19 de gener del 2012

L'Espanya del sud ha de ser el nostre model

Als catalans ens hauria de caure la cara de vergonya de lo malament que administrem.els diners públics -o ens els administren els nostres dirigents . Els andalusos i extremenys haurien de ser el nostre mirall pel què fa la gestió pública. Allà baix els nens tenen llibres i dentistes gratis, els grans les autopistes, la correcció de la miopia i no sé quantes coses més ; tot això pagant molts menys impostos! Ara diuen que donen 12.000 euros a qui compri una casa. A més la seva economia és capaç de  mantenir, de pagar un sou -modest suposo, això sí- a qui hagi treballat algunes setmanes -en diuen peonàs.

Com ho han assolit? Fàcil: a part de la potència del seu teixit econòmic  ells han sabut aplicar la primera llei del bon govern:, la llei de les tres emes: ministració, ministració i ministració -vegeu post del mateix títol. Aprenguem-ne!

Miri com es miri...quina vergonya... quanta indignitat.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Indignitat de qui, Criteri?

Anònim ha dit...

Doncs, ja pots començar a passar... et fots la barretina i ¡apa cap avall!... i ja tindrem al Criteri instal.lat a la terra de la verge santísima.

Ricard C. Estrada ha dit...

El miracle del Sud d'Espanya... no era Suècia on es vivia així?

Maspons ha dit...

Primer anò, la pregunta és aquesta: NO indignat de qui?
i pel segon: tot i la moma si fotés al camp no seria pas al sud.

El sud s'ha emmirallat en Suècia, i ha esdevingut la Suècia del sud, certament i fins i tot l'ha superada perquè el sud d'Espnya ha aconseguit aquests nivells de benestar quasi sense treballar. Mèrit extraordinari.

Maspons ha dit...

Troll, no tho anava a dir perquè continuessis malgastant el teu preciós temps contra mi, però bé, així evito la feina-mínima- a esborteus els teus insults:
He descobert una funció -bé, m'han dit- del correu brossa que enviarà els teus comentaris directament a la plana de la brossa. Com diu l'Apañó...serà escribí pa ná:)

Anònim ha dit...

Genialment caustic i irónic! Poc o cap articulista seria capaç d'escriure alguna cosa igual i amb un enfoc tan original en aquest país de formigues i indigents intel.lectuals.

Maspons ha dit...

Una mica sostrià el final. Gràcies. Tot i que considero que tenim bons articulistes, això si, d'ironia i humor no n'anem sobrats.

Maspons ha dit...

Funciona l'aplcació del filtre brossa! He vist la tira de comentaris a la brossa i els he obert -en aquesta ocasió- per a comprobar si era el troll i ahá!!
I aquest és l'últim comentari que li dedico i perdo el temps... i si el vol perdre ell... Només una curiositat em restaria saber i és que em digués que se suposa que hauria d'haver jo fet per a què hagués deixat d'insultar-me. Buscaré un parell de dies més la seva explicació...a la brossa.

Maspons ha dit...

Contestació d'interés només per qui ja sap:
Em vas enganyar. Em vas dir que era un dels dos millors acuarel.listes catalans. Si fos així hi hauria alguna referència a Internet, i no n'hi ha cap.Per tant Una de dos o és mentida això o ho seria directament que la persona de qui parlaves era pintor.

Ara bé, si es tracta d'un artista que no se li ha fet justícia i per tant no és a la xarxa, les meves disculpes

Anònim ha dit...

No hi han referencies a Internet perquè la qualificació de què es tracta és prou llunyana (anys cinquanta) i Internet no en fa referència. Sí n'hi però a un diccionari enciclopédic editat per una editor radicat al carrer de Sant Pau de BCN del qual he oblidat el nom. Aquest diccionari era d'artistes catalans. Però en qualsevol cas el que de debò em va tocar els dallonses va ser la teva actitud de desconfiança i sobretot d'autosuficiència sense marge pel dubte que tant t'han criticat també d'áltres opinadors, entre ells l'aixà.

Maspons ha dit...

No cal ser autosuficient per afirmar que dels trolls no es pot creure res I ningú pot negar que si no hi ha a Internet una sola referència del pintor esmentat hi ha seriosos motius pel dubte. Si tinc una sola prova de sa existència no dubtis que m'humil.liaré públicament.

Anònim ha dit...

Ja t'ho vaig dir abans i t'ho torno a dir ara: Criteri que et donguin pel cul, desgraciat.

Anònim ha dit...

Aquest tio es boig i un desgraciat. Volem saber el nom del pintor!! Trollet, si no el dius quedaràs definitivament com un rematat imbècil!

Maspons ha dit...

Perquè no us poseu un nick!

No, si també el podria dir jo el nom del pintor,amic segon anònim, però m'ocuparia massa temps buscar el coment. Si ell vol ja s'espabilarà.

Outsider friar ha dit...

Oh, si algun dia arribéssim a ser capaços d'assolir el grau de desenvolupament d'Andalusia. Van gaudir d'AVE onze anys abans que els catalans (setze anys abans si considerem Barcelona). Ens van passar al davant també en la gratuïtat del servei municipal d'autobusos urbans pels jubilats. I amb les retallades qualsevol dia ens atrapen també en Sanitat (encara ens hi haurem d'anar a operar, he de començar a mirar que m'empadronin a la comunitat de Sevilla).
I amb tot això, encara els hi sobra temps als matins per esmerçar 40 minuts per esmorzar "uno con leche, media con aceite y vaso de agua". I a la tarda, la Cruzcampo i el montaito que no faltin. Però ja se sap que els catalans som tots uns aprofitats insolidaris...

Maspons ha dit...

Em fas recordar també ,O. que el mateix dia que s'anunciaven retallades bestials en educació aquí, al diari llegia que "Andalusia inverteix en educació 3.500 milions més que Cataluna"

El que no sabia és que alla baix es prenguin "les mitges amb oli". Glups.


Ahir vaig assistir a la presentació de la Assemblea Nacional de Nacional de Catalunya secció Mollet, -ANC-. Recordeu la cosa. N'aniré parlant. S'en farà parlar.

Anònim ha dit...

Ets un paio extravagant i friki però amb aquestas dues habilitats només no aniràs mai enlloc. Pensat-ho.

Maspons ha dit...

Això que acabo de penjar del troll sense nom és el més suau que m'ha dit. Per això,i com darrera concessió ho publico.I perqué té el seu què.
A partir d'ara no li publicaré res perque tot lo que escrigui ja ni ho podré llegir, perquè anirà al correu brossa i no l'obro mai.

Anònim ha dit...

I el pintor???? que no el dius?

Maspons ha dit...

Anònim, gràcies per l'interès, però deixa-ho tu també. No hi ha qüestió.

Trailer: una predicció, un consell que al final les lumbreres politticoeconomiques han vist -algunes. I altres dades claus, de les que tan agraden.

Maspons ha dit...

Avui és l'últim dia que entro al correu brossa per veure si el troll deia alguna cosa. No deia res.
Creu-me troll, que si alguna cosa no sóc és masoquista, ans el contrari amb critiquen a casa perquè defujo escoltar el Moruinho o veure els resums del Barça quan l'espífia.O sia no em costarà res deixar de llegir-te...-ja veus- els teus insults. Ets repetitiu ja.