28 de setembre del 2009

Res a Pelar! i la gran i agradable sorpresa de Zapatero

Veient el nivell de consciència ambiental d'una entitat aimant de la natura com El Club Muntanyenc de Mollet vaig pensar: no hi ha res a pelar. El planeta s'en va en orris, una majoria continua SENSE ENTENDRE RES. Organitzava la caminada nocturna a Gallecs. Dos mil participants, a cadascun li donaven un xirimbolo d'aquells de fòsfor fluorescent, una botellota d'aigua de Sacalm -la "Fontvella" no existeix-, que per cert és la més cara; una llauna de beguda i un Actimel: 8.000 plàstics i llaunes -si algú diu que es pot reciclar tampoc ha entès res-.

L'aigua que es porti amb cantimplora! i en lloc d'Actimel una fruita. I això dels 2000 xirimbolos fluorescents m'ho haurien d'explicar bé. La llauna de cervesa vale:), potser. Ara potser tocaria raonar-ho tot un altra vegada, peò no en tinc ganes i és inútil.

Que consti, per si els meus amics del Muntanyenc em llegeixen, que de totes maneres els felicito per la iniciativa de la caminada, i sobretot per una organització perfectíssima.

Per acabar-ho d'adobar, vinc de la biblioteca municipal: aire condicionat, amb uns magnifics 23 graus a fora. Avui he llegit que cada vegada són menys els científics que neguen la intervenció de l'home al canvi climàtic. Ho llegia i no m'ho creia: Zapatero deia avui al diari que el canvi climàtic és més greu que la crisi. Dubto però que s'ho cregui, entre altres coses perquè no hi fa res.

Per cert he demanat que em portin de Vic una conferència-treball sobre el Balmes de Pla que promet molt.

4 comentaris:

J. Manel ha dit...

La gent no s'ho acava de creure això de l'ecologia i el canvi climàtic, no ho entenen. Però si els que manen tampoc, i per tant no fan pedagogia, que vols?. El que passa és que la factura la pagarem tots

Noctas ha dit...

Tens tota la raó. Diuen que el canvi climàtic té més a veure amb el sol que no pas amb el que fem aquí a la terra., en fi com en tot hi ha un ecologisme de vol gallinaci o si més no contradictori entre el que diu i el que després realment fa....salud!

Criteri ha dit...

Noctas, jo no deia això, he he. Canvi climàtic apart, hi ha el sentit comú: és absurd fabricar, transportar, etc, dos mil botellotes de plàstic -que ve del petroli- per beure dos mil gots d'aigua. Entre mil coses. El sol no se sap però el petroli s'acabarà. Sé que no agrada gens sentir-ho.

Criteri ha dit...

J. Manel. Ja saps els anys que fa que "estic conscienciat" de la maldat del consumisme i les seves conseqüencies, i que tot el que deiem fa teeemps ara es fa: reciclatge selectiu, estalvi energètic, etc., però al fons, al fons de la qüestió la societat no pot o no la vol entendre.