13 de febrer del 2011

Insult a la intel.ligència per part del poder. Anècdota significativa. I pregunta. Inèdita i necessaria. I resposta pendent.

Insult

A l'obra Hair, que va de hippys, a Barcelona, hi ha un actor fuma a l'escenari -fa veure que és un porro. L''autoritat INCOMPETENT ha dit que o deixa la CIGARRETA o li foten un PURO, i tanquen el teatre. Fa por tanta estupidesa. I són els que ens manen i gestionen!! Bé, mamen més que manen.


Atenció, pregunta

A quantes cigarretes equivalen l'emissió dels gasos verinosos d'un cotxe en un minut? Ni que sigui aproximat. Calculant diamètres, pressió i components, calculo que centenars de cigarretes. Multipliquem cotxes per minuts i cigarretes. Només a Barcelona per exemple. A cap "científic" se li ha ocorregut pregunta tan de canalla?!

RESPOSTA pendent

Un cotxe a 120 contamina 4 vegades més que a 60 per hora. Dada -comprovada- molt útil.



Nota

M'he fet el propòsit de no perdre més el temps reivindicant el respecte a la natura ni a fer-ne pedagogia, per raons que ja diré. La principal és aquesta...la de no perdre més el temps, però n'hi ha més.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Els catalans som patètics. Quin sidral que es va muntar per circular a 80; un sacrifici ínfim i absolutament xorra. No voler cedir ni aquesta nimietat pel bé comú demostra que som una societat de nens mimats.
Em sembla tot un luxe queixar-se per la ridiculesa d'haver de conduir una mica lent. Deuen viure molt bé, aquests que es queixaven tant, que no tenen més problemes.
Quina societat, en la que els individus defensen a capa i a espasa el seu dret "a fer el que em surti dels collons", qual nens malcriats sense deures, i passant per sobre de tot.
Ah, és curiós que aquells que tant blasmen determinades prohibicions són els mateixos que reclamen "mà dura" contra els okupes o els que van en banyador per la ciutat.
En què quedem? Volem llibertat per fer el que ens doni la gana o no?

Els que s'amorren a un metre del cotxe del davant fent-li llums em semblen directament delinqüents i psicòpates. Jo aquests els posaria a la garjola o a treballs forçats fent tria selectiva de plàstics en una planta de reciclatge.

Jo continuaré conduint a 80 per Badalona, per Molins de Rei... continuaré anant a 80 encara que pugui anar més depressa. Per solidaritat amb els veïns. Per responsabilitat. Per coherència amb els meus valors. Per estalviar benzina i per ajudar a que el trànsit sigui més fluid. Per tranquil·litat. I sobretot per fotre als psicòpates del RACC.

Anònim ha dit...

També podríem preguntar a quants cotxes substitueix un autobús o que contamina cadascun.
Estem esperant encara saber la resposta a la pregunta del post anterior.

Herrgoldmundo ha dit...

Suscribo, por punto por punto, la ética y acertada reflexión de Annette.
A los "comeculos" que intimidan al vehículo de delante para que aumente la velocidad yo les pondría mirando "pa Cuenca" y sin concederles la gracia de poder hacer uso de vaselina.

Un trayecto que se hace en 5 minutos a una velocidad media de 100 km/h apenas se tarda en recorrer algún minuto más yendo a 80 km/h

Nap ben dret ha dit...

Tú si que ets patètica, apart d'una nena mimada... no els catalans com dius, -no confonguis-. A tú i a l'Apañó us he de dir que efectivament, anan't a 80 km. es triga una mica més, però a costa de la dignitat, de la humiliació que suposa que uns impresentables ex-comunistes ens hagin fet anar, com a ovelles, un grapat d'anys gairebé camina't perquè els hi surt dels dallonses. Quan vas aparèixer per aquí, Annette, ja vaig veure de quina mena era la filla del forner: "bona", malcriada, "progre" "llesta con ningú", mal parlada y sobretot demagògica fins l'extenuació. Qué hi ha de dolent en anar a 100 Km. amb cotxes moderns?.

Fins ara l'única que no ha complert ets tú, no, els demès, com bé diu l'anònim de més amunt. Encara s'espera la solució al infantil joc dels mots. Mira maca, no en tens prou amb regar el teu jardí? Aquí som gent seriosa i acurada... no ens fotis sisplau la pallissa "progre" que ja hi han altres indrets on anar a petar i trobar l'aplaudiment que tant sembla que cercas. Els problemes de debò, els d'avui en dia, no tenen res a veure amb les bestieses de nena bleda i tova que vens a comentar. Mireu de saber el que ha dit en Niño Becerra i ja veureu ja... de què va la cosa.

Sombrero de copa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Maspons ha dit...

Annette, m'inclinaria per això de reduir velocitat -no vaig a Barcelona en cotxe quasi mai-, lo tràgic és que això és un pedacet. Però d'altra banda comprèn l'emprenyament quan et multen per anar a cent en carreteres buides i en cotxes d'avui i que ens oblguen a emprar. i a l'autopista? 120? perquè no 130? . He sentit el pijin del Marius Carol que erre que erre, defensant ls ajudes al sector motor, com a ...motor econòmic. Escepticisme total.
Lo greu no és anar amb banyador, lo fotut és que demostra el tipus de turisme que tenim.

Espero anònim que algú faci alguns càlculs del què plantegem. Ah, de 60 a 120 és 4 vegades més consum.

En quant els amorradors de cotxes n'hi ha moltíssims, m'agradaria conèixer el perfil.

No sé si patètics som però tampoc sé quina mena d'atracció tenen la majoria de catalans per la gasolina i el motor, Indíbil. I això sí, ahí las dao, l'Annette -fornera? eing?-, com a mínim, s'ha oblidat de donar resposta al joquet. Ara, no sé si cal interpetar que està a favor del bikina urbà i la okupació.

Passo al gran Niño.

Nap ben dret ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Nap ben dret o nas vermell? Les mateixes faltes d'ortografia, les mateixes dèries....

Anònim ha dit...

Els desgraciats, Nap, son els que van per la vida amb la cara tapada, d'amagatotis, covards com tu.
Per què no ens dius qui ets tu, Nap? Quins són els teus noms i cognomsP

T'atreveixes a dir-nos qui ets? I on vius? On vas néixer? Com es deien els teus pares?

has mostrat a tothom la meva identitat - no sé quin interès pot tenir això, i tota la sarta de tòpics gastats que deixes anar -. Has pogut fer-ho GRÀCIES A QUE JO SÍ vaig pel món a cara descoberta. Seria molt més còmode, molt més senzill, adoptar un anònim i desbarrar ben amagadet com tu. Anònima, defensada de cotilles mesquins que van rastrejant informació sobre mi a la xarxa.

Em sembla de molt mal gust el que has fet, nap. Ja veig que no ets una bona peça. Potser jo sóc de bona família, i ben agraïda que n'estic. Almenys m'han donat educació, no com a altres. Que ja es veu que ets de baixa estofa. Una bona xusma ets. Xusma covarda sense collons.

I sí, havia oblidat completament respondre l'endevinalla. Demano disculpes a qui estigués esperant les respostes. Tinc altra feina, no em passo el dia navegant pels blogs.

Fins mai.

Anònim ha dit...

cagamànecs: sinònim de bitxac (ocell túrdid)
ofegabous: molt bé, tritó que viu a la meitat sud de la Península Ibèrica ("gallipato")
càdec: planta de la familia de les sabines
repicatalons: ocell emberícid propi dels canyissars
cuscueta: sinònim de cuereta, un ocell també
gatosa: planta de la família de les Lleguminoses, similar a l'argelaga
fàlzia: planta de la família de les falgueres, sovinteja les fonts
moixera: arbre que es dóna als Pirineus (moixera de guilla i moixera de pastor), del gènere Sorbus
llucareta: ocell fringíl·lid que cria a l'alta muntanya i que té una veu celestial.


Nap, ja que veig que t'interessen tant els detalls de la meva vida personal, t'informo que malauradament mon pare és mort de càncer. Els que tenim molts casos de morts per aquesta malaltia al nostre entorn, tenim més present el problema de la contaminació, i és quelcom que ens preocupa molt més que no el poder córrer amb el cotxe. Encara que la carretera sigui buida. Per això saben tant de greu segons quins sidrals i segons quines instrumentalitzacions, com per exemple les d'en Màrius Carol.

Això dels okupes i bikinis és un dir - vinc a assenyalar que tots defensem les prohibicions. Uns defesen unes, uns defensen altres.

Nap ben dret ha dit...

Això que em dius del teu pare, ho sento molt. Rep doncs, el meu condol. Ho sento de debò. Jo també vaig perdre la meva mare amb 47 anys i el meu pare amb 56. Ambdòs van morir també de càncer.

Maspons ha dit...

Si eliminava tot el comentari de l'indibil on explica who's that girl s'emprenyava ell i si no segur que ella.Fent lo que he fet ara s'emprenyaran tots dos?? :))) Penso que he fet el què havia de fer. L'Anette ja no és cap nennette -buff com estic amb els jocs de paraules, em sap greu- i sap lo que s'hi dona als blog.
Per una d'aquelles Casualitats, he obert el blog tard i he pogut esborrar.
Seria hipòcrita negar que la informació d'en Nap m'ha interessat.
No estaria tan segur, Annette, que lo teu ho hagi trovat a la xarxa això. Potser aquest nap té algun naip -tornem'hi!- amagat.
No sé si em descuido alguna cosa, ah, que si un tio s'equivoca de sentit en el cotxe, el que fa normalment no és avançar a contradirecció!

Espero que els debats continuin en aquest blog però espero encara més que siguin sense violència gratuita.

Maspons ha dit...

A partir de les cometes ve la part
del comentari del Nap dret que no he eliminat, l'altre entrava a la intimitat.

"Doncs, esclar que l’hemos dao… has conegut mai, Criteri, cap “progre” que sigui fill o filla d’un gità?. Totes les classes punyentes i benestants, tròven, gairebé sempre, la seva particular penitència en els fills que els hi surten torçats, díscols, okupes, trangressors, jardiners, gais, progres i subvencionats de tutti quantti ONG’s que es fan i es desfan en aquest desgraciat nostra país. talment com aquest detritus social que és fa dir Annette.


En quant els amorradors de cotxes el seu perfil es, ejem, ejem… el mateix dels que s’amorren al piló.

En quan al Niño que berrea el gran “cantaor” econòmic, desprès del “Juanito Maravillas”, que ve de vegades pe aquí, he de dir que va treure un escrit… cerque’l per aquesta entrada al Google: “Habrá millones de parados que nunca serán necesarios; con marihuana legal y televisión gratis, no molestarán!.

Maspons ha dit...

Indíbil parla d'ensAimades i no sé què, ni sé què ha percebut. Això de reseguir internet per esbrinar les seves coses i andances fan sospitar que més aviat seria ell l'ensaimat, no? :)))

Maspons ha dit...

Ara seriosament, el meu condol per tan sensible esmentada pèrdua i el desitg sincer que la família ho vagi superant.

Maspons ha dit...

Perdoneu, l'ensaimat o ensaimador seria el Nap no el Indibil aixi com el rastrejador.
Gràcies per les respostes, Anette.
Apunto una reflexió -no personalitzem- interessant del Nap que diu que el progrerio es dona més a la classe benestant. Certament és difícil trobar un proletari -o com es digui- progre. Matèria de sociòlegs suposo.Ah i les classes mitges o baixes dalint-se per Ralph Laurent i la pijeria.

Nap ben dret ha dit...

Entenc que dir-se "Nap ben dret", no és massa seriós i -a més de fer riure-, posa nerviós a qui ho ha d'escriure. He pensa't en camviar-ho per "Patata bullida". Com ho veus tú, amic Criteri?

Maspons ha dit...

Déu no t'ha cridat a trobar nicks! Llargs, obscens, i pocasoltes! I a sobre patata, en femení!
Se t'escauria...destraler, cíclop:))

Destraler ha dit...

Bé, doncs "destraler". Es curt i m'agrada l'al.legoria.

Destraler ha dit...

Digue'm Criteri, vas llegir l'article d'en Niño Becerra?... es absolutament apocalíptic. I el pitjor és que és veritat.

Anònim ha dit...

Dilecto Criteri, todo sigue igual, son los mismos y las mismas, creía que algo cambiaría, pero no. saludos cordiales desde la piscifactoria de besugos y morenas. Dumbo.

Anònim ha dit...

És sensacional. Com s'ha dit tantes vegades, hi ha coses que només poden pasar a cal Criteri. Aquest estrany triangle és matèrial de guió de cinema. A partir d'on ha quedat es podria ficcionar. La cosa podria seguir així: el desfici del Nap amb l'Anette el portaria a anar al seu poble a conèixer-la personalment o si més no a seguir-li les passes. Hi aniria a fer nit. El que no podria pensar és que en Criteri també hi aniria i es trobarien al mateix i únic hostal del poble. Sense saber qui és cadascú. Criteri però, veu d'esquitllada, al bar de l'hotel, que l'altre té el portàtil obert al seu blog. Però el Nap havia vist al llibre d'hostes el nom del Criteri escrit damunt el seu. Continuarà?

Tinc un blog on "pour plaisir" escric alguns relats, a part de participar en concursos. No descarto amb permís del Criteri, continuar i acabar el relat.

Lo que faltava, el Dumbo de nou.

Anònim ha dit...

Entiendo que te refieres a que en tus manos será material de guión de cine, pero subvencionado

Maspons ha dit...

Destraler, m'alegro que t'agradi. No prenguis mal amb la fulla però, ni el facis prendre a la concurrència.

Saluts Dumbo. Sí que han canviat les coses: ja no tinc centenars de cometaris com abans:( :) i els brètols no han actuat. Així mateix, -per fi- ha estat per aquí una militant de lo verd, i ens visita algún altre personatge important. Aquí seguim, en la nostra lluita per a canviar el món...una mica.

Quina imaginació! anònim escriptor -perquè no us poseu algún nick!-. Jo que no sóc de llegir ficció -ni menys escriure-la- reconec que la trama promet i en peli podia funcionar, sempre ho fan les trames d'enredos i malentesos. Fes-ho si et sembla, seria una bona promoció sinèrgica:) Hauries de canviar però identitats i això sí dient: inspirat en fets reals critèricos-meretèricos.

Anònim no sé quants: Que vengui el guió a Hollywood.

Maspons ha dit...

Bueno Dumbo, de bretolades encara s'en rep alguna per aquí, però comparades amb "la cosa" són pessigolles.

Destraler ha dit...

Eh, eh, Criteri... jo també vull la meva part del pastís dels "royalty" que generi la pel.li perquè, encara que ara soc lo "Destraler" realment soc el "nap" redconvertit i, per tant, co-protagonista de l'història. No siguis egoista i deixa una mica per tots. A l'Annette ja li comprarem un lloru, unes quantes cuques de llum amb fanalet a piles, per si s'apaguen, com l'espasa del Anakin, que de tant en tant fa "llufa" i torna per aqui a fer guions.

Sargantana ha dit...

Anònim: el Dumbo et preocupa?... però si on tu ja saps, li feies veure al Criteri, que el problema de la cosa era el Margarito?? i que el tarat del Dumbo era gairebè un "sant del cel", per més que savies que era l'autor dels copy-past que li van amargar la vida a la gent del blog i al Criteri. De què vas tú, noi? Vols fer un guió i potser l'aparició, vull dir, la reencarnació d'aquest pirat et fa tremolar el pols de por i de gelosia?, doncs t'ho tens ben guanyat, rei.

Maspons ha dit...

Vale Destraler, jo em conformo amb la promoció,L'Anette li toca el lloro -que Déu n'hi do- i tu les pipes:) que no et mereixes altre cosa per espantar-me donzella tan sensible, al temps que una mica... destralera.

Sarga i sobre tot l'anònim que parlava de les dèries i ortog del Nap,podeu deixar en algun post vell les sospites, ja ho trobare al hotmail. Amb la promesa d'honor de guardar silenci sobre el confessant i pecador.

Sargantana ha dit...

Sr. Criteri: No tinc res més a dir.