10 de febrer del 2011

Casualitats critèriques i insult a la intel.ligència

El que exposo són fets, permeteu-me el transfons una mica para-paranoic. I perdoneu-me les autoreferències.

En un escrit a 20 minutos criticava el serial Ventdelpla. Poc després va posar el nom d'Esteve al marieta de la sèrie.

Al blog se m'ha acusat a vegades de capellanet i seminarista. I van, i al serial La Riera i posen al capellà el nom d'Esteve.

El pagès casat és assidu a jugar a cartes amb un altre pagès, el qual es queixa de la seva situació econòmica migrada i enveja en Criteri (impecable metàfora), un pagès ric.  Fragment de la resenya de Les tombes buides, de Marc Masdeu,  a Timeout. Hores d'ara pel Google no he pogut esbrinar si Criteri és un sant. El fet remarcable però és la  coincidència en el temps de dos senyors Criteris.

A Can Damien ho posava abans d'ahir, com a problema: quantes vegades contamina més un cotxe que va a 120 que un que va a 60. Ahir, a Que, qui, com van contestar-me, amb es mateixes xifres meves: un cotxe a 120 contamina....vegades més. (penseu-hi, la solució aviat:) Aquesta informació és clau!

Insult a la intel.ligència

En aquest mateix programa -visió obligatòria- van parlar de la pol.lució barcelonina. Esgarrifós. Com terrorífica és la histèria antitabaquil i en canvi el passotisme enfront el fet de respirar verí tot el dia. Insult a la intel.ligència.

b.e. Cada dia més convençut: el desgavell ambiental és el primer problema. I el cotxe el paradigma.

8 comentaris:

Outsider friar ha dit...

Casualitats? No, no, senyor Criteri, és probable que un dels seguidors d'aquest blog sigui guionista de la Riera...
Entenc la teva convicció respecte al "primer problema". Però la jerarquia dels problemes és necessàriament personal: a una persona que estigui a l'atur i que tingui una certa edat i factures per pagar no diré que el "primer problema" se li'n fot, però certament que per a ell la contaminació barcelonina tindrà una importància secundària, almenys mentre no tingui treball i manera de guanyar-se la vida.

Evocacions ha dit...

Sí, molesta això de que algun personatge porti el teu nom. NO m'estranyaria que TV3 et copiés perquè no van sobrat d'idees. Ventdelpla? una misèria. No donar importància a la contaminació és de polític ridícul. Hauríen de pagar l'arreglo de la seva butxaca.

Maspons ha dit...

Penso més aviat que va ser l'autor de la novel.la que esmento que potser algun dia a cal Sostres o algun altre lloc va veure algú que es "deia" en Criteri.
Outsider,un aclariment semàntic, que ja el desemvolupo al "meu llibre": cal diferenciar entre urgent i cabdal.
Quan dic que el desastre ecòlogic és el problema més important" em refereixo a nivell global, planetari. Els problemes dels aturats són particulars, tot i que urgents per alguns. La desfeta ecològica que avança -por mor dels negacionistes i ignorants- és global i terminator. Trebllar pel medi no exclou deixar de lluitar per erradicar la pobresa. No sé si es clar.

El Noctas ha fet un post qu és per plorar de pena i essent el seu el pensament general,encara que ell l'expressi sense embuts, afirmo que el planeta està sentenciat.
La jerarquia dels problemes és personal, si, sempre que els problemes siguin personals. A més, si són problemes generals i estdiables i , com l'ecològic, no es pot dir res sense estar informat. Si ho estás mínimament és...per "fotre els llibres al foc"

Maspons ha dit...

on dic exclou vol dir implica

Maspons ha dit...

No sé perquè perdo el temps amb tant rotllo sobre el tema ecologic, tan obvi. I no va per Outsider. La ignòrancia i insensibiltat és global, universal absoluta.
Espero mossèn que prenguis nota, iavancis i pensis en el tema. Els "teus colegues" haurien de ser cabdals.

Noctas ha dit...

Criteri, amb l'apreci que et tinc, però crec que el meu post no el vares entendre en absolut. Cert que és una mica frívol i que potser no vaig expressar bé l'objectiu de l'escrit. Si el problema del co és cert i jo no tinc perquè dubtar-ho -o sí-, llavors que ens facin anar a peu. El que és absurd es posar uns nivells de co que pel simple fet de dur una moto-per molt bé que estigui la moto- no es poden cumplir en absolut. El que no pot ser és que s'autoritzin els vehicles a motor i que després hi hagi una normativa que no possiblita a la moto passar la Itv sense fer trampes...0.5 en una moto és impossible...així doncs hi ha alguna cosa que falla...

Maspons ha dit...

Vale,suposo que estaves emprenyat per aquestes animalades a que ens tenen acostumats aquets inútils que d'ecologia hi entenen i hi creuen menys que tu i l'Apañò:) de fet no entenen de res. M'he enterat que a Hair, a Barcelona. hi surt un tio fent veure que fuma un porro. Li han dit que si hi tornen...Multa i tanquen el teatre!!!sic

Sombrero de copa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.