27 de novembre del 2011

Les llistes negres d'en Criteri. I pregunta molt "intel.lectual".

1-Llista... negra sutge -taca-

els de matrícula:

Alfonso Guerra. En la seva mirada veiem la representació humana de Mefistòfil. Cínic, provocador, mentider, crispador, hipòcrita...crec que és mereixedor de totes les desqualificacions morals del diccionari.

Xavier Sardá. Pitjor que la droga dura, va dir Sánchez Dragó d'ell. J. Sabina el va qualificar com l'enemic número 1 d'Espanya i no sé qui el va anomenar culpable de la cretinització de tota una generació de joves. Jo el detestava ja abans.

Benet i Jornet. Amoral com en Sardà.Tot i que ja no es prodiga, trio aquest home, escandalitzador de tietes i iaies,  amb ínfules literàries -en realitat no arribava a l'amenitat de Lafuente Estefania o Corin Tellado- pel seu pensament moralment infecte, tant com la seva obra, també menyspreable literàriament. Cap gràcia en les situacions, en la trama, res.

Jorge Javier Vázquez. El que s'ha de respondre quan us pregunten per personatges així és: Connais pas. Però el cas és que és massa conegut i influent. Res aporta sinó misèria moral. Potser però  representa la dosi diaria d'escombraries necessàries al públic d'avui,  que ha assolit el més alt grau d'indigència intel.lectual i moral. 

Jordi Gonzàlez. Un dia va dir exaltat: mai portaria l'Anglada a un programa meu!! Això és el que em molesta especialment d'ell -i tants: més degradants que ningú i donant lliçons.

2-  Llistat de mindundis actius teofòbics

Aquest llistat no és baladí. Que algú es manifesti creient té una importància relativa però qui manifesta beligerància contra allò sagrat, religiós, esteu-ne segurs que no és persona a qui li pugueu comprar un cotxe usat o esperar-ne rigor intel.lectual. O sia, serà justet o indesitjable. Guia garantida.
 
Toni Albà. L'he pescat ja massa vegades desbarrant. I la imitació de Benet XVI és tan estúpida com el que diu. El papa és tot el contrari de com ell l'interpreta.

Rubianes. Lo que tenia de graciós li mancava de moralitat i educació. S'el veia noblot però.

Hotel Cochambre. Cochambre moral. "Que Ortega Cano conduzca el papamóbil!"

El calb del Tricicle. "la gent "li tenim ganes als capellans". Serà desgraciat? sí.

Quintana de Sopa de Cabra. Acostuma a predicar l'apostasia.


 
3- Llistat de petards i petardes  


Julia Otero. Dissolvent i amoral.

Josep Borrell, la seva cínica suficiència "afable" m'obnubila.

Carme Freixas. Per l'estil una tal Galdon flautagossa, a favor de la patada al a porta okupa i que treballa en seguretat!!

Mariscal, no te ni idea de dibuixar. Va de mosca morta i t'engega "todos los catalanes son unos cabrones". Hagués dit idiotes, encara.

Ciudad'anos, per catalanofobics rabiosos.

Lydia Falcón, fanàtica, tot i que li atenua la seva manca de cinisme i ses conviccions sinceres.

Zaplana, el valencià antivalencià. És la visualització del polític conservador corrupte i repel·lent. Els esquerrans roben amb més dissimul i a sobre no s'ha creat el clixé "d'esquerrà" corrupte, però n'hi han igualment -Juan Guerra, muníceps de la corona metropolitana, els del GAL, Salas i Filesas, etc-.  Una plaga a totes bandes.

Jiménez Losantos i César Vidal, anticatalans i mentiders. Atenuants: l'humor i la cultura que tenen.

Ciudad'anos de Cataluña. Tan repel·lents ells com les seves idees. Repelent Rivera i repel·lent un tal Cañas. Alguns lelos de televisions catalanes els conviden a vomitar en pantalla. Lerroux renascuts. Tenen el pitjor dels conservadors i dels progres. Anticatalanisme en estat pur. Al mateix sac la Rosa Díaz?

Gran Wyoming, un pallasso sectari, lo pitjor que pot ser un pallaso o un comediant.

Toni Soler, l'acuso de facturar-nos conyeta per humor. Hi entra pels pèls però amb la morterada que s'embotxaca ja es consolarà.

Pere Portabella, especialment perillós. La intel.ligència al servei de la dissolució dels valors de sempre.

Jaume Roures, el gos que llepa la má de qui mossega -és un mil.lionari que diu defensar les classes populars, les que ell mateix explota -s'ha declarat anticapitalista.

Rodriguez  Ibarra, el gos que mossega la má que l'alimenta. Un bon argument pels antidemòcrates -veure que qualsevol pot ser president.

Mourinho: jo t'assenyalo amb el meu dit justicier.

Maria Antonia Iglesias -rata sectària segons Luis del Olmo- i Enric Sopena. La parella tòxica. Em provocaven vòmits -quan els seguia. Uneixen al seu fals esquerranisme el feixisme de les seves formes.

Tots els programadors i directors de canals televisius, per convertir una eina meravellosa per a civilitzar en un abocador.

Per les mateixes raons, tot i que Risto és un bord i els de l'APM fan una feina molt professional. És menyspreable enriure's de la gent, de la bona gent. Ara jo els hi dic el nom del porc, sense recança. 

Podem conèixer algun dels vostres petardos...i el perquè?

Veig que NO ACABARIA...Fernando Savater, Antonio Gala, una tal Agnés no sé que, tertuliana flautagossa que defensa l'ocupació de pisos amb amo -i li donen veu arreu-, Joan Barril com el Ramon Colom, manipuladors ensopits... Uns més negatius, altres menys...Quina llàstima, quina poca gent a la que pugui admirar totalment.

SÓC CONSCIENT que amb aquest post faré molts amics:) Segur que tu que em llegeixes tens a dalt de tot alguns dels que critico i deus pensar: que diu l'animal? Bé, almenys doncs admireu la meva gossadia.

Estic llegint la història de La Codorniz, paradigma de l'humor per l'humor, amable, i m'adono més de l'agror de la meva sàtira, però el tema s'ho porta, lectors. He d'avançar en la línia blanca i amable de l'humor "codornicesc". 

Posats a ser sincer del tot -si no perquè escriure?- i pensant en quines persones admiro més i de les que més puc aprendre, he conclòs que serien precisament aquests éssers ingenus i enginyosos del món de l'humorisme blanc i les persones que dediquen la vida a les coses de Déu i l'esperit i de retruc al bé del món, els darrers savis autèntics.

(no sé si algú entén res del què escric, ni si realment servim per a res els heterodoxes)

Pregunta pèrfida

Acabo d'escriure en un blog molt circumspecte. Si algun dels seus lectors es conecta aquí suposo que ho considerarà tot plegat de poca intel.lectualitat. Però...que collons vol dir ser intel.lectual? Visca el TBO i visca la Codorniz!


30 comentaris:

Herrgoldmundo ha dit...

Añado a todo el socialismo de las Españas en general, que jamás ha entendido ni sabe qué es una socialdemocracia moderna y seria.
Nuestro retrógrado "socialismo" es una mezcla de rancio marxismo y trasnochado y revanchista bolchevismo. Pa mear y no echar gota.

Y añado también a Buenafuente, al follonero y a todos los titiriteros miserables que bien le han hecho el caldo gordo a los sociatas de los cojones.

Anònim ha dit...

Ni están todos los que son... y sí son todos los que están... pura basura, detritus humano... no yerras Criteri, aún te quedas corto. Madame Cuní... Carmen de Mairena, el pájaro ese que no sé cómo se llama que dirige un programa vespertino en la TV 25 de l'Hospitalet, el otro Vázquez que dice que es de Badalona, el muy hijo de puta, aparte de declarado maricón, la "Miquela" del PSC, el más repulsivo de todos, blanco y sudoroso siempre, casado como un notorio juez vasco, con un tío, etc. etc.

Maspons ha dit...

Apañó, no pretenia un llistat polític. El Buena i el Follo entrarien en aquesta classificació,per sectaris, però compte, el primer té gràcia i el segon una mica, i sí, a d'aquest darrer no m'agrada el "ressentiment" -que diria Sostres- que li percebo.

Ano, a aquest em refereixo, al joputa Badalona, l'altre Vazquez metrosesu no m'interessa ni per a criticar-lo. I el pobre Carmen, és bastant fastigós i te una casa de putes si, que no res comparat amb la xusma que esmento.

El de tv 25 no sera un tio amb corbati, em sembla que Rovira? M'interessaria saber que fot i calça. Es veu que té seguidors.

Continuará la llista

a La Sra. Sombra: m'estàs donant la raó. Òbviament, passarà el que dius...perquè no es fa allò que dic. Dona solucions i ah, opina de la llista, capullu.

Maspons ha dit...

Hi ha el perill que al fer aquestes llistes hi entri la mania personal, però vull ser objectiu,tot considerant aquests aspectes: poder i perversió social, maldat, cinisme i provocació, etc

Outsider friar ha dit...

Caram! Una llista pafiamesca, je, je...
D'en Guerra, cal distingir el mitinero del governant. Sé de bona tinta que en el seu temps, quan es tractava de negociar amb l'Església temes com l'assignació tributària i similars es mostrava (fos per conveniència o per convicció) extraordinàriament raonable i transigent.
Puc coincidir en la consideració moral de l'obra de Benet i Jornet, però crec que cal reconèixer-li una certa qualitat literària, almenys pel que fa a l'obra dramàtica (els culebrons son tota una altra cosa).
Estrany que no li posis també matrícula al Gran Wyoming...

Maspons ha dit...

Outsider, és una llista feta per un home decent:) M'estranya lo del germà del Juan Guerra.Pot ser que els negociadors eclesials es conformaren amb poc.Nocrec que Jornet passi a la galeria de literats sinó és per afinitats sectàries. Només em sona berenàveu a les fosques i recordo que era poca cosa. La resta de llista inclourà el gran Wyoming.

Tinc un insultador de cambra que una vegada de mil comenta el tema del post -no li interessen- i m'insulta perquè no li publico lo que li ve de gust escriure a ell -del paper de les potències és l'últim.

Anònim ha dit...

Al igual que ya lo estuve en los primeros personajes que apuntaste, vuelvo a estar completamente de acuerdo en lo que escribes sobre este colectivo de personajes monstruosos. Te quedas corto, no obstante, en los epítetos que dedicas a esa escoria y al público bobalicón y pasota que comparte y jalea sus intervenciones. Ésos últimos son, a mi juicio,los auténticos culpables.

En cuanto a La Codorniz, reconoce que algo le debes a alguien que la mencionó, aquí mismo en tu blog, no hace mucho, no recuerdo a propósito de qué.

Anònim ha dit...

L'has clavada, Pafiam. Continua així.

Evocacions ha dit...

No m'ha semblat veure el Cuní.

Maspons ha dit...

Anò, el teu escrit, sense menysprear gens els altres, és una gran recompensa, satisfacció de veure que no estic sol. Araaa, no em demanis més virulència epitètica...perquè la tinc:), però sincerament no és necessari, ni arribar a nivells pafiamescos, com se sol esmentar aquí.


Ai Evo el Cunill... En altre temps li hagués posat, però ara, entre que no el puc seguir tant i que ja no manipula tant,etc.el deixo a banda. Ara bé, m'ho fas venir bé per fer un post, serà el següent on relataré -fins que no es demostri lo contrari- que JO HE ESTAT L'ÚNIC CATALÀ QUE L'HE DEIXAT SENSE PARAULES, a la tele. Potser exagero, però lo que relataré ha succeït. Atenció doncs.

Quim ha dit...

Francesc Marc-alvaro, Enric Juliana, Antoni Puigvert, José Antich i tota la colla pessigolla...

Anònim ha dit...

Més que la teva gossadia allò que es d'admirar és la teva capacitat de retenir les parides que han dit cadascú i que retraten bastant al personatge. Aquí em trec el barret, Tot i que a la selecció trobo a faltar Aznar i més gent de la caverna.

Maspons ha dit...

Quim, aquests podrien jugar de reserves, potser sí. Però has estat poc rigorós a barrejar-hi Puigverd,
Tot i que tant com donar nom -va per tothom- seria bo que coneguessim en quatre paraules -com faig jo- el perquè, per exmple el Juliana, mereix el descrèdit. Parlant de tertúlies matineres m'has fet penjsar d'incloure a la llista dos destacdíssims individuos: ROURES I PERE PORTABELLA.
Ah i el RODRIGUEZ IBARRA

Gràcies Anó. Entre els polítics només he triat la floreta dels impresentables, perquè no acabaria. L'Aznar no m'és tan antipàtic com això, potser perquè varem néixer el mateix dia:)

Herrgoldmundo ha dit...

Joder, pues hablando de tertulianos no deberían faltar Enric Sopena ni Mª Antonia Iglesias. ¡Vaya par de resentidos retrógrados, tontacos y maleducados!

Anònim ha dit...

I tu Evo, que et passa amb el Cuní?

Maspons ha dit...

Craso error -mío- Apañó. Certament aquests dos són de matrícula. Insufribles. Lo que passa és que com que els evito només veure'ls, ja m'havien marxat del cap. Ara tu m'has recordat el malson:)

Maspons ha dit...

AFEGITONS:

Pere Portabella, especialment perillós. La intel.ligència al servei de la dissolució dels valors de sempre.

Jaume Roures, el gos que llepa la má de qui abans ha mossegat -és un mil.lionari que diu defensar les classes populars, les que ell mateix explota -s'ha declarat anticapitalista.

Rodriguez Ibarra, el gos que mossega la má que l'alimenta. Un bon argument pels antidemòcrates -veure que qualsevol pot ser president.

Mourinho: jo t'assenyalo amb el meu dit justicier.

Maria Antonia Iglesias -rata sectària segons Luis del Olmo- i Enric Sopena. La parella tòxica. Em provoquen -provocaven- vòmits. Uneixen al seu fals esquerranisme el feixisme de les seves formes.

Podem conèixer algun dels vostres petardos...i el perquè?

Anònim ha dit...

Amable y ponderado Criteri:

"Yo no he sido", dice el Bart Simpson, aquí parece como que "casi" nadie ve la telebasura total, y nos ponemos criticoides con la "masa", pobre ella que se lo traga todo con cualquier tipo de avio. Pero claro los que nos damos cuenta del asunto de marras vemos las oportunas maneras y ramalazos que hay detrás de los mensajeros/as del sistema cualesquira sea el amo que alimentos su "faltriquera".

Casi todos obedecen a intereses muy sofisticados y deconstructores "del otro", del siempre enemigo, curiosamente ese enemigo es el que alimenta a sus padres, tios, tias y demás parentela, por medio de sus mitos, costumbres y "cultureta".

Pero bueno, ¿quién está detrás de todos estos mamarrachos/as indecentes?, nadie paga por nada, y el dinero de las públicas TV'S sirve para alimentar estos papanatas para que hagan mas papanatas y gente "acrítica" real con el sistema españolista, catalanoico, andalucista y demás. Todo es una orquesta "deconstructora" para destruir y que "los mios" saquen provecho de la desgracia de los otros.

El Monegal es un claro ejemplo de la dimensión del problema, sólo ve la paja en los ojos ajenos pero en su "cortijo pujoliano" no hay nada de nada malo, esto es un oasis y los demás son los tontos, los inmorales y demás, según el aquí se hace y son todos perfectos.

Maspons ha dit...

Anò, poca gent pot evitar o pot haver evitat quedar atrapat algun dia a la merda que és la teleescombraria, ni tot ha de ser intel.lectual a la cultura, però no per això hem de callar.
I Monegal puolià? hmmmm.

La Sombra estava contentíssima que no escriguessis. Fins aviat.

Anònim ha dit...

Monegal es rojiprogre, pero mucho, de Pujol nada de nada!

Maspons ha dit...

Aprofitant que parleu de televisió, incloc a les llistes negres, en lloc destacat, a TOTS ELS PROGRAMADORS I DIRECTORS DE TELEVISIÓ,presents i passats, per fer de tan poderosa eina de civilització i cultura, un abocador de deixalla.

Anònim ha dit...

I visca el nostrat Patufet, si senyor!
El despreci a l'humor i el qualificar de lleugeres massa coses que no ho són és una característica de molts "intel·lectuals".

Maspons ha dit...

La Sra. Sombra diu que, trencant la seva norma de no comentar res, ens explicarà la seva visió sobre què és un intel.lectual.

Afegeixo Risto Mejide i els de l'APM a la llista.

Anònim ha dit...

Como se ve Criteri que de la poca faena que tienes en tu blog, ahora te dedicas a visitar, incluso al "enemigo". Sólo hay que verte en casa de George Brown el del mugido con sordina. ¡Ay, santurrón, qué cosas se han de ver!

David ha dit...

No salvaria ni un dels personatges que anomenes. Ara, que Sabina i Sánchez Dragó critiquin Sardà, jo no ho utilitzaria mai com a argument. Salutacions!

Maspons ha dit...

Ano, i tu parles de poca feina:))) jo no me l'acabo. Tinc unes coses per escriure, unes perles a un llibre de l'Evaristo Acevedo, sensacionals -per a mi, és clar.
Molt celebro la coincidència, David, sinònim d'haver afinat, venint el judici de persona tan assenyada. Els dos que esmentes s'els ha de posar menjadora apart,una mica mestretites, però no em fa res reconèixer que del Dragó sempre s'aprèn alguna cosa.

La Sombra està a punt de definir-nos el terme intel.lectual.

Maspons ha dit...

Una definició d'intel.lectual: La persona a qui quan li preguntes què és un intel.lectual gosa donar-te una resposta.
Per sort segurament,doncs, els meus comentaristes no són intel.lectuals -o es rumien la resposta, o no l'han llegida, o segurament és absurda:( Buscarem a Google.

Anònim ha dit...

Evaristo Acevedo?... però si fa un grapat d'anys que va morir. Vas de farol?

Maspons ha dit...

És el llibre Los españolitos i el humor, amb Casualitats sincròniques amb el Criteri. Com sincronia debia ser que llegís el diari el dia de la notícia del seu traspàs. Em va saber greu i també que ho releguessin a una trista noteta. Com amb Arribas Castro. Referents d'estones felices per a tanta gent.

Celebro Anó, trobar algú que conegui i motivi una mica, aquestes coses ja una mica antigues. Per tant millors:))

Anònim ha dit...

Jo no vaig ser home de ràdio, però el coneixia, com al José Luis Lasplazas i tants d'altres que ja no hi són, i que s'en van anar sense fer soroll. Un dia podries escriure quelcom aqui al blog.