9 de juny del 2012

Quin regal de noces ha de fer una família senzilla a un polític de sou milionari?

Tinc un parent que està convidat a una boda i no sap que feR. El nuvi és un polític municipal i des de fa quatre dies també amb cadira a la Diputació. Dos sous d'escàndol -que val més que no sapigueu- per fer ben poca cosa. Aquest parent no té res en contra del polític que es casa; la indignació -i la de mig poble- no és per ell que només ha fet que aprofitar-se del sistema de prebendes polítiques. Això sí, caldria valorar si és ètic acceptar uns diners que no et corresponen moralment.  Però és clar, el meu parent, quasi mileurista i contestatari, diu que li toca bastant la pera haver de fer un bon regal o ingrés a algú que parasita la societat. El regal ja el te cada més a través dels impostos i sancions de la ciutadania.

Hi van cinc persones. Que hauriien de fer els convidats, uns indignats però tots banyuts? Pagar el beure, a sobre? Fer només un detallet? Cap regal? Com justificar-ho? No anar-hi?  I els principis?:


Trailer. Al pròxim post detallo uns quants sablassos més que m'han cardat "els de dalt" i altres vulgaritats. Un d'ells sobre obligacions preferents.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bossa plena de merda!

Outsider friar ha dit...

Elemental: el mateix regal de noces que farien a qualsevol altra persona. Si et conviden a una boda, hi vas per afecte o consideració als nuvis o a la seva família. Ningú hi va obligat.
A més, no m'ho crec que un sou municipal + un sou a Diputació sigui milionari, si no és que, benvolgut Criteri, al cap de deu anys encara parleu en pessetes.

Outsider friar ha dit...

...Un altre tema seria si la Diputació de Barcelona, per exemple, ha d'existir o no. I si ha d'existir administrativament, si necessita realment TRENTA (polítics) membres electes xuclant de la mamella, quan amb mitja dotzena farien el mateix (o millor).

Maspons ha dit...

Sisplau lectors amics, feu-me quedar bé i escriviu-me i doneu-me alguns opinions més per dir al parent.

Ojo, Outs. diem que cobre molt...per la feina que fa! Són 50.000 euros més prebendes, més sou municipal, més prebendes i momes. Diuen que li paguen per "assessorar", o sia que no deu tenir ni horari.

Anònim ha dit...

Home Outsider, amb el sou que cobreu vosaltres suposo que no considerarás petita la pasta que s'emporta calenteta el polític aquest i tants d'altre.

Suposo Criteri que no li tocarà altra cosa que fer un bon regal o barallar-se amb els nuvis.

Milions de catalans ha dit...

Aquest Outsider deu ser un dels "de la mitja dotzena" que ell mateix preconitza. Mai m'he refiat de la gent que porta visera i ulleres de sol amb efecte mirall. Les imatges que torna un mirall no són aptes per a somniar. Pel que es veu és de la colla del que s'ha de casar. No obstant, sent també amic d'en Criteri, ja li dona bons consells, ja.

Outsider friar ha dit...

Perdoneu, però sembla que parlem idiomes diferents... La pregunta que formula el blogaire te la resposta= regala-li igual que a qualsevol altre, si no es que vas a les noces per simple hipocresia o compromís (el regal depèn de la teva situació econòmica, no de la d'ell).
Una pregunta diferent seria si un polític de sou substanciós te o no en els temps que corren, dret a la vida o ha de ser considerat necessàriament per aquesta sola raó una persona des honesta.

Anònim ha dit...

Outsider, sobre això que dius de la consideració de la deshonestedat, jo no tindria la conciència tranquila cobrant un sou -dels ciutadans- molt per sobre del que em mereixo i més en aquests temps de crisi.

Anònim ha dit...

Capellans barruts. Vivint dels calers d'un estat aconfessional.
El Natzarè us fotria una estirada d'orelles que fliparieu. Teniu els collons de dir-vos cristians quan no sou més que uns aprofitats ressentits i resavis.
Barruts. Aneu a la muntanya a fer d'anacoretes i a menjar arrels.

Milions de catalans ha dit...

No tens raó anònim. Els capellans, sense els "barruts" -no cal insultar-, viuen dels diners que els hi donem nosaltres quan senyalem la casella de la declaració de la renda... savi!, igual que les ONG's i el propi Estat. A més a qui t'adreces? Que jo sàpiga en aquest blog no hi han ni venen a pastorejar capellans. Vols dir que no t'has begut la garrafa del vi dolent?

Maspons ha dit...

No sé si cal comentar res, però si vull agrair molt les aportacions dels que han respost la inquisitòria.

Maspons ha dit...

Ah, si algun del grapat de blogaires més o menys habitual hagués demanat -com jo he fet explícitament- una resposta a un dubte JO l'hagués donada. A no ser que no ho hagués llegit o no tingués resposta, que no crec que sigui el cas.

Anònim ha dit...

Per molta casella que diguis, són diners que paga l'estat.
Jo també vull una casella i que em subvencionin, no et fot?
Ousider Friar és un clergue saviondo. Com el Criteri, saviondo sense clergue (es veu que li agraden molt les sagales, Mira si li agraden que fins i tot li agrada la seva.

Anònim ha dit...

Si cada un dels que marca la creu hagués de donar els mateixos calers a l'esglesia espanyola sense passar per via de la declaració de la renda, veuries tu que magres les passarien aquests paràsits de capellans, que viuen amb l'esquena més dreta que un pal d'escombra.
Farien bo allò del vot de pobresa. Hipòcrites.

Anònim ha dit...

Sagales o sigales? Només una lletra ens separa del drama. L'Esglèsia és el nostra maná espiritual, el nostra mur de les lamentacions. Quina casella vols que et possin a tu amb lo cafre que es veu que ets, anònim imbècil i insultador. Tot tu, ets un insult a l'intel·ligència. Què hi vens a fer aqui, anònim?, quan el Sr. Criteri demana ajud per resoldre un greu problema de protocol. Jaume, ja et vaig dir que fas pudor... i deixa d'escriure com anónim que tots ja sabem qui ets.

Anònim ha dit...

Ah, i diguis el que diguis set-ciències, els diners els paguem nosaltres perquè així ho volem, i no l'Estat. L'Estat només administra.

Maspons ha dit...

Tranquil anònim amic. Encara que ell ho digui per provocar, aquest tipus de gent com el Jaume encara ens fa ser més catòlics.

Anònim ha dit...

Jo, amic Criteri no soc catòlic ni res que tingui a veure amb la religió, però em fa molta nosa veure com hi ha qui vol ofendre l'estament religiós perquè si, perquè és la moda -is fashion-, perquè així lliberan els seus dimonis particulars. Jo, no ho necessito això d'ofendre ningú per les seves creences. És de rucs, de males persones fer-ho això. Només dir que ¡ojalá! s'escampi una maledicció aclapardora envers tots els que deliberadament volen fer mal a d'altri per motius de conviccions morals. Ho dic convençut.