13 d’abril del 2011

Preguntes molt pèrfides i miscel.lània. Dos afegitons aclaridors o incendiaris:)

. APost impass lleuger (?). Després: post fonamental a llegir amb m o l t a atenció i reflexió. Per aquesta Setmana Santa. Llegir i retenir.

 Preguntes pèrfides

-Una nena o nen de 23 anys -o avi de 64- cobra molt passats els 2.000 euros -i grans prebendes- per fer callar un grup de nens,  ensenyar-los que 2 i 2 fan 4, amotllar plastilina i 4 coses bàsiques. És just? Com s'ha de sentir qui treballant el doble en coses més útils o difícils cobra la meitat d'un mestre? I anem al darrera en educació...no parlem de cortesia! Més recursos? Sí! intel.lectuals!
  
-Fins quan Catalunya haurà d'ajudar econòmicament els pobres del Sud? Alguna data o fet previsible?

-Podem concloure ja definitivament que al 36 no lluitaven bons contra dolents? 

-A Catalunya Ràdio han dit que  JA hem arribat al peak oil -petroli per sembre avall, preus amunt- Ho sabíeu? Us preocupa?

Escolteu, no us pensessiu pas que són preguntes retòriques si no en contesta cap ningú..

Moral

Les darreres pelis amb més recaptació a França parlen de Déu: De dioses i hombres i una que no recordo. També El Gran silencio -vida dels cartoixos. A casa nostra el referent és...Torrente. Retrat exacte, fidel, simptomàtic de la  misèria moral i espiritual que ens envolta i que...-com negar-ho?- ens esquitxa.

Altres

 L'altra banda ja no és lo que era. Abans, lògicament,  efeminat, l'homosesuar, adoptava actituds femenines. Ara impera l'homomachus! Músculs, aire de camioner, samarretes imperi,camises mig per fora, etc. A mi, que sóc mascle una mica despenjat em toca els narius. Sort que no em depilo.

Trailer:  Mi vida está condenada a decir lo que otros no quieren oír. Es terrible! (Larra)

Que dolça és la ignorància. Quanta més més.

Afegitons

Pregunta pèrfida?
Per què els mitjans callen els abusos sexuals del ensenyants?

Comptes clars
Hi ha centenars de milers de mestres a Catalunya. Multipliquem pels milions  -en peles- que guanya cadascun. Centenars de milers de milions! La part grossa del pastís. La ruina del país! Insostenible. Ja ho veurem.

18 comentaris:

Evocacions ha dit...

I com s'ha de sentir un mestre que cobrant 2000 euros i lluitant cada dia amb nens que no han rebut ni la més mínima educació veu com se li escapa la salut (mental) mentre que altres per guardar-te els diners i invertir en armes per que es matin persones cobren 2000, però milions, d'euros? Aquesta sí és pèrfida!

Jordi Marron ha dit...

Estic amb l'Evo, Criteri, i no sóc mestre, però si les comparacions van cap a avall sempre perdran els mateixos, crec que t'equivoques..

Herrgoldmundo ha dit...

Criteri,

No creo que lo "injusto" sea que una chica recién licenciada, por seguir con tu ejemplo, cobre 2000euros por realizar su trabajo.
Lo injusto es que esa chica haya obtenido una licenciatura vacía de contenidos y valores. Lo injusto es que los nuevos profesores cada vez estén menos preparados para realizar satisfactoriamente su labor.
Todos sabemos que el bagaje profesional, cultural y humano, de los docentes de décadas atrás era mayor y más EXCELENTE que el de las generaciones presentes.

Así pues, también desde mi punto de vista, te doy la razón: Més recursos? Sí! intel.lectuals!

Quim ha dit...

Parla de mestres o parla de professors? Pel que diu sobre la plastilina, entenc que parla dels mestres; que jo sàpiga els mestres de 23 anys no cobren més de 1600 euros al mes. Li sembla molt? En qualsevol cas, i a vostè què li importa el que cobren?

En els anys de la bombolla els que treballaven en aquestes coses que vostè deu considerar útils com canviar bombetes i posar endolls cobraven molt més que professors (llicenciats). Esclar, quin alumne volia estudiar una carrera si fent un curs de manualitats elèctriques s'assegurava una feina amb un major salari? així ens va...

Maspons ha dit...

Contesto en bloc.
Suposo que no cal que digui que això no és un atac al gremi. Tot i que el Toni Sala en un llibre i a vegades Evo ya "han dado lo suyo"als companys que s'ho mereixen.

Per stress els empresaris, botiguers, venedors, obrers,etc...

Veig que ha calat la idea que els ensenyants són éssers excepcionals i mereixedors de les més grans atencions i homenatges. No he entés mai aquesta cosa reverencial, a no ser que sigui fer la pilota electoral -són moltíssims-.
Els monitors d'esplai fan quasi exactament el mateix i ho fan de franc.

La "carrera" de mestre és la MÉS FÀCIL, "només has de presentar treballs", bàsicament-dit per una mestra-. Considero moltíssim més difícil arreglar una caldera o pujar una paret dreta.


I a sobre les vacances, horaris, i prebendes -sensè parió!- (ja ni ho esmentava.

A veure, no és que pensi que cobrin massa, és que NO ËS SOSTENIBLE , -igual que els polítics i politiquillos de poble-en tant que és el col.lectiu més nombrós de funcionaris i que n'hi ha oferta de sobres.
.
Amb Apaño concordo més, o sigui que no tants recursos i que molts mestres LLEGEIXIN MÉS!


No sé si és més mestre que professor, ni la diferència.

Suposo que el que caldria és que per ensenyar les taules o pintar amb els dits amb un grau mig n'hi hagués prou.

em sembla que avui faria molts amics mestres ... o pares:) En fi, les opinions són lliures.

Maspons ha dit...

Gràcies per seguir-me Eufemio.

Maspons ha dit...

Hi ha una cosa que em té fascinat. La capacitat del troll de rebatre els meus arguments.
L'he esborrat perquè només insultava
(No té més feina que insultar el bon criteri -amb minúscula)

eufemio ha dit...

M'esborres perquè et dic les veritats. Si insultés a d'altres et faria gràcia -morbosa- i no esborraries res. Això és de ser miserable.

Au.

Maspons ha dit...

Doncs ara no t'esborro, au. Perquè vegin que no saps llegir: He dit al comentari que t'esborrava només perquè NOMÉS insultaves i passaves del tema. Com sempre.
Insulta si et va bé, el Criteri, altruïsta i filantròpic, està per això, és terapèutic. Però opina, collons.
Ja és la tercera vegada que ho dic i espero que quedi clar (què va. Ja ho saps, si no...claveguera.

Anònim ha dit...

Cada cop que vaig al súper (no gaire sovint, per sort) surto amb una opinió baixíssima de la nostra espècie. Per cada especiment brillant, intel·ligent i sensible, hi ha desenes d'individus fastigosos, inútils, garrulos i totalment superflus.

Francesc Puigcarbó ha dit...

demà en contesto totes lews preguntes que avui estic molt embolicat i m'ho vull romiar

Francesc Puigcarbó ha dit...

No faria de mestre ni de conya, és tasca molt dificil i no tant ben pagada.

No ajudem als del sud, se'ns els queden els del centre i els hi donen.

El petroli tornarà a baixar, i si no no es cap problema, podem passar sense ell. Aixó pot ajudar a accelerar el proces.

Solen ser més obscenes moltes d'aquestes pel·lícules moralistes pseudo religioses que Torrent quer no enganya a ningú,l ni tan sols a ell mateix.

Aixó dels metrosexuals o machosexuals, no estic al dia, deu haver-hi de tot com sempre, suposo.

Salut i bon cap de setmana.

Evocacions ha dit...

Tens rao, Criteri, cal donar canya i no centrar-se en la defensa gremial. Pero una cosa es aixo, i altra donar pal on ens han donat pastanaga. Mira la Joana Ortega, que ni tan sols es llicneciada i cobra mes que un mestre. Uns fan plastil.lina i altres pastafades. I tu, canya als mestres! Home... Ara, fas molt be de no deixar que qualsevol insulti quan no esta d'acord amb tu: el que cal es argumentar, com fan fins i tot els que no son democratas.

Evocacions ha dit...

No son democratas,pero almenys si son educts (no em van els accents)

Maspons ha dit...

El mestre Quim s'ha precipitat. Jo només preguntava!! I ell ja...embestint.

Annette, per aquí van els trets. Siguem optimistes i donguem la culpa als de dalt, a qui interessa tenir al poble ignorant, quasi animalitzat i "criptonitzat" com diu en Martí Boada. Aquest blog deu ser dels pocs on comentaris com aquests són benvinguts.

No Evo, ho he dit! ve a ser com ho diu el PCarbó:no em foto amb els mestres sinó amb el sou que els hi donen. (a l'entrada hi afegeixo 4 numeros per aclarir)i emmerdar-ho més:)Per a mi un bon mestre és més important que un secretari del ministre. Clar?
PCarbó,t'agreixo de veritat les respostes. M'és útil conèixer com respira el món. A més els meus amables lectors no acostumen a contestar les preguntes pèrfides, que per això son perfides.
T'ho agraeixo molt, tot i que...no coincideixo en quasi res del que dius:)) Si no hagués de marxar et matisaria.

Quim ha dit...

Criteri, un mestre és un diplomat en magisteri. Els professors som físics, matemàtics, biòlegs... que ens dediquem a la docència. La consellera Rigau, per exemple, si que és mestra. Per tant, jo tinc de mestre el que vostè té de gogó de discoteca.

Maspons ha dit...

Quim, no en tenia idea. Interessant!Merci. Jo em pensava que mestre era més altisonant.
Observo unamica de... distancia amb els diplomats... en plastilines:) I ben fet! Aiiis que me l'estic guanyant! Però penso el mateix.
Ho faig NOMÉS per compensar tant peloteo i dir: no n'hi ha per tant.

I tres mesos de vacances!
Algú havia de dir el que pensen molts. Qui? l'insensat i bocamoll Criteri.


Mi vida está condenada a decir lo que otros no quieren oír. Es terrible! (Larra)

eufemio ha dit...

Ho veus com ets un ignorant? Avans de xerrar pensa o informa't.