15 d’octubre del 2008

Els fonaments de la nostra immoral opulència. Dia de la blogosfera contra la misèria al món.

Avui és el dia que s'ens convida als bloggers a participar a la consciènciació sobre la misèria al món. És una idea extraordinariament útil i positiva. Jo prefereixo parlar de misèria que de pobresa, que és massa relatiu.

La meva aportació sol.lidària voldria ser també informativa i conscienciadora. La nostra miserable i immoral opulència no és defensable des de l'ètica i no es explicable amb la matemàtica. Vet aquí les alteracions que la fan possible:


El principi de les tres potes que necessita la societat consumista -millor del despilfarro- : 

l'expoliació i agressió salvatge a la natura;

2 l'explotació dels recursos, productes i treballadors dels països del tercer món;

3  l'ofegament de pagesos i ramaders a qui es paga un preu de misèria pel seu esforç -aprofitant-se del seu individualisme. Els pobres poden menjar. La resta, el que estalvia en menjar ho reventa en béns de consum. 

Si algú troba esbiaxada aquesta visió m'agradaria conèixer la bona.
Diuen que als països rics hi ha una crisi general. Mentida absoluta i monumental. Que alguns passin problemes mentre altres reventin de farts no és crisi.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que tens raó. Tens una visió força estrafolària de la crisi, efectivament. Estalvi? Idealista. L'estalvi, ho sabem des del segle XIX, és una solució individual a un problema social. Potwser en parlem un altre dia.
Salut, company
Interessant el teu blog.

Albert Esteruelas

Maspons ha dit...

Gràcies, també per això d'estrafolari. Shaw va dir "es el moment dels bojos, ja que mireu on ens han portat els que no ho estan". Fou durant la crisi industrial a Anglaterra. Tinc penjat un escrit recent de nom : La llei de les tres emes(ministración, minist. minist. Per un bon govern. Tot i que tens raó sobre el que dius de l'estalvi la qüestió és que com que no n'hi ha hagut bona administració ara toca austeritat i estalvi per tothom!(en el millor dels caos). Em dones la oportunitat de donar-me la raó una vegada més, ja que tot el que ha vingut i vindrà ha sigut per culpa de la mala administració i el "malgasto" general.
Coincidència això de Mollet.Salutacions

Anònim ha dit...

Avui han dit que les botigues de segona mà estan tenint un gran increment. Ho deia a l'entrada anterior.