26 de gener del 2012

Afegitó d'apunt filosòfic- "L'austeritat CONTRAURÀ l'economia". Ahir mateix això era titular a tots els mitjans. Fa mesos que ho vaig escriure i anys que alguns ja ho sabíem. I la dosi de "catastrofisme"

lo Dues cosetes.



-  "Desastroso, apocalíptico" -com aquell de tele 5

 La meitat de la collita de blat de moro a les Açores, el 30 per cent a l'Argentina, la meitat de la collita d'olives al ponent català estan perdudes. La sequera està acabant amb Àfrica central, de moment. De moment Àfrica.
Crisi ambiental i desajust econòmic van de bracet.
 Aquest és el primer any que no ha fet fred.
Com diu Pla: tan li fa dir com no dir. Les coses són com són.





- Un altra vegada desperten a les tantes -els "savis".

Repenjo lo escrit al Contrapunt fa molts mesos, i que és lo mateix que han "descobert" ara alguns savis economistes i savis a seques i que ahir va estar portada arreu !!

...Què passa aplicant austeritat a l'administració pública?
per exemple suprimint informes, activitats culturals i artístiques, publicacions, personal i un llarg etcètera? En primer lloc grans estalvis al pressupost, sí, però ai las..., també un considerable augment d'aturats, que caldrà mantenir. Com resoldre aquesta paradoxa -essèncial-, aquest monumental atzucac? Hi han dues úniques vies: repartiment de la feina o que qui treballi mantingui els aturats.  Compto amb la intel.ligència del lector, que òbviament ja no creu que la "festa" de les darreres dècades es pugui repetir mai més. No sé si m'he explicat prou, ni hi ha lloc ni ignoro que no és fàcil demostrar que la lluna és rodona a qui la veu quadrada. Deixo la reflexió en última instància pel lector, només calen saber les quatre regles, sobretot la divisió. Una vegada resolt aquesta primera qüestió ens trobarem que arribem a aspectes que ja tenen a veure amb el factor humá, objectius vitals, lleure, etc.

La manca de sobrietat que tants denunciàvem ha portat a la necessitat de ser austers. I si no som austers? el pas següent és la misèria. En definitiva penso que tota proposta d'acció davant el futur ha de passar per un canvi de txip -potser tambe de placa base, o com es digui-. No cal dir que llegiria amb la mateixa atenció les argumentacions contràries."

El trist consol de tenir raó. 


- Apunt filosòfic a posteriori per a un-s que em deia que tenia raó



Tenir la raó no és treure cap rifa. Si vas contracorrent, encara que tinguis la raó, constatablement, t'assegures dues coses: Seràs rebutjat i menystingut. La segona és que ningú et reconeixarà la raó encara que li passi pels morros i això emprenya de veritat -m'emprenyava.

Bé, això és tan obvi que no sé per què ho escric. Potser per si algú no ho sabia.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

L'enemic de l'Aixa, despré de pentinar-lo li va escriure això: "Com veus i ja sabies, el Criteri sempre té raó." Diria que premonitoriament, com es veu al post -ell va escriure-ho abans. Tota la raó Criteri! al menys en aquest post.

Maspons ha dit...

Doncs mira , anònim, "no li arriendo las ganancias" a ningú de les avantatges de tenir raó: La veritat ens és odiosa i és odiós escoltar la veritat i a vegades a qui la diu amb més veritat que nosaltres.

Si vas contracorrent, encara que tinguis la raó constatablement, t'assegures dues coses: Seràs rebutjat i menystingut. La segona és que ningú et reconeixarà la raó encara que li passi pels morros i això emprenya de veritat -m'emprenyava.

Bé, això és tan obvi que no sé per què ho escric. Potser per si algú no ho sabia.

Maspons ha dit...

Aquest post, en tant que obvi,és sobrer i i ncomentable, i aprofito per penjar això que he trobat del mestre.

La libertad del entendimiento
consiste en ser esclavo
de la verdad y la
libertad de la voluntad
en ser esclavo de la virtud.
Jaime Balme
"Xucla't aquesta mandarina!!"

En canvi el Perich, home d'humor tant agre com ell, deia: La veritat la pot dir qualsevol idiota, en canvi per mentir cal una mica de cap" Lo que no veia en Perich, -relativista ell-, és que els idiotes no tenen cap veritat sinó que repeteixen lo que veuen de la corrent majoritària.

Maspons ha dit...

"tant" és "tan", perdó Ja suposeu que els comentaris els faig a raig, a vegades sota un faig al maig .Oblideu aquest joc de paraules.