i aquell cregut pocasolta... com es deia?... ah, sí unalunarara, pibernat, anónimo i no sé quantes coses més, pobrissò""

Ja saps Des-Criteri o Sense Criteri, canvái d'opinió altra vegada o tanca el blog definitivament. Si no la fas, serà la debacle.

Anònim ha dit...

Ja el tenim aqui ¡Com el Tarradellas! L'enganxador de copy-past... ¡com li cou al molt dropo! Jua jua... el dels ruskys i totes les bajanades de fa uns dies, l'excels recollidor de cagallons gos i de tatano... el que no li va la pila per fer funcionar l'espasa. jua, jua... però si el que nop li funciona es el cervell. Jua, jua. ¡fotet, barrut! Visca Catalunya sempre.

Anakin ha dit...

Ay, anónimo, troll de poca monta... ya veo que quieres darte un festín a costa de la ya renqueante instalación cibernética de mi pobre e incauto tutorando, el impenitente e incorregible Crotiro...
En fin, también la mosca necesita de su abyecto alimento, así que voy a darte algo de pábulo, tan enternecedora se me antoja tu senil alegría, viejo sediento de pasión, triste alivio a tu irreversible disfunción eréctil...
Y todo ello sin perjuicio de que Crotiro siga sacando sus sociológicas conclusiones, que al paro que va se le cae el chiringuito encima...

Anònim ha dit...

Treballa, treballa, dropo fen copy-past... que aviat aniràs de cap al manicomi.

Anònim ha dit...

¡Quin fart de bordar el gos Anokin!... es quedará afònic.

Anakin ha dit...

Afónico estoy ya de reírme de tu chocheante flacidez, pequeño troll sin entidad ninguna...
Tú me tienes sin cuidado. Me sirves solo para pegarme unas buenas risas cada vez que apareces. El que me preocupa es el pobre Crotiro...

Anònim ha dit...

Entre el troll del catanyol (Harry) i el que no li funcionen les piles per il.luminar l'espasa (la Sally, el troll 2), et tenen subjugat noi. ¡Apa a veure si aprens a tallar el pas d'aquests dos merdosos presumits!.

Anònim ha dit...

Quan jo no vinc per aqui, ja tens aquests dos fent la puta i la ramoneta. Donant consells que no es necesitan i expresant la seva mai amagada animadversiò envers Catalunya i els catalans. ¡Que els donguin, ben donats, botiflers i bocamolls!

Anakin ha dit...

Menudo despiste llevas encima, trolito... te enteras menos aún que Crotiro. Estás chocho, chocho...
XD

Anakin ha dit...

Ah, por cierto, trolito... ¿te habían dicho alguna vez que estás irresistible cuando te pones nacionalvictimista?
Si es que no te enteras de ná... pero denadenadená...

Anònim ha dit...

Goita, que aviat se li han acabat els arguments al Anokin. Ja insulta i tot amb aquesta boqueta de pinyò que tè el benestatnt escriptos-recollidor de cagallon de tatano/gos.

Anònim ha dit...

De mica en mica se li apaga l'espasa. El cervell ja fa temps que se li va aturar... ves a saber a quin planeta de la seva particular "Guerra de las Galaxias".

Anònim ha dit...

Li deies al Criteri que tu eret's el Jedi "que salió rana" pero, imagino, que volies dir que "nació sapo".

Anakin ha dit...

Ahora sí que ya me meo de la risa, trolito... no me hagas más reír, que se me va a echar a perder el traje...
Sigue así de despistaíllo, que estás monísimo...
XD

Criteri ha dit...

Molt ben intuït Evo. I no només l'alcalde del teu poble ja que podem parlar de sagues "dinàstiques" no nobles: també els Bush, Pujol, Aznar, Mussolini, la Tura i mil més. Em sembla que seria més que biling. Noctas.

No era perquè entrés tota la patuleia que he suprimit filtres, però tot i el pastejadoremmerdador sonat -més que cap- i la gent que va a la seva, m'alegro perquè veig fidelitat.
Fumigaré de tant en tant tant paràsit.

Anònim ha dit...

Fumiga però a mi deixam passar, que soc l'anónim bò i divertit. Sinó qui els hi fotrà "candela" a aquests dos que venen sempre a donar pel cul als catalans?. Salutacions amic Criteri.

Maspons ha dit...

Collons, buscat un perfil blau d'aquests o com es digui i intervè en les qüestions que vulguis defensar.

Anònim ha dit...

No diguis paraulotes, home que tu ets molt ben parlat. Dic no, no i no. Defenso al meu dret a ser anònim. Vull ser nomès un home del carrer. No vull pas cap nom. Soc del fossar dels sense-cara. Si tanques l'aixeta jo no hi serè. Quan la tornis a obrir, jo tornarè. Sempre em tindràs... si vols. Al teu costat, defensan'te a tu i a Catalunya. ¡Semper fidelis!.

Anònim ha dit...

Ostres, m'en vaig que estic veient l'Italia vs. Paraguay i encara m'el perdrè. ¡Fins desprès¡.

Maspons ha dit...

No t'identifiquis però toca el tema! alguna vegada!
Tens raó, però hi ha ocasions, i aquesta n'és una, un taco és inevitable.