22 de març del 2009

Model ja existent de com governar un país. Nou blog: El Criticaire

* Llegits els comentaris, cal agafar aquest escrit amb pinces i lupa.

Encara una mica d'economia fàcil.

Van fer un reportatge sobre Mercadona on vàrem veure una empresa regida amb un seny i sentit pràctic inapel.lable.

Accions com treure la capsa de cartró dels dentrificis, eliminar productes "enriquits amb omega"; el funcionament de la guarderia; els horaris compatibles; una racionalització del transport, fins a les relacions humanes interempresarials. I moltes més.

Però perquè l'administració no actua amb aquesta lògica pràctica, funcional, fàcil, SENTIT COMÚ! com ho fem tots a casa nostra? I ben administrant.

Insisteixo: la lògica no entenen de política. És l'hora de la vulgaritat dels fets. Podem parlar de ideologies, fer proclames, però són realment més útil coses com treure el cartró del dentifrici. Cosa que molts veuen com una collonada. El drama i la trampa del nostra sistema productiu és que hom dirà la fal.làcia que els fabricants de la capseta poden anar a l'atur.

Potser amb l'amo de Mercadona no coincidiríem en el decreixement, però de ben segur tindria el meu recolzament per a governar el país així.

NOU BLOG, CRITICAIRE.BLOGSPOT.COM

Tinc a mig fer un altre blog: EL CRITICAIRE, que tindrà només 4 entrades. I de pasada demano si algú sap com posar els dos blogs -o si es pot fer- a Google Analytics.

Ah, el meu criteri és el primer del món. Al menys a Google :)) -és fiable?- :)

12 comentaris:

Evocacions ha dit...

Les consultes tècniques no són la meva especialitat. Veurem si el senyor Gomara en sap. El criticaire? M'hi apunto. Criticar és una funció social bàsica; això sí, criticar amb cara i ulls; alguns sembla que tenen por de criticar....
Un documental sobre Mercadona? Ep! M'interessa, que etic ficat en temes de sociologia i sobretot de sociologia del treball (SAlaris? Aquest diumenge LA VAnguardia publicava els salaris mitjans a les diferents zones de BArcelona i hi havia més de 1500 euros de diferència entre La Barceloneta i Pedralbes.. i segurament les xifres han de ser superior)

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Doncs, sí, jo t'ho puc dir, i s'ho poden posar per separat; ja em vas fer la consulta al meu bloc, i jo, que sóc un malparit no vaig contestar-te, però no és per falta de ganes sinó de temps, paraula. La veritat és que jo no li faig massa cas a aquestes coses del Google analítics i altres motors d'estadístiques. El crack és en Víctor Pàmies. Però ho tinc als meus blocs, sinó en tots, sí en alguns; deixa'm que m'ho miri i t'ho explico.

Salutacions company

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Mercadona, amb tots els respectes, no em sembla exemple de res bo. L'empresa que dirigeix el mafiós de Paco Roig té diversos expedients judicials per assetjament laboral des de fa molts anys, per posar un exemple, o pagar a sicaris per a pegar-li una pallissa de mort gairebé a un delegat sindical de nit al carrer abans d'entrar a casa seva, i que després han de posar vigilància policial a aquest i d'altres delegats sindicals perquè estan amenaçats de mort per l'empresa. Contractar a immigrants a origen amb unes condicions i després quan venen a aquí els exploten laboralment. No em sembla exemple de res bo Mercadona.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

MERCACOSO

Mercadona a Viquipèdia, conflictes laborals

Mercadona en lucha

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Jo de fet no compro mai a Mercadona perquè faig boicot contra l'empresa.

Anònim ha dit...

Sincerament, jo ja suposava que explicaven el que els hi convenia, però reconec la meva precipitació en la lloança, ja que el que explicaven era coherent. Albert,

Referent a la conya del Analytics, em sembla que no encerto el codi o potser és l'email repetit? Si hi ha massa tela, deixe-ho i merci igual.
Ja que ens ha fallat Mercadona, si t'interesa, Albert, t'informo que la casa que fa els iogurts la Fageda
és modèlica i dona feina a discapacitats, a Olot.

Evocacions ha dit...

Buscaré per la xarxa. Ja coneixia els problemes de Mercadona: també LA FAgeda perquè va anar un company de feina. Cercaré a internet per poder passar-los als alumnes (si no és delicte la formació, clar.

Anònim ha dit...

Doncs jo sí que compro a Mercadona, caldria veure la certesa d'aquestes irregularitats, lo cert es que donen uns preus més barats i això vol dir algo.

RDC ha dit...

Per preu barats aneu al Lidel!

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Anònim, si a tu et sembla que les informacions sobre les irregularitats de Mercadona amb proves judicials i sentències firmes no són prou certeses, ja em diràs tu.

Anònim ha dit...

La confiança que em mereix el sindicat anarquista que ha fet les denúncies es cap.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Veig que no et mereix confiança el sindicat però tampoc les proves i sentències judicials, ni els anarquistes però tampoc el poder judicial, ara bé qui no mereix gens ni mica de confiança és una persona que no s'identifica quan escriu, que no dóna la cara i s'atreveix a posar en dubte tot, ara els pobres treballadors i les pobres treballadores que pateixen abús que els donin per sac, no? Jo no em molestaré a respondre't res, jo només parlo amb persones reals no anònimes.