25 d’agost del 2010

Teoria peregrina i trailer belga

Arran del viatge a Bèlgica-Flandes, vaig pensar: aquí, tot i ser bastant curosos i una societat amb un ordre palpable, noto però que els països de més el nord ho són més, i França menys. Tenint en compte que Noruega és més excel.lent que Suecia, i que el nord de la Ibèria ho és més europeu que el sud, i el nord de Catalunya que el seu sud, proposo:


Teoria peregrina:

Tot i que als nordeuropeus els va caldre  l'arribada del cristianisme per deixar de ser bàrbars crec poder afirmar que en la societat actual, el civisme, l'ordre, la politesse, l'organització social adecuada, en definitiva, és directament proporcional als graus de latitud nord...i inversament proporcionals als de la temperatura?
                         ------------------------

Ho dic encara sorprès per la falera que tenen per Barcelona i el sud en general; ho dic sense menystenir les mancances o limitacions que sempre suposem, amb raó o sense, a les societats de més amunt, "l'alegria de viure" sobre tot.


Aventuras d'un pinpin al país de Tintín.

Aviat a les pantalles les andances i facècies, tals com la del cambrer bruixenc de el dolo-roso; de com a l'aeroport de Brusel.les vaig estar a un segon de ser engarjolat -segurament-; de la sensació de viure a l'Europa de pre-guerra al barri jueu d'Ambers, etc.

4 comentaris:

Sombrero de copa ha dit...

Per què et volien engarjolar? Et vas cagar amb la reina Fabiola, aquella que tocava a tots la "titola"?

Maspons ha dit...

Rima digna de Dant, Dantès. Bé, en realitat és dantesca, sí. Ja explicaré la situació, de suspens hitchcokià.

(Al post anterior he afegit comentari matisador)

Aliensk ha dit...

Don Criteri, us suggereixo una altra teoria encara més pelegrina: tractant-se de Noruega, Suècia i Bèlgica, potser és la monarquia el que els fa civilitzats...

Maspons ha dit...

Sincerament, ja ho havia pensat moltes vegades, i només em restava treballar-ho i fer-ne un treballet, que esté pendent. Celebro coincidir, si més no en la possibilitat plausible.

Nota ling.: S'admet pelegrí i peregrí.