20 d’agost del 2012

Dignitat nacional. El problema.

- l'Assemblea Nacional Catalana de Mollet ja ha començat a mobilitzar-se per a la Diada tot posant autocars a disposició dels patriotes, dels nacionalistes, i en general de la gent amb un mínim de seny i dignitat, i disponibilitat, per anar a la històrica -segur- Diada d'aquest any. Ningú a casa! 
Circula un correu que diu que si som 100.000 allà es fotaran un fart de riure, tal i tal, i si som 3 o 4 milions -no recordo- Catalunya seria lliure demaà mateix. Compte, no em mamo el dit, i sé que apart d'exigir diginitat nacional a la ciutadania hem de demanar una regeneració política nacional -i intel.lectual, moral i espiritual- ja que la nostra classe política no és tampoc per tirar coets. Ni potser avui nosaltres com a poble.

- Al darrer post parlàvem de la gran solució al gran problema de l'atur, la feina, és a dir, de la renda de cadascú. L'altre gran problema és l'espoli nacional-siguem optimistes i pensem que invertiríem amb una mica de cap el capital que ara paguem a l'estat, que aníriem millor. Però ara torno a incidir, en aquestes jornades de calor i sequera infernal, ara que percebem diàfanament que l'aigua ho és tot, que sense ella i una natura harmònica no som res, torno a cridar fermament que la qüestió de l'espoli,  les llibertats nacionals, i els afers econòmics són absolutament intranscendents davant la magnitud dels problemes causats quan la natura que no ens és al.liada i encara més quan som nosaltres qui hem trencat aquesta al.liança.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Sempre ho he dit!: Deixin sisplau de beure aigua i, ¡recony! comencin a beure xibeca o no ho explicarem... no veuen que no n'hi ha prou?

Maspons ha dit...

D'actord:) (esperem poder-ne anar fent conya de la qüestió)

Anònim ha dit...

I tant!

Lector ha dit...

De conya em sembla que poca. Al diari d'avui surt que el nivell de desgel dels pols aquest any és récord absolut.

Anònim ha dit...

Es clar que si... com que fa més escalfor. Si et meges un "polo" a 30 graus no et durarà com sit'el fots a 40 graus, oi? Doncs això... amic Lector i amic Criteri.

Anònim ha dit...

Quan vinguin les tempestas de la tardor ja em direu si no hi aigua. Potser hagueu de sortir nedant de casa vostra... sort que no és xibeca, -com deia aquell bon hame- sinó... esdevindriem tots alcohòlics!!

Anònim ha dit...

"bon home" volia dir.

Anònim ha dit...

Aviat, aviat... ¡¡tots xops!!

Maspons ha dit...

He sentit lo de l'Àrtic a la tele: És el 97 per cent el que s'ha fos aquest estiu!!

Mireu, o potser no, que us incomoda:
La fusión en los hielos de Groenlandia se anticipó cuatro semanas al fin de temporada, batiendo todos los récords registrados anteriormente, e hizo crecer los temores por el impacto del calentamiento global en la tundra después de que Marco Tedesco, profesor asistente de ciencias terrestres y atmosféricas en el City College de Nueva York, informó el registro.
Este año, el acumulado de fusión del 8 de agosto ya había superado el récord de 2010, a lo largo de una temporada completa, según el análisis del profesor Tedesco, y ahora llegó a un récord histórico desde que comenzó su control satelital en 1979.
Esto augura un cambio de cara para el sur de Groenlandia, con adelgazamiento de la capa de hielo en sus bordes y lagos en la parte superior de los glaciares y la perspectiva de que el hielo del Ártico podría desaparecer en 10 años a juzgar por el aumento permanente de la velocidad de fusión.
El Dr. Thomas Mota, profesor de la Universidad de Georgia, confirmó que la masa fundida acumulada en el año 2012 había superado a la de 2010.
El hielo y la nieve en partes más altas en el sur de Groenlandia habitualmente se derriten por unos días como máximo y este año se ha prolongado durante dos meses, lo cual evidencia que se está al borde del peligroso límite en que la excepción se convierte en norma.

Maspons ha dit...

Uns -els negacionistes- o els altres -els "catastrofistes"- estem equivocats i haurem de demanar perdó, i em sembla que no serem els segons.

En tot cas "l'error" dels catastrofistes seria inocu. Els dels negacionistes un error criminal.

D'altra banda , ben mirat, no sé de què hauríem de demanar perdó si la realitat ens dona la rao i l'Àrtic es fon, com ja fa anys que advertim.
La veritat és que no podré entendre mai com el ser humà pot negar públicament la realitat palpable. El cinisme no és prou explicació.

La pregunta és: Què ha de passar més per a què us preocupeu?

Maspons ha dit...

Ah, la darrera pregunta no és en absolut retòrica.

Pollensà ha dit...

Bajanades, Criteri, bajandes... veuràs quan plogui. Nedant sortiràs de ca teva

Maspons ha dit...

Cap de setmana desconectat. Veuré el penosíssim panorama de sequera i eixut dels camps.

Visca Catalunya i visca la terra!

Pollensà ha dit...

¡Visca Mallorca! i ses platges.

Anònim ha dit...

Cal ser bastant imbècil per no adonar-se que al planeta li passa alguna cosa.

Pollensà ha dit...

Al planeta li sobren imbécils com tu, anònim. En els últimos 160.000 anys, aparagué l'"Homo sapiens" el Sahara es va tornar de vergel a desert i van haver dues o tres glaciacions. ¡¡Savis!!

Pollensà ha dit...

"de verger a desert" he volgut dir.

Sombrero de copa ha dit...

Que us donguin pel sac a tots plegats!!

Sombrero de copa ha dit...

i... a mi, el primer, hahaha.

Anònim ha dit...

la puta que us va parir a tots, cabrons!!!!!!!!

Pollensà ha dit...

A tu, el primer anònim.

Maspons ha dit...

Vinga, tema sanhat. Com diu el mallorquí: "el Sahara es va tornar de vergel a desert..." Doncs és això més o menys. La cosa va per aquí.