12 de maig del 2014

Sis coses bàsiques sobre el procés i que ningú gosa dir (sic,sic)

- Enquestes referendum: meitat pel sí i meitat pel no. Tenint en compte majoria silenciosa i els ns/nc... perdríem.

- Cometem un gran error: insistim en dir que volem votar...una cosa que perdríem. Repetim We want to vote en lloc de We want to be. Clarament:  jo no acceptaria un resultat negatiu.


- Ningú gosa dir que la majoria d'immigració dels 60-70 i descendents no estan per la independència - encara? Tant de mentalitat colonialista com  no.

- Ningú diu que qui decanta la balança a Quebec son els negres i els pel-rojes -o com es digui correctament.

- El procés té moltes falles fatals,  la més greu és que no se segueixi l'esperit de la 4ta.Via que proposo -click-, conciliadora,  d'independència no rupturista, pragmàtica  i per tant la única possible. Qualsevol altra pretensió portarà problemes impredibles, o encara més, una desfeta duradora.

- La nostra incapacitat política i diplomàtica és consuetudinària i part de la idiosincràsia catalana. Si no apareix algú amb cara i ulls que vagi pel camí que apuntava,  no ens en sortirem o perdrem  bous i esquelles. Qui creu que no caldrà flexibilitat ni concessions -anant bé- erra totalment.

Bé, si algú considera que l'he enredat amb el títol del post, llegiré de gust els seus arguments.

I CAL repetir-ho:

Dec ser L'UNIC català que defenso quedar-nos a la corona si aquest fos un peatge a pagar per la independència I cofoi. Per tant que NINGÚ -ningú més-  s'ompli mai més a la boca amb l'exemple escocès.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que efectivament hi ha punts dels que toques que no s'han tocat i que els polítics i la gent hauríem de posar sobre la taula.

L'Home Tranquil ha dit...

Últimament la cosa pren un aire que no sé com dir-ne. Molts independentistes ja es fan "palles mentals" (perdó per l'expressió) amb el que passaria l'endemà.
En el seu moment em vaig sentir atret per un plantejament carlí i tradicionalista: territoris hispànics units sota una Corona. Dubto però que tant els stablishments enfrontats com els dinastes fossin prou assenyats i flexibles.

Maspons ha dit...

Sí, crec que prevaldrà la rauxa enfront el seny i la cosa s'enredarà molt.