13 de febrer del 2009

ORIGEN DE LA "CRISI". Anàlisi heterodox. (Trilogia de la "crisi"-I- )

Els economistes no ho havien previst; no saben que fer, i crec que ni tan sols encerten el perquè.

Ho atribueixen tot a quatre "descamisats" americans. Difícil de creure que ells tinguin els calers que falten. Ells han sigut el símptoma. Lliguem les preguntes lògicament.: si els bancs no tenen diners qui els té? Estan sota les rajoles? Afinem més: Qui té el gruix dels diners del primer món!? -ja tenim la pregunta- . L'altra seria: perquè ningú diu que tot ha coincidit amb l'augment monstruós del preu del petròli?

- On són els diners.

Vet aquí: rius de diners han fluït i fugen cap a les Aràbies, a canvi de rius de petròli. Saber quans més n'hi han a Xina, a les Cayman, o els que hem deixat fent turisme al sur sí que ho podrien dir els experts. (Aquest escrit té alguna setmana. Ara veig que hom ja comença a plantejar això. No pas a respondre de manera convincent)

- Què ha passat?

Faves comptades; res de nou. Com a qualsevol llar ens hem arruinat perquè hem gastat massa. Tantes voltes cal donar-hi? I si algú troba origens més plausibles que els expliqui.

En la part II de la trilogia raonaré el despropòsit que representa dir crisis a això. I a la III la sortida; l'única que em cap al cap.

*Quan tregui les cometes a crisi és que haurà començat

4 comentaris:

Evocacions ha dit...

La pregunta sobre on són els diners és molt i molt pertinent. Que hem gastat molt, m'agrada que ho diguis. El preu del petroli? sembla clar! Tothom fuig de les responsabilitats davant la crisi. Responsables en som tots, clar (com diria el Ralco) però, no fotem, uns en són més responsables que altres. Jo crec que ni tu ni jo tenim pasta a les Cayman, ni hem cobrat una mil.lionada com els banquers estadounidencs que, a sobre, s'havien embutxacat 3600 mil.lions de dolars a compte de tots. I després el que funciona malament són les empreses privades (avui he fet a classe una explicació sobre empresa privada i pública. Ho sento.
Esperem a veure que diuen els teus comentaristes

Anònim ha dit...

Jo crec que els diners que no diuen on són, són un arma perillosa en mans de no sabem exactament qui, que sap que ens té agafats pels pebrots.

Anònim ha dit...

Jo diria que cap el narcotràfic també han anat a parar una quantitat molt gran de diners. Mouen unes quantitats que equivalen al P.I.B de molts països. Pel demés crec que l'anàlisis que fas, en general és correcte. A veure les solucions.

Anònim ha dit...

Cer Albert, uns més que altres, però la gent que s'ha embarrancat comprant cotxes i coses per sobre les possibilitats també són culpables.

Bona aquesta del narcotràfic, que diuen que és el negoci més gran del món, però no sé si se sap on guarden els diners a part d'invertir-los amb el totxo a la costa espanyola.