28 de gener del 2019

Vicent Sanchís, TV3, a Mollet

Publicat a Som Mollet

El director de TV3 ha estat a Mollet a fer una conferència "colòqui". La pregunta que tenia preparada era una altra, però a l'anar repetint que la televisió catalana havia de "competir" per l'audiència, li vaig qüestionar si això havia de ser la prioritat d'una televisió pública.. Suposo que no li va fer molta gràcia. Se'n va sortir com va poder. Amb tota la bona fe li vaig preguntar si era cert lo d'un excés de plantilla. Va contestar que sí però no. Li vaig fer referència que tot i l'excés de plantilla, els programes més cars els fan empreses externes, ara certament amb retallades. La  federació de productores ja ha demanat es redueixi la plantilla sobrera de l'ens. Amb "molt d'enfàsi" va dir que el 90 % programat per les cadenes públiques catalanes era producció pròpia. Xifra tan exagerada que penso que no caldria ni rebatre. 

Al no tenir les dades al cap no vaig insistir i és per això que aprofitant l,amabilitat de Som Mollet , hi dono aquesta i altres dades, sobretot a part del públic, que va donar més credibilitat al senyor director que a un servidor. Públic sospito informat bàsicament per Tv3. Públic que ignorava que el l'espai de la molletana Ruth Jimenez estava fet per gent fora de casa,com el Cases d'algú i El Foraster i tants. O que el també al.liè Toni Soler els -ens- ha facturat en tres anys 6.000 milions de pts (sic), ni que TV3 té un 85% més de personal que Tele5. He trobat dades dels sous del 2008. El director de l'entitat -ectoplasmàtica diria- audiovisual catalana, anomenat CCMA cobrava 250.000 i el president 129.000 euros anuals. El director de la televisió catalana guanya més que el president de la Generalitat. La ràdio catalana no queda enrera en quant a pressupostos i sous gegantins, que els paguem tots. 

En Vicent Sanchís, com tots els directors, és esclau de l'audiència. Tenint en compte el  nivell d'exigència de la darrera, obviem retreure-li  l'absència de programes culturals, com La Clave,  o de teatre o cinema clàssic,etc. Innecessarri és també establir comparacions entre aquesta TV3 i la de la primeria.

(En Sanchís es va mostrar com a persona molt intolerant a les crítiques, tot i ser-ne especialista a fer-les)

2 comentaris:

Outsider friar ha dit...

Té, Criteri, que penso que això t'agradarà:

https://www.youtube.com/watch?v=dbaXHy5EtPY

(expecialment a partir del minut 5:25)

Maspons ha dit...

Grácies pater!! Arguments de pes i valuosos!
He de penjar coses pendents, interessants..per a mi,és clar.