23 d’agost del 2011

Deconstruccions verbals (joc màgic) Parts 1 i 2

Esperant resoldre l'atonia estival, com a les teles faig una reposició, pels nous amics lectors i recordança: la dels meus celebrats anagrames, (Canviar amb sentit l'ordre de les lletres d'un mot o frase: Roma-mora; Lleida-l'ideal)

Fauna

Jordi Pujol. Jo! Pujol dir -és molt ell. Laporta la tropa -la portarà a la victòria? José Montilla. El majo listón. Jo sol alimento. Majote sillón! Zapatero. Petarazo. Para, zote! Apretaoz. Rata o pez? Atrape Oz -mag-. Otear paz -de moment la otea. R.paz ateo...per una lletra! Tapa Zero -fou portada de la revista gai. I el concluent ZETAPARO. Tantes i en el mateix sentit em fa venir al cap la tonadeta: "i ninguna era buena".Em sap greu pels seus fans, però a veure si ells en troben cap de positiva.

 Més Flora bloguera

Desde mi celda. Desdice de mal. Dé el CD de misa -és capellà i tecnològic. El café de Ocata. Cala de afecto, però també: Cae él afectado? -per les referències ultraerudites.  Filosòficament.Filo sòfica ment. Entrellum. Lluert-men -canvia de pell? Temen llur...ploma?Benvinguts. Vens tub gin. Vingen tubs. Vins beguts. O amb anglès de la Barceloneta: Vins be guts! -sovint parla de les seves xerinoles espirituoses. Pels pels, però cap altre em fou possible.

Escriptors sovint esmentats per aquí

Ballarin. Branilla -llarg i sec. L'albiran -però no l'abasten-. Plató -tindrà a veure amb el Pla Ot?. Balmes. Val més. Gracià. Gràcia. Lluis Vives... si vull vies. Ortega Gasset. Rosega gatets. E!, grito a gestas!. Josep Pla. Pag(j)esol. Jo pelas. Jepo Pals. Volia "jorobar" Pals amb una central nuclear. Tampoc aquí cap més combinació em fou possible. (Alguna petita llicència (?) és permesa a l'hora d'anagramitzar)

Dos de destacats

Unamuno. Un humano. -qui conegui Unamuno ja ho interpretarà. Montaigne. Pensava Imagine Ot, però millor:) A món i gent!

Un antològic


Pensi el lector, abans de continuar llegint, els dos atributs essèncials de Garcia Lorca..... ..................................Ja tenia Grràcia loca, però després aparegué inapel.lable: GRACIA, CALOR.

Una acròstics de propina -blogaires-

UQV Un que vacil.la
RDC Rebutja Déu Crist. Renega de Crist (ho fa)
SS Som, serem

SEGONA PART

DECONSTRUINT BLOGAIRES

UQV  fa fitxes de blogaires, servidor els desfà i refà.
 
Arcadi Espada: escapa ardida -de Factual-
Brian: Rabin -Became it?
Noctas: No cast, sóc tan...
Miquel Colomer: Qui? colom meler. Qui? cor, mel, meló
Damien: Amiden -blogaires-
Ote: Teo?
Albert Boadella: D'abella brètola. Badallo al berte -perdó-
Margarito: grito mara -terrorífic-
LLambregades: Brega de malls -cor de roca-
Enric Vila: Vilarienc -és molt d'ell- Neci rival -alguns pensaran-
Ramon Alcoberro: Corona? Borra-m'el -és republicanista-
Gregorio Luri: Or griego: Luri -és proclàssics, i bilingue-
Salvador Sostres: Desastrós! Valors! A vosaltres, sords! Sort, salves a d'Ors. As valors destros. SOS valors destra!

Blogs

Un(o) que vigila: igual que ovni
Bonnie and Clyde: Clan de bon Yndie
Una de lladres: Des de la lunar -hi ha qui diu que són Lunarara-. Anell d'userda
Lunarara: Ara lunar -oficiant elevat-
La vaca sorda: A dos va calar -són dos-. Ava, das calor -Cinefília?
Evocacions: Cocinas veo. Cóves nació -és poc barretinaire encara-
Sin prisas pero con pausas: Supino Sir, peras con pasas -aristocràcia diletant-
La España que hace daño: La espada que hace ñaño -parla molt d'espases alliberadores. Pequeña coña salada, he:) Amb Apañó surt a més un palíndrom: Apañò o ñapa? Sorry, ha sortit.
El Criterio: El cierto, ir
El Criteri: Cert, tri'el -no comments-

TOP 2. A l'escala Criteri aquests serien els més valorats.

La España que hace daño: Señal de achaque apañó
I un de perfecte. Renacimiento: Irónicamente!! -entre tantes inefables característiques de l'ítem, aquesta n'és molt destacada.

El lector pensará que m'he fet venir bé alguna deconstrucció. No descartem el factor subconscient, però han sortit així, i encara més, en la majoria de casos, els ítems a desconstruir no acceptaven cap altre significat i reconstrucció que la que retrata el subjecte. I fixeu-vos, de la bèstia grossa és d'on en surten més, i clavats. Per tant, directa al tag Casualitats -majúscules-.
Exemplificaré: Reprenent l'anagrama de Dalí, no he trobat cap altre expressió que no girés en torn les virolles:

Salvador Dalí: A Dalí vas d'or. Valora didals. Dadà: virolla. As d'or val Dalí. La vida? dòlars.

Vull acabar dient que amb aquesta entrada recordo el que em deia la parenta quan jo començava a col.leccionar "paperots antics", quan amb patètic entusiasme ensenyava les meves "joies" a profans: "Has de pensar que no a tothom li agraden aquestes coses". Potser jo hagi estat l'únic que s'ho haurà passat bé amb això, però només que a un li hagi descobert aquest món quasi mágic ja estic ben pagat.  suposo que alguna gràcia deun fer Avida Dollars-Salvador Dalí, va fer famós  Breton. Té 16.000.000 d'entrades a Google. No és juuuuust!!

Fait vos jeux, segur que no està tot dit i podreu canviar el vostre si no us agrada. I m'excuso i també pels que no he pogut fer encara . Em despediré amb l'anagrama del meu nom i primer cognom.
En sé més...Va, stop.
 

13 comentaris:

Sombrero de copa ha dit...

Cuál es la calle de Barcelona llamada calle del Pecho Alto. Gracias

Sombrero de copa ha dit...

Perdón, he querido decir: calle del Hueso del Pecho Alto. Disculpen.

Sombrero de copa ha dit...

Se sabe algo del Evo o es que se ha ido de "excursión" a Bruselas con los del 15-M.

Maspons ha dit...

Més que carrer, ciutat! però està bastant bé:)

Per cert,parlant d'indignats, després que -sembla- que el gruix del moviment assembleari indignat s'ha manifestat anticatòlic i antipapa, he clausurat el blog Maig de l'11. De moment, no vull que ni per un moment se m'identifiqui amb aquella xusma, tot i que sé que hi ha de tot i que espero que aquest "tot" assenyat aflori i encapçali.

Sombrero de copa ha dit...

Criteri, no ho has entès, maco. Quin carrer de Barcelona es diu calle del Hueso del pecho alto? aquesta és la pregunta, capisci? Ok?... doncs, digues...

Sombrero de copa ha dit...

Pel que fa als indignats l'Apañó et diria ¡comme il faut!.., però, Criteri, que et pensaves?... que ja ets prou ganàpia i portes pantalon llarg, noi.

Maspons ha dit...

D'acord, també. Tot i que hi falta t, està bé. Deixem la solució per si algú vol treure-ho.

Fins dilluns.

Sombrero de copa ha dit...

Voilà, mon ami...

Sombrero de copa ha dit...

Doncs, és aquella travessia de les rambles que es diu carrer de l'Hospital. Fonèticament: Hueso=Os, Pecho=Pit. Alto=Alt = Ospital.

De res.

Noctas ha dit...

Criteri: Veig que has quedat defraudat amb els indignats i això em commou. Quan els indignatis volien trencar l'ordre econòmic- polític tu volies comprendre els motius. Ara que els indignatis han volgut fer el mateix però amb l'ordre eclesiàstic, has vist clar quina classe de gentola son els indignats. Amb això he esbrinat que ets un blogaire entranyable, un home que està més preocupat per les coses del més enllà que no pas de les terrenals, un idealista vaja., un blogaire que defensa acarnissadament l'àmbit espiritual del mon refectit aquest en l'esglèsia. Sobretot que no toquin l'església, això és, la representació de Deu en la terra, pero si toquen l'ordre terrenal, això és, la política i els diners, llavors podem transigir:) en fi, vaig pesnar en això quan vas dir que tancave l'altre blog i per això ho comento... un saludu i molt bones les decontruccions! la del apañó és collonuda1

Maspons ha dit...

Jo encara estic a favor de reduir les prebendes dels de la menjadora i els desgavells de la seva incompetènciaa, no ens confonguem, Noctas. Accepto però que vaig ser un pèl optimista, un pèl, en la valoració del gruix de la massa indignada, D'altra banda estava convençut que la xusma a la fi s'havia adonat que el problema no eren els capellans ni Roma. Dius que penso: "que no toquin l'església, això és, la representació de Deu en la terra,...". No, escolta, d'un imbècil és previssible tot, que toquin la flauta si volen, el que no faré serà fer-los-hi de palmero.

Maspons ha dit...

Segueix post. Ah i merci per la felicitació.

Anònim ha dit...

Llegies el "LLambregades"? Jo també, però des que aquest noi es va casar que té el bloc abandonat...