5 de febrer de 2015

Una actuació errònia. (a les meves antípodes) Publicat a Contrapunt


Publicat a Contrapunt

Suposo que passa arreu però ho he  observat  a Mollet, Granollers i Parets. S'ha procedit a l'eliminació de vegetació silvestre,herbassars i matollars de marges, torrents, lleres de riu, etc Entre excessiva, innecesària i antiecològica. Suposo que l'error és que les zones on s'ha actuat no es consideren "espais naturals" sinó una mena de plaga verda, un paisatge que molts consideren inapropiat dins una "estètica urbana", com si una mica de natura salvatge fes lleig. S'hauria d'acabar amb el concepte "males herbes".No parlo òbviament de deixar la vegetació del parcs crèixer lliurement.

A l'estranger és costum a l'hivern ajudar a les aus proporcionant-les alimentació, donada l'escassedat de recursos alimentaris a la natura. Amb l'arrassament de l'herbam i matolls privem als ocells -i altres animalons- de la font d'alimentació necessària- llavors i microfauna- i acabem amb la interacció ecològica entre espècies. La fauna hi és més diversa del que ens pensem. Als matollars de la via del tren he comprobat personalment que hi viuen eriçons, conills i mussaranyes.

Si el que dic calgués ser matisat, agrairia alguna puntualització per part d'algun dels responsables o  especialista.

(Ara, per desgràcia colossal i irreverssible, la que ha perpetrat MANGO a Lliçà)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Es qüestió de supervivència, pensa que son ells o nosaltres, si poguessin els matolls ens devorarien sense cap compassió.

Criteri ha dit...

ara ens devora la merda i el ciment. Parlo de la vegetació de zones naturals verdes urbanes o periurbanes,marges i lleres, etc que s'ha arrasat i deixat quasi com el camp del Barça

Criteri ha dit...

per cert ara m'enrecordo de lo q va dir aquell al Foraster: Els de Barcelona no tenen puta idea de res (d'entendre'l l'entenc una mica :))