7 de gener del 2012

Comencem a no anar per tan mal camí. La Generalitat i jo.

Ja farà uns anys, quan tot just s'ensumava la "crisi"  plantejava aquí i a la premsa local els tres eixos bàsics, ineludibles a desemvolupar: solidaritat, autosuficiència i austeritat. Ha trigat, però la Generalitat així també se n'ha adonat.

1- Solidaritat: amb les retallades als funcionaris es pretén evitar acomiadaments massius.

2- Autosuficiència: fa poc han endegat una gran campanya per a promoure el consum dels productes del camp català.

3- Austeritat: no cal que ho desemvolupi, n'hi ha prou i de sobres amb esmentar que han animat a controlar el consum de paper higiènic. 

No està de més esmentar la coincidència entre el que deia jo el 2008 -de franc- i Más ara:

"res tornarà a ser exactament com ho havíem conegut abans. Com més aviat ens adonem que això no serà així, millor". "Res tornarà a ser exactament com ho havíem conegut abans, això de vegades molesta una mica", ha afegit Artur Más.

Deia en Criteri amb sa proverbial i patètica aparent ingenuïtat el 2008:

- El més difícil per els governants: mentalitzar la gent cap a l'austeritat, que la "festa" que  es creia  perpètua s'està acabant per sempre. Dur com obvi: no hi ha caviar per a tots i anar a les Bahames no és un dret, com tampoc canviar de cotxe en lloc de canviar-li peces, i etc

Si algú creu que hi ha un debat -a part l'ecològic- i unes solucions més adients ho hauria de fer públic.
Espero que no hi haurà ningú que m'hagi llegit una mica, que cregui que la cosa va de posar-se medalles.

24 comentaris:

Ricard C. Estrada ha dit...

Doncs tens raó. Recordo, en temps de plena festa immobiliària i creditícia una conversa entre dues caixeres del Mercadona, una d'elles explicava que s'havien comprat -ella i el marit- un dúplex i un monovolum... em vaig sentir malament, que feia jo amb un Focus de 10 anys? El seny acabarà per imposar-se però per a molts serà massa tard.

Anònim ha dit...

Acaben de fer al 3o minuts de TV3 un documental sobre un munt d'aeroports espanyols que era per riure. Milions en inversions i els fan servir quatre gats!

Maspons ha dit...

Doncs mira Ricard, asseguraria que les que se senten malament ara són las caixeres del Maradona. En quant a la pregunta del Focus: feies una demostració de seny.

Anó, el 30 minuts era per riure però també per plorar i indignar-se. Ara l'austeritat és per pebrots.

meta.N ha dit...

Però de què esteu parlant? Què són aquestes ximpleries? Que en Messi ha guanyat una pilota d'or? Que no mireu Tv3 o què?

Maspons ha dit...

Enfrancis, vist el blog -blogs?- i el comentari reconec que no sóc prou llest per saber què vols dir i de que vas, o què ets, tot i que el teu blog és distret a l'hora que heavy. Hom diria que estàs de tornada de tot.

Anònim ha dit...

Ai, Criteri... i tant que no n'ets prou de llest i jo, afegiria que no ets més "tontu" perquè no estudies prou, però amb el pas del temps ho aconseguirás, segur.

Anònim ha dit...

Enfrancis ja t'ha vist el llautò. Cada cop t'el veu més gent i aquest Francis, tot just acaba d'arribar.

Anònim ha dit...

Notes si et creicen les orelles també?

Anònim ha dit...

Notes si et creixen les orelles també?

Maspons ha dit...

Amics, com aquests 4 comentaris me n'envia mitja dotzena cada dia. Potser si els hi publico sentirà alguna cosa semblant a...

Maspons ha dit...

"Argumentant", com veieu.

Sombrero de copa ha dit...

Jajaja, pues yo lo encuentro muy bien argumentado, la verdad... No veo de qué te quejas, bribón.

Maspons ha dit...

No cal que digui que el Sombrero és troll i insulta.

meta.N ha dit...

En primer lloc estic d'acord amb tu punt per punt, en el que dius en aquest post en particular. La menció al paper higiènic és francament divertida.

El comentari de la discòrdia, volent exemplificar el poc criteri de la societat, assenyalava l'entusiasme amb que es va rebre la noticia de la pilota d'Or a en Messi, amb el conseqüent especial lamentable a tv3. En el fons no deixa de ser trist que perdem el cul per aquell noi, el barça i coses semblants en front d'altres, potser, més importants i que en certa manera tractes en aquest post.

He llegit també, en un post anterior que no t'agrada massa que els comentaris difereixin massa del contingut del text. M'ha quedat claríssim.

A tot això, et felicito per no tornar-me la vulgar menjada de polla condescendent habitual en això dels blogs i posar-me a parir, de manera prou elegant amb un "estàs de tornada de tot".

I respecte a la polèmica del cub de rubik, jo mateix et puc dir a que es dediquen els estudiants d'aquí. Liar-se porros, fer servir el whatsapp i no fer res de profit en general. Per suposat, no tinc res personal en contra dels cubs de rubik.

Sombrero de copa ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Sombrero de copa ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Un nick qualsevol ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Paquirrín ha dit...

El Sombrero de Copa a part de troll és imbècil.

Maspons ha dit...

Perdona Enfrancis, suposava que era ironia però no n'estava segur. (el troll s'emprenyarà). Lo de tornada de tot: no crec que erri massa, i no era del tot despectiu, a partir d' una edat ja és menys fàcil que ens la colin, tot i que em sembla que jo sóc unamica més transcendentalista" :)
Lo dels porros...ho suposava.Deia lo del cub perquè jo sóc ludò-fil-leg

Maspons ha dit...

Atenc les peticions:

1peticio- Tanco l'aixeta de l'insult sense arguments- de fet l'he obert un moment per si algú sentia vergonya. -ho esborraré.

2petic - El PRÒXIM POST contindrà uns consells. Per un d'ells l'humanitat m'hauria d'agrair.

Maspons ha dit...

Ah, Paqui, òbviament si un confon arguments amb insults és molt més que imbècil: és la imbecilitat personificada.

Sombrero de copa ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.