24 de febrer del 2014

2 fets dels que el país n'hauria d'estar al cas




D'entre els molletans n'estaran al cas algun miler -lectors del Contrapunt-, de la resta del país ningú, i caldria.

Publicat al Contrapunt

El Contrapunt ha publicat dues perles precioses que vull destacar.Suposo que contradiuen  Mc Luhan amb allò que el missatge és el mitjà. No hi ha mitjà petit. L'escrit de'n Girbau,la setmana passada. Després de llegir-lo,dubto que cap militant pro-acortament continués parlant amb tanta seguretat sobre la seva "inocuïtat" moral.Ni sé amb quins arguments contradiria als d'en Girbau, pesants com una llosa; escrits des d'una perspectiva necessària. Aprofito per esmentar la de'n Ferran Pérez dient-nos que això de les carabasses decorades per Halloween era ja una cosa ben nostrada per Tot Sants al Mollet del segle XIX! En fi, dues contrapuntades de les que tot el país n'hauria d'estar al cas. 

La carta del Girbau és de lectura obligada pels pro, anti, o neutres en el debat sobre l'avortament.                                 ----------------------------------------------

Escrit de Jaume Girbau / President Associacio Discapacitats ADIMO

Jo sóc un presumpte avortament del segle XXI


Em dic Jaume i tinc 45 anys, vaig nèixer amb una greu malformació congenita, aquesta que la llei permet que se m'elimini... tinc una vida normal, com qualsevol mortal, molt activa, alguns ja em coneixeu... vaig ser afortunat perque vaig nexier al segle passat, quan encara no es feien tantes proves com ara, quan no es podia aturar un embaraç per motius de condicio fisica.

Ara molta gent progressista defensa el dret a decidir, en tots els ambits, i em sembla perfecte... Jo us faria una reflexio: creieu just que la llei permeti avortar en cas de malformació del fetus? Sabeu el que això implica, que a partir d'ara no veureu persones com jo pel carrer, ni persones amb sindrome de down, ni persones que no siguin de raça pura "normalitzada"... quanta hipocresia. Alguns s'omplen la boca parlant de diversitat però estan d'acord que a una persona com jo la puguin eliminar en funció d'una condició física diferent a la resta... si us plau, reflexionem-hi tots plegats. No estic dient que la meva vida hagi estat fàcil, evidentment que no, però per a qui és fàcil?!

No hauríem de permetre una llei que discrimini en funcio de sexe, raça o condició... I permetre l'avortament en algun d'aquests supòsits per a mi té un nom: racisme... No nego el dret a l l'avortament però si nego el dret de l'avortament selectiu...o tots o ningú.

També sóc conscient que algunes mares, com potser hagues fet la meva, tiraran endavant amb l'embaraç malgrat que el fill no neixi amb les condicions esperades. A totes elles, els hi dono les gràcies...

Finalment, per si algú ho dubte, sóc independentista i d'esquerres, però això no vol dir estar d'acord amb tot oi?



5 comentaris:

Anònim ha dit...

avortament per tots? avortament per ningú? que tal si deixem decidir?

http://www.youtube.com/watch?v=HMwe0nr1D2g

Maspons ha dit...

Es un tema sobre el que no m'he pronunciat mai, és massa difícil.Decidir la dona? Un antiavortista diria que el futur esser humà no podria decidir res

L'escrit del Girbau es un exemple que no es pot anar parlant de eliminar un embrió com si fos el mateix que treure's un quieixal .
(El video de yout dona error

Anònim ha dit...

La veritat és que això de l'avortisme té un punt de regust nazi

Maspons ha dit...

hmmm

Anònim ha dit...

Ara va el vídeo?