17 de febrer del 2011

Teoria "peregrina": la calefacció "central" és una mariconada

Teoria i insult a la int.

Ahir estava sol a casa, amb la calefacció -gasoil- apagada. La resta de la família hagués optat
per engegar la caldera, que escalfa totes les cambres de la casa, cambres on de dia si va poc i no  per estar-hi quiet i no calen 19-21 graus, que això sí, he pogut aconseguir imposar. Jo vaig optar per obrir la bomba de calor que escalfa bàsicament el saló-menjador, on havia jo d'estar. Per tant: d'escalfar 7 estances vaig passar a 1: 86 % d'estalvi energètic i econòmic! 

Visualitzem-ho així: imagineu que a cada estança hi hagués una llar de foc i haguéssiu d'anar-hi posant llenya i llenya per a tenir-les calentes, tot i no haver-hi ningú.

Durant el franquisme hi havien slogans genials, recordeu aquell dels 70,s -referit a no sé quina energia: USTED PUEDE PAGARLA, ESPAÑA NO. 

Consell

L'altre mesura, de tan tonta risible: en lloc de posar més temperatura posar-vos un jersey, quan més gruixut millor. Abans d'escalfar l'aire i les totxanes per escalfar-vos, escalfeu-vos primer vosaltres amb roba, capsigranys!...si no ho feu. Em protesta a vegades la canalla que té "fred" i els bordegassos m'ho diuen vestits amb un trist xandall. A la feina també,  quasi tothom amb roba de primavera a l'hivern. Obvio dies de fred rigorós.

O sia, protesteu si voleu de l'augment del preu de l'energia, però sempre després de prendre mesures d'estalvi. Obvio dies de fred rigorós.

Sé que tot i tenir raó ningu hi estarà d'acord -ni potser la tan guerrera militant que pensem.

Notes.

No sé podre mantenir el propòsit de no argumentar sobre medi ambient, en tot cas no puc evitar contribuir a la causa  donant consells, en plan mestretites potser.

He contestat els darrers comentaris del pastpost i si algú vol parlar d'allò faci-ho allà, sisplau.

49 comentaris:

Herrgoldmundo ha dit...

Nosotros mantenemos la calefacción entre 19-20 grados y siempre llevamos polar y bata en casa.
¡Más ahorro imposible! :)

Mi mujer también tiene cerrados los radiadores de un par de habitaciones. Deja las puertas abiertas y el calor se reparte, uniforme, por toda la casa.

Creo, Criteri, que con la que está cayendo, quien más y quien menos está adoptando medidas de ahorro parecidas.

Maspons ha dit...

Em sorprèn enorme i gratament. Arreu on vaig -locs públics o privats- no baixa de 22-24. Avui a les cotxeres de Sants, dia primaveral i radiadors a petar. Calculo 25 26 graus.

Supercalifragilisticoespialodoso ha dit...

Sou tots una colla de comunistes i ressentits socials. Si jo he estudia't, m'he sacrifica't i ara soc enginyer amb un sou de 22.000 € mensuals, a que cony m'haig de preocupar de estar a 20 graus si a la meva dona i fills els hi agrada estar a 24 graus?. ¡¡Solidaritat!! direu... i quan em cauen els dents i ja no en tinc, és que el veí del costat em dona les peces que em manquen així de franc? Au Criteri... això es lo més infantil i pocasolta que he vist a la meva vida. Això és un blog o una ONG de taradets i pobrissons?. Mira que en feu de vergonya... Recony! no vagis a las cotxeres de Sants... ves a les de Mollet, no siguis ruc.

Supercalifragilisticoespialidoso ha dit...

Si et fotessin a un Gulag a 60º, sota zero ja em parlariem de totes aquestes bajanades que escrius. Eing?

Maspons ha dit...

Ai ai Super, que ja has rebut.

Ja vaig dir, que no toleraria que em contradís ningú en aquestos temes. hehe. Ja t'escaldaré en un post.

De moment et diré que és una mariconada tolerablota que cremin els radiadors en espais on en hores no s'hi està ningú, però estar a 24 graus i vantar-s'en és una actitud més que homicida i tonta, una acció genocida.

Avanço el següent: La "química" internàutica. Una teoria peregrina.

Destraler ha dit...

Ostres Criteri amb això de la química a veure si explotarem tots. Oju, no fotis experiments que encara anirem al Gulag a velocitat supersònica i no ens caldrà calefacció. ;-)).

Herrgoldmundo ha dit...

Criteri,

Mi "sacrificio" no tiene mérito alguno, pues es puro imperativo de las circunstancias.
Yo no me licencié en una ingeniería ni gano, ni de muy lejos, 22.000 euracos mensuales. Además, desde que tengo uso de razón, siempre he vivido bajo las restricciones propias de una economía de guerra.
¡Qué envidia me da la Mary Poppins!... ¿o será el "escuraximeneies disfressat"? :)

Maspons ha dit...

molt bo destraler :)) A que el tema promet? ( i reclamo la paternitat de l'expressió) original al menys, com tot lo de la casa, encertat o no.

Sorry per l'automedalla:),avui a les cotxeres m'he animat.

Supercalifragilisticoespialidosoo ha dit...

Ai Apañó, si supieras quién soy...

Destraler ha dit...

Qué has estat foten't a las cotxeres per animar-te d'aquesta manera, potser un clau?, renoi!!. Demà hi vaig jo...

Maspons ha dit...

No sé quina ingenieria rara serà, Apaño, per parlar així. Ara, no serà perquè tu no la brilles, puñetero:).
Lo que feia ales cotxeres em fa vergonya dir-ho.

Sombrero de copa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Oye Troll, Anakin t'ha dao bien en los morros, eh? ¡por bocazas! XD XD

Anònim ha dit...

Supercalifragilisticoespialodoso diu que és un enginyer, quan, salta a la vista, és un ignorant. Es pensa que en el món tothom pot fer el que li dona la gana, però si estigués tancat a Hannibal Lecter s'ho repensaria. JO penso que un enginyer tan superficial li podria durar dos o tres segons, els mateixos que trigues en veure la seva calanya.

Maspons ha dit...

Indíbil, si ho hagués escrit un altre no m'ho creuria:) que tants anys enrera dos nens sabessin fer una bomba, trobar els ingredients, ensorra un sostre...però mho crec i és bona l'anècdota i adient, tot i que la química que parlaré obviament no és aquesta.

Destraler collons, no parlis d'anar a cara descoberta:))) I una cosa: NO EM TOQUIS L'ANNETTE. Ens fas riure amb les teves carallotades però hi ha límits i cal educació, sobretot amb una dama, encara que guerrera, i no descobreixo res si dic que m'estimo més les aportacions de l'esmentada.

I si Annete, no dubtis que és un enginyer. Et quedaries parada si sabessis la fauna que corra per aquí...de la cuca de llum a la noble àliga fins algun ratot negre. I, que tot s'ha de dir, agraeixo que escriguin...el què sigui...sóc així. Potser perquè penso que pel fet de visitar-me no poden ser dolents del tot.

Anònim ha dit...

Enginyer? I tant! I jo sóc la Mama de Roma. Baixes d'Arbeca o ho vols fer veure? no veus que és el mateix xusma que firma amb altres pseudònims?

Maspons ha dit...

Em ve al cap que de fet el "dallonses" és enginyer elèctric o així, ens comentem coses al seu o d'altres blogs, però per aquí no pasa. És un tipus que, a la part de fer aportacions interesants és molt tossut i aquí li picaven massa la cresta. El "formatges" a vegades li hem dit ;).

Maspons ha dit...

No m'has d'explicar el cuento aquests dels anònims i trolls no. Si a Internet és habitual, aquí va arribar a casos patològics, a una època negra on va esdevnir una cosa inèdita al mon internautic que varem anomenar "La Cosa": centenars de comentaris i actituds malaltisses, una espècie de bogeria col.lectiva, com a Salem, gent que es contestaven ells mateixos, anònims que es feien passar per anòntnims que es feien passar per altres anònims. Alguns imbècils es creien que patia i frisava per a desxifrar les identitats, quan en realitat m'ho mirava com et mires tu les cuques de llum: per curiositat i estudi.
Saluts i bon profit.

Anònim ha dit...

Que ruín que ets, Criteri. De debó pots creure que aquest impresentable de supernoséqué és el Brian? I parlar-ne així? Ets el rei del mambo? T'has rodejat de tanta porqueria que al final t'hi has convertit. Només que et fixessis una mica en el factor ortogràfic ja veuries qui és qui. Fa pena de veure com essent tant poca cosa t'has tornat un cregut, un embafat i un insoportable majúscul. I un fals, sobretot un egòlatra fals que per quatre visitetes de quatre pirats has malbaratat coses amb més valor.

Indíbil ha dit...

Hi havien dos components essencials: ácid nítric i glicerina Pond's (crema per a les mans que em sembla que encara es pot comprar). Tot ficat en un plat de menjar i amb algune cosa més i.... ¡¡¡pummm!!!. Així és amic Criteri.

Anònim ha dit...

A sobre, quan a tu et piquen les crestes ben picades et blindes en la teva superioritat moral -que ningú no sap exactament d'on treus-i com si sentissis ploure.

Destraler ha dit...

Ja es veu que el "super" o sigui l'enginyer és l'Anakin qui, rabiòs per la tornada d'en José Borjas, etc. etc., l'hi ha agafa't un atac de bogeria com aquells que ja patía quan es feia passar per la Sally de "Cuando Sally conoció a Harry" recordes?. Són rampells incontrlables, de manicomi. Fixa't que inclús el bolt brètol escriu en català. S'ha de ser dropo per renunciar a la seva llengua. Però com que sempre vol enganyar...

Maspons ha dit...

Abans d'anar dinar vull contestar l'anònim. MAI per un moment he dit ni he insinuat que el Brian fos el Superbuff. L'estil i rigor canta òbviament. Ans el contrari, modestament, autoadmirat jomateix, he volgut dir que aquí també passen enginyers. Interpretant malament a qui posava en dubta que fos enginyer ,subconscientment interpretant que es negava la possibilitat que en aquest modest blog vingués gent, enginyiers que guanyen no sé quant. No sé si m'explico.

En qunant les ínfules i tal, bé una mica, però és que encara em dura lo de les cotxeres:) Ja tornaré a abaixar els fums, però em sembla que no n'hi ha pertant,busca-hi la mica d'ironia, cony. Ara bé en el tema
ambiental seré inflexible i continuaré treient l'artlleria que faci falta. En aquest i en els dos temes més que ja sabeu.

Gràcies per la reflexió sobre la imtage que hagi pogut donar. La contundència i seguretat però expresant LO QUE SAPS
és una bona manera de crear opinió. No sé si això te ribets populistes i feixistes, de lo que tantes vegades han acusat als ecologistes. Ho faig per ideals elevats...però en aquest cas també molt terrestres.

Plan Pond's, belleza en 7 dias :)

Indíbil ha dit...

(...) més que terrestres, diría que pedestres. >:-))

Maspons ha dit...

No he esborrat mai un comentari on se m'insulta i menys si s'em pica la cresta.

Per cert, vigila destraler que amb això de l'ortografia, podries ser caçat i ben caçat. És la cosa més certa que s'ha dit sobre el trollamen.

Anònim ha dit...

Ho veus, com et fas l'orni? Va, home, va, no siguis fals...a qui li deieu tú i la teva camarilla això del "formatges"?

I l'altre burro obsessionat amb l'Anakin

Maspons ha dit...

No s'ha entès lo de ideals terrestres: de la terra. Més que dels peus.A no ser que agafis pedestre com a metàfora de vulgar. Ara sí, bon profit.

Maspons ha dit...

Si li he it formatges, ha sigut per no dir precisament el nom en va. Carallot!
I tanco ara sí.

Anònim ha dit...

Carallot, dius? Caus en l'insult, Criteri? No t'agrada que sigui dit que l'has espifiada i ens l'has volgut donar amb formatge, mai millor dit?
Baixa els fums, rei, baixa els fums que encara t'hauràs de posar més vermell del compte.

Destraler ha dit...

Ortografia, jo?... però si tots feu pena. Tú, l'Anònim-Anakin, tothom... perquè als errors propis d'escriure depresse, s'ha d'afegir que molts de nosaltres només donem importància al que volem dir, sense importar-nos com s'escrigui. Ok?. Jo no espero cap aplaudiment per escriure segons quines normes, sinó pel que dic, pel que s'em entèn. Ok?

Destraler ha dit...

Que em vols caçar Criteri, potser?. Qué vols dir amb això de caçar? Si et faig nosa, m'ho dius i ja no vindrè més per aqui.

Destraler ha dit...

Criteri no trobes contradictori dir això: "Alguns imbècils es creien que patia i frisava per a desxifrar les identitats" amb aixó que també has escrit tú: "Per cert, vigila destraler que amb això de l'ortografia, podries ser caçat i ben caçat. És la cosa més certa que s'ha dit sobre el trollamen". És un oximoron també? o ens vols prendre el pèl a tots.

Destraler ha dit...

Carallot dius que és un insult?... un insult és dir fill de puta que, en el teu cas, anónim, no n'estic tan segur que ho sigui.

Anònim ha dit...

No pateixis, Destraler, que el Criteri no és gens viu amb això de caçar. Ell es pensa que aquí venen enginyers, advocats, escriptors, procuradors i prínceps. Ah, i li dius que te'n vas, el pobre es quedarà més sol que la una. a ell ja li està bé. Així va fent el mec, que és l'únic que sap.

Anònim ha dit...

I tant si frisa amb les identitats. Mira si ha flipat mandonguilles amb la identitat de l'anette.

Destraler ha dit...

Sí, és veritat. Avui mateix m'ha dit que abans de mí, s'estimava més l'Annette i a continuació, m'ha esborra't un comentari en el que jo li retreia a l'Annette l'ús de l'anonimat.

Destraler ha dit...

A les cotxeres vas a "col.locar-te" esnifan't òxid de ferralla de tramvia? Pel que escrius sembla que vens sempre "groovin" d'allà.

Això deies una mica més amunt: "En qunant les ínfules i tal, bé una mica, però és que encara em dura lo de les cotxeres:) Ja tornaré a abaixar els fums".

Evocacions ha dit...

Carai Criteri, em desconecto mig un moment i es lia. Suposo que la foto del bitllet és de Balmes,eh? COm sigui, un ocellet em va dir que el teu blog tenia un pr 5. És cert?

Evocacions ha dit...

Ho deia per lo dels fums (que aleshores serien merescuts.

Destraler ha dit...

L'emoticon del Indíbil, Criteri, vol dir "diabólic". Ho he mira't a la "Viqui". Això vol dir que el significat de "pedestre" ho has d'agafar pel cantó dolent, o sigui, "vulgar, incult, baix".

Destraler ha dit...

Ostres PR. 5 sobre 8. ¡Quina qualificació més alta! Que vols fer pagar? o potser vols cobrar per les visites com fa o feia l'Evo?.

007 ha dit...

Si ens dius que feies a les cotxeres de Sants et diré qui és amb tota probabilitat el Destraler ;) Si vols anònimament.

Maspons ha dit...

Buff, em temia el "rebot" i un cert esvalotament. Ja diré alguna cosa.
Ara només dic que accepto el tracte del 007.

Mira, a les cotxeres hi vaig anar a buscar algunes coses, i les (en) vaig trobar, a un preu per flipar. Per això estava animat. Però a l'arribar a casa, obrir les bosses i mirar-ho amb atenció...vaig al.lucinar, fins al punt de parlar sol, tothom ja dormia: oh... Mare de Déu... oOoh,...va parir!... ooOOHHH! (noti's l'entonació dels oh)

Les dades o sospites anònimament, sisplau 007.

Destraler ha dit...

¡Vaya! ya tenemos a mossén Maspons sentado en el confesionario escuchando la "cofesión" del reconvertido "Anakin-007" quien, arrodillado, le explicará que el "Destraler-ex-Nap" es el Margarito, etc.etc y toda la retahila de nicks que su enfermiza mente cree haber "identificado". Maspons con su meliflua sonrisa de beato reprimido, estará extasiado en la penunbra mientras Anakin le vaya susurrando en el oído todo lo que este incorregible chafardero quiera oir.

Destraler ha dit...

¡Qué poca entidad moral, tienes Criteri!.

Maspons ha dit...

"res has de témer, fill meu destraler"
No sé si m'ho creure, a més a més.

Destraler ha dit...

¡Pero has sucumbido a la tentación! y eso... no es cristiano. Ya ves, yo que no lo soy -de cristiano- jamás dejaría que un "bufampolles" me viniera con dimes y diretes y mucho menos, le haría caso. Con esa, digamos, "debilidad" creo Criteri, que alzaré el vuelo en pos de aire más puro y liviano... el rollo de la "ecologia" en un blog que ha mostrado ser de puro chafarderío, no funciona; contigo, con Annette o sin "anete".

Maspons ha dit...

Destraler: on dic caçar s'entén que tu mateix et pares el parany pel que seràs caçat (descobert)

Ara ho capto, quan Indíbil diu "ideals pedestres" es refereix a l'anar a peu, en cotraposició al cotxe.-suposo.

"més sol que la una" Això m'hagués preocupat abans, no ara que tinc un nombre acceptable de lectors. Aquesta és l'única dada estadística que sé buscar, i em refereixo a l'Evo, a qui dono les gràcies per portar unamica d'aire fresc:) i per la dada del PR5, que la veritat no en tenia idea i que després de buscar-ho tampoc s'entén massa: qué si és per nombre d'enllaços (?), que si google filtra...en fi sembla que ésta bé i moltes gràcies Evo. No tindré més fums, ans el contrari més responsabilitat. Ah, el bitllet és "franquista" però és Balmes, sí.


Destraler, et vaig censuar per ser groller amb una dama, oju. `

Snifar òxid,aquí has estat bé, veus:)


Bé, una MÍNIMA NORMATIVA:


S'agraeix qualsevol comentari però en aquest ordre:


1 Que vagin sobre el tema o que aportin alguna informació breu que creieu que em pot interesar.

2 Les digressions amb solta i volta.

3 Les qüestions i desqualificacions ad hominem, no m'agraden, pero es toleraran fins cert punt. No es toleraran les agressions grolleres "ad feminem".



Afegeixo Destraler, del xafarderio ets el rei. Ah i no pateixis, no diria qui ets si ho sapigués. T'ha dolgut i ho sento si t'has sentit menyspreat comparativament, però tu ho has dit: parlo d'ecologia, d'allò que en penso pel bé comú i em surts amb massa estirabots. Pots posar salsa picant, però que s'adigui al plat.


Pel Superecocida: el petroli...cap amunt que fa pujada.