13 de juliol del 2010

Una pregunta -pèrfida?- que cal fer

Arran la moguda i la mani ho he pensat. Sembla que s'ens vulgui amagar.

Pregunta: Algú pot dir qui és o són els culpables de rebutjar (!) el concert económic per a Catalunya a la transició?

Rastrejant Google es confirma que ningú vol la culpa: la llegenda urbana diu que Roca, altres que els socialistes també, ja que tallaven el bacallà a les hores; o fou el ponent constitucional paisano-molletà Sole Tura? Altri? Tots plegats?

Cal saber l'autoria d'aquet immens error históric. Ves per on però que la manca de concert potser acceleri l'emancipament -aquesta paraula fa molt que no la sento- nacional.

4 comentaris:

Catalá emprenyat ha dit...

Com sempre anavem amb el lliri a la má, ja no ve d'una, peró si que seria interessant posar rostres als catalans que negociaren.

Jaume ha dit...

Molt bona la reflexió: potser la falta de concert ens menarà a la independència. Ja seria boníssim que quan l'aconseguim apareguin els jaios del 78 reclamant suposada estratègia

Bonnie & Clyde ha dit...

Sr. Criteri, va ser el senyor Pujol qui no el volia, considerava que això de cobrar impostos era impopular. I, es clar, si els nacionalistes no el volien llavors les altres formacions catalanistes no volien ser "mes papistes que el Papa". Això és història i el senyor Pujol ho ha admès moltes vegades, ultimament fins i tot ha admès que va ser un error.
Salut

Maspons ha dit...

No sabia que el Pujol manava tant a les hores, però ens refiem de la docticitat de B&C, que esperem demostrin en prodigalitat postera.

No sé si la història serà massa benèvola amb el Pujol exercent -President-; el del cistellet a Madrid, l'ultradesemvolupista, el pussil.lànime...