26 de novembre del 2010

Davant les eleccions. Missatge institucional de El Criteri

Algunes coses -en pocs dies- que encenen la sang d'un català i que faran decantar el vot de molts. (text refós, no tan institucional com calia)

Fets 
Lo del Restaurant engegant i insultant Àngel Colom i acompanyants per qüestions de l'idioma.

Que per allà baix treballant vint-i-tres dies cobren -els ho paguem- tot l'any.

Els petards quan perd el Barça.

La sentència declarant la pèrdua de condició d'idioma preferent del Català -difícil de redactar, vatúa l'olla!-

Els Riberas, Cajas i cajons que ens toquen els dallons. Enemics a casa que vomiten odi cap a tot allò nostre i la bilis que guarden.

L'última, a la tele, un llampant empresari "d'aquí" diu: "A mí Cataluña no me ha regalao na!" Demagògia molt extesa del més baix estil i talla. Qui diu que regalem res aquí, a part el dret a viure millor? Vull dir a fer més calers.

Altres inclourien l'anticatalanisme dels mitjans audiovisuals de Madrid, cosa que se m'en fot a mi. Que bordin, en no sintonitzant-los, arregla

No acabariem, si afegissim l'expoli, el menyspreu,...

El desinflament

Però, quina il.lusió ens ha de fer i hem de tenir en  un país de tan baix to moral general? A Barcelona es fornica al carrer i ara tenim el bordell amb més putes  d'Europa. Líders també en delinqüencia i SIDA.

Barcelona: capital europea de l'anarquisme incendiari i desordre. Hi ha tan autoodi (o què?) que cremen fins i tot quan guanya el Barça.
Aquesta campanya vergonyosa i manipulada -llarg d'explicar-, i la frivolitat de tants, ridícul planetari.

I la nostra condició de societat estúpidament antipapista i més malaltissament teofòbica del món? Bé, potser ens supera la gran Albània.

I la nostra inèdita ecofòbia, capaç de desgraciar la meitat del país per l'economia? I l'acarnissament contra la pagesia?

I aquest relativisme i baix to moral que supura arreu? I aquesta ignorància, tan sovint ilustrada; el materialisme, la frivolitat? Tot això és més extès que enlloc.

MALGRAT TOT,  de la mateixa manera que uns -residents aquí- no saben o volen, per raons de sang o llengua. deixar de voler ser espanyols, jo no puc deixar de ser catala.; malgrat  tot, m'aferro a un bri d'esperança. Vull creure possible una altra renaixença -ni que sigui mínima- dels valors i  dels catalans de tremp d'altra hora; de tot allò que ens fa ser diferents al món, allò que ens fa ser. Per això, perquè crec en els drets dels pobles a conformar-se votaré i us demano que ho feu, per la llibertat de Catalunya. El status quo amb Espanya sembla ja quimèric.
Comprenc com ningú -ho palesava aquí- el dilema del català d'ascendència forana, ple de dubtes. El comprenc més que als cagadubtes de socarrel catalana.
Cadascú estigui amb pau amb la seva consciència...(igual la consciencia també es una cosa relativa).
Els comptes els més clars possibles, això sí. Clar com el que he expresat aquí.

Estic un pèl absort en aquestes qüestions i aviso als companys que temo que estaré una temporadeta que bàsicament només escriure i comentaré sobre la cosa política o com s'en digui això, tot sabent que és una pèrdua de temps. O no.

7 comentaris:

Ora pronobis ha dit...

¡Anglada for persident!

a a p ha dit...

disfruto pensant la cara que posaran els politics i elsperiodistes quan cantin els resultats i l'Anglada surti :)))))))))))))

Maspons ha dit...

He estat a una taula elctoral i
només escric per a contestar als angladistes per dir que haureu d'esperar les municipals, ja que fora de les municipals per entrar has d'ensenyar el cul com los Ciudad'anos o ser expresident del Barça:)
El post d'anàlisi en sí el faré a base d'alguns titulars propis, per exemple:Madrid exultant pel triomf de CIU.
Titulars com és habitual molt més afinats i autèntics que els missatges de la premsa institucional.

Herrgoldmundo ha dit...

Felicitémonos, Criteri, que por fin se fue a la MIERDA (como diría el gran filósofo Fernán Gómez) el pérfido y perverso tripartit dels collons.
:)

Maspons ha dit...

Gracies pels ànims Apaño (perspicaç, endevines el meu estat :( Però efectivament s'ha acabat com un malson. I no arriendo la ganancia al Mas.
A veure si tornen a posar l'endemà de Reis festiu almenys. I per fi deixaran d'emprenyar-nos, amb la "memòria històrica",repúbliques, laïcismitats i les fosses. Fora Saures i Boades Ridaus Maragalls i tal i tal i tal.
Amb el Lopez Tena riurem. Ojito al dato!

Sombrero de copa ha dit...

Benvolgut Criteri, no recordo que l'endemà de Reis o sigui el dia 7 de gener, mai hagi sigut festiu, al menys a BCN. Ara qui penso, al cole, potser que sí. Pel que fa al resultat d'ahir sort que ja s'acabat aquest malson que ha durat vuit anys. ¡¡maleïts tots el que el van fer posible!!

Maspons ha dit...

El tripartit volia acabar amb la festa dels Reis a favor del Noel. Òbviament el 7 és la festa dels nens i pels nens per gaudir dels regals, com toca.
Sentiment agredolç.