9 de maig del 2013

Una cosa que fa molta ràbia a les persones sensibles i que ningú en parla

Últimament hi ha la moda de posar música de fons a  les imatges, ja sigui de pel.licules, sèries, reportatges, documentals i fins i tot a molts programes de xarrera! Sovint ho fan a un volum altíssim, que no et deixa sentir el que diuen. A la ràdio sembla talment una interferència.  Perquè ho fan? per a què donem encara més volum al so? Per disfressar la inconsistència dels diàlegs?   Perquè hi ha algun creatiu que es creu que la música a tot hora "vesteix" el producte?

Teoria peregrina

Generalment, en el cine sobretot, la presència i volum de la música és inversament proporcional a la qualitat del producte -fixeu-vos-hi. Per això en el cinema francès o anglès això de la música no passa quasi mai. Us imagineu una pel.licula del Rohmer, amb lo que s'hi xerra, amb musiqueta - alta o baixa- de fons?!

2 comentaris:

JR ha dit...

Si senyor!jo m'he cagat cent vegades en la mare que va parir les musiquetas de fons a tota pastilla.

Maspons ha dit...

Ja som tres, JR!! A la ràdio ha escrit una noia o dona sobre el mateix, Enganxo la carta escrita a RAC 1 on tambe correeixo al "sobrat" del Monzó.
Carta-
Hola, Continuo amb les correccions a Monzó -continua amb els errors. L'altra dia el corregia sobre deu i Déu, etci. No hi sentit que ho esmentàreu, cosa que no dubto que ho hàgiu fet sense que jo ho sentís, que ja sé que no "os duelen prendas" o feu escarafalls (?). O potser no escric a l' email correcte. Aviseu-me si és el cas, sisplau.
.Avui ha comès dos errrors seguits: berbiquí és filaberquí i ha dit gasolina!
Ho ha compensat donant la raó als oients en el cas Gascón i deixant implicit que la Rahola és insoportable -afegeixo intolerable- Canvio quan surt. També quan ha donant la raó en el tema dels fons musicals. Jo tampoc els puc aguantar i no us poso quan els poseu.
La senyora aquesta em deu haver llegit el post darrer:.....
(els hi envio el post)