23 de juny de 2008

La negra i la Moreneta

Deia un escriptor que el seu ofici era remoure les entranyes del món i posar-les a la vista de tots i que no era extrany que això pugués fer de l'escriptor un proscrit.

El que escriu pot quedar en evidència pel fons i la forma . I al repasar els escrits sovint ho veig. En aquest, quant parlo de culpables, ha quedat una mica embolicat: la negra, els polítics, el model de país. Atribuim-ho a les presses.

Publicat a Contrapunt

Després de la rogativa -encara que "laica"- del conseller Baltasar a la Moreneta - i les de l'Església- al final ha plogut -tot i que també en excés-. A part la sequera extrema hem tingut també -en poc temps- apagades de llum, un barri enfonsat, el mosquit tigre, fuites atòmiques, el musclo zebra , enfonsaments a les vies, platges que desapareixen, caos i retards ferroviari i aeroportuari i a sobre un Barça de pena. I preguem a la Sagrada Família pels túnels que hi passaran al costat. Tot això al costat de problemes endèmics com la nostra condició de liders en prostitució, drogues i SIDA. I més coses que segur em descuido. No valoro la part de culpa de governs passats o presents, però seria difícil trobar un lloc amb tants problemes greus tan seguits. Més aviat crec que part de la culpa és del propi model de país i la seva dèria de tenir en lloc d'esser. Un espai massificat, industrial i turístic de tercera. Instal.lat en ple desarrollismo salvatge. Però no crec que hom ho vegi així. Ve la MAT, es projecten infinitat de carreteres, s'oblida el tren, i es menysté la pagesia, i potser sort que la construcció afluixa . Tot plegat ens hauria de fer pensar si a Catalunya a part de la Moreneta no tinguem també la negra.4 comentaris:

jomorespi ha dit...

això el que és és una casa de putes

Anònim ha dit...

Putes "forçades" a ser-ho o per l'interés?

jomorespi ha dit...

hostia, molt bo el text d'aquest tal Camba (no en tinc ni pixa de qui és); la veritat és que m'hi sento molt identificat. Voldria recalcar les frases que més m'agraden, però em sembla que són totes. Des del "A mí se me ocurren muchas tonterías, y en cuanto tengo confianza con la gente las digo" fins al "necesito que ustedes no me tomen nunca completamente en serio. Ni completamente en serio ni completamente en broma". Collonut.
Moltes gràcies, em sembla que m'informaré seriosament sobre aquest personatge.

Anònim ha dit...

華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,