14 de setembre del 2009

Una troballa emocionant

En aquesta ocasió he esperat a fora la botiga que la dona acabés de comprar la xarcuteria. He aixecat la vista al veure una placa a un edifici situat entre les dues botigues de "porc" que estan a l'angle de la Plaça Major. He llegit emocionat que en aquella casa, patinada pels anys, hi va nèixer Jaume Balmes, "llumenera de l'enteniment català i del pensament cristià" -ja ho transcriure exactament-. Estava fart de passar-hi. Es una casa estretíssima, de dos pisos i terrat-golfes.

A la propera que torni a Vic penso demanar visitar-la, i penjar alguna nota a l'entrada, fins i tot fent esment al blog. Ja que he sigut jo, agosarat, qui ha donat a un blog el nom de El Criteri no em pararé ara "en barres" -es diu així?-. Amb tota la humilitat d'un senzill deixeble.

Trailer.- Properament sobre el viatge: Kammeraden, la puta espanyola, Innsbruck, humor a Múnic, l'habitual compres, i altres facècies.

Nota- He posat El Criterio per afavorir la recerca a Google. Com a El Criteri sóc el primer, espero que com a El Criterio pugui també ser referència, sempre positiva i altruïsta.

4 comentaris:

Evocacions ha dit...

Per cert, també està enterrat i, per cert, tinc un llibre sobre la pedagogia de Balmes. JA en diré quelcom. TAmbé percert, recordo el teu post sobre les prostitutes. Tota una demostració de que preveus amb antel.lació (tampoc calia ser massa afinat, però t'hasa avançat a molta gent i, òbviament, als polítics.

Criteri ha dit...

Hi ha un apartat al Criteri sobre com descobrir per a què serveix cada infant que és del millor.
Lo de les prostitutes, gràcies, ho posaré a prediccions complides, també perquè deia que hi hauria competència: ara s'ofereixen a partir de deu euros.

Osona ha dit...

No sé si saps que també hi ha un Museu Balmes.

Plaça Don Miquel de Clariana, 3
Tel: 34 938 892 444
Horari: visites a hores convingudes
Informació: Oficina de Turisme

El Museu està emplaçat al Palau Bojons, una casa senyorial del segle XVII

Criteri ha dit...

M'has alegrat el dia, Osona gràcies. Tants anys d'anar a Vic i no en tenia ni idea. La veritat és que no hi ha cap indicació enlloc!